Yol göstermeye devam edeceğiz

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde ‘Sivas E-İhracat Zirvesi’ düzenlendi.

EKONOMİ 27.06.2025 14:06:00 2580 0
Yol göstermeye devam edeceğiz

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde ‘Sivas E-İhracat Zirvesi’ düzenlendi.  Kentteki firmaları dijital dönüşüme hazırlayarak uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedefleyen programda konuşan STSO Başkanı Zeki Özdemir, “Üyelerimizin değişen dünyaya ayak uydurması, yerelden globale uzanan bir başarı hikâyesi yazması için yol göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) öncülüğünde, Ticaret Bakanlığı’nın desteği ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) iş birliğiyle ‘Sivas E-İhracat Zirvesi’ düzenlendi.

 

 

BAŞARILI ÖRNEK UYGULAMALAR ELE ALINDI

Zirvede, kentteki ihracat yapan firmaların dijital dönüşüm sürecine katkı sunmak ve onları uluslararası pazarlara taşıyacak yol haritalarını paylaşması hedeflendi. Etkinlikte, e-ihracatın getirdiği fırsatlar, kamu destek mekanizmaları ve başarılı örnek uygulamalar ele alındı. 

PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Zirveye, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, STSO Başkanı Zeki Özdemir, STSO Meclis Başkanı Osman Yıldırım, TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi Başkanı Ozan Acar, sanayiciler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, girişimciler ve iş insanları katıldı.

GELECEĞE YÖNELİK GÜÇLÜ BİR ADIM

Sivas E-İhracat Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan STSO Başkanı Zeki Özdemir, zirvenin sadece bir etkinlik olmadığını vurgulayarak, "Bu zirve, Sivas iş dünyasının geleceğine yönelik güçlü bir adımdır. Üyelerimizi küresel pazarlara taşıyacak yeni nesil çözümleri tanıtmak amacıyla bu organizasyonu hayata geçirdik" dedi. 

Dijital çağda rekabetçi kalabilmenin anahtarı olan e-ihracat konusundaki fırsatlara dikkat çeken Özdemir, üyelerinin bu fırsatları değerlendirmesi için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade etti.

“İHRACAT, TOPLUMUN REFAHIDIR”

İhracatın ülke ekonomisi ve toplumsal refah açısından taşıdığı öneme dikkat çeken STSO Başkanı Zeki Özdemir, “İhracat demek, toplumun refahı demektir. Bu bilinçle, şehrimizin ve ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sunmak için ihracatı öncelikli bir hedef olarak görüyoruz” dedi.

 

Daha önce e-ticaret ve ihracat konularında ayrı ayrı etkinlikler düzenlediklerini belirten STSO Başkanı Özdemir, “Bu kez her iki alanı birleştirerek e-ihracat odağında kapsamlı bir etkinlik gerçekleştirmek istedik” dedi. 

Eğitimden danışmanlığa, yurt dışı ticaret heyetlerinden UR-GE projelerine kadar birçok alanda yürüttükleri çalışmalarla üyelerine destek verdiklerini vurgulayan Özdemir, “Gerçekleştirdiğimiz bu zirve de, bu faaliyetlerin çok değerli bir halkasıdır” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmasının sonunda katkı sunan tüm kurum ve paydaşlara teşekkür eden Özdemir, “STSO olarak üyelerimizin değişen dünyaya ayak uydurması, yerelden globale uzanan bir başarı hikâyesi yazması için yol göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

 

UZUN’DAN TAM DESTEK

Programda konuşan Belediye Başkanı Adem Uzun ise e-ihracatın bölgesel kalkınma açısından önem taşıdığını vurgulayarak, Sivaslı işletmelerin dijital pazarlarda daha etkin rol alabilmesi için gerekli tüm desteği sunmaya hazır olduklarını belirtti.

 

Zirvenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Yılmaz Şimşek ise "Her geçen gün gelişen, nitelikli iş gücü artan, üretim kabiliyeti güçlenen bir şehir olarak Sivas’ın, dijitalleşme ve dış pazarlara açılma potansiyelini hep birlikte değerlendirmek durumundayız. İnşallah, bu zirve, Sivas’ın dijital ihracat yolculuğunda yeni bir dönüm noktası olur; şehrimizin üreticisi, sanayicisi ve girişimcisi için yeni imkânların kapısını aralar" dedi.

 

Zirve kapsamında Trendyol, Hepsiburada, PTTAVM, Webtures, Horoz Lojistik, Asset Lojistik, Sefamerve ve Tuger Medya gibi alanında öncü firmaların yöneticileri tecrübelerini katılımcılarla paylaşırken, Sivaslı firmaların başarı hikâyeleri de dinleyicilere ilham verdi.

Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı
Anahtar Kelimeler: göstermeye devam edeceğiz
Yorumlar (0)

(VİDEOLU HABER) Şehrin otopark sorunu çözüm kavuşuyor

Kadın İçin Adalet, Toplum İçin Huzur

Sivas’ta Anlamlı İftar Buluşması

STSO Başkanı Özdemir: Sivas’ta Üretilen Ürünler AB Ürünü Etiketiyle Dünya Pazarına Açılacak

KGK/GJC HABER NEWS: Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK) Meksika temsilcisi Federico La Mont yazdı

Aslan; Türk milleti olarak buna sessiz kalamayız

Milletvekili Toy’dan şehrin marka değeri BG Grup’a ziyaret

  • Perşembe 4.3 ° / -6.5 ° Güneşli
  • Cuma 5.2 ° / -3.9 ° false
  • Cumartesi 6.9 ° / -2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14