Kurbanlık etlerin kıyma çekim işlemini sadece kasaplar yapabilir'

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, bayramda kurban kesimi yaptıranların kesim sonrası etlerin işlenmesine yönelik tüm işlemleri sadece kasapların yapabileceği uyarısında bulundu.

GÜNDEM 14.06.2024 14:29:00 1197 0
Kurbanlık etlerin kıyma çekim işlemini sadece kasaplar yapabilir

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, kurbanlık etlerin kıyma çekimi gibi işlenmesini sadece kasapların yapabileceğini belirterek; lokanta, bakkal, hatta merdiven altı diye tabir edilen boş dükkan gibi yerlerde bile kıyma çekildiğini söyledi. Başkan Karakaya, “Et ve et ürünleri konusunda faaliyet gösteren kayıt/onay kapsamı dışındaki işletmelere farklı birçok maddeden yazılacak cezalar var ve hatta faaliyetten mene kadar gidebiliyor” dedi.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, bayramda kurban kesimi yaptıranların kesim sonrası etlerin işlenmesine yönelik tüm işlemleri sadece kasapların yapabileceği uyarısında bulundu.

HİJYEN UYGUNSUZLUĞUNUN CEZASI 29 BİN TL

Kasap dışındaki bu tür işlemlerin hijyenik olmadığını da anlatan Karakaya, Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü’nün 'Kurban Hizmetleri ve Kurban Bayramı Denetimleri' hakkındaki 2021 yılında Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Kurban Hizmetlerinin Uygulanmasına Dair Tebliğ ile kuralların belirlendiğini söyledi.

Karakaya, hijyen uygunsuzluğunun cezası 29 bin 234 TL, HACCP Sistemi uygulamamak 29 bin 234 TL, kayıtsız faaliyet göstermek 14 bin 595 TL olmak üzere kasap dışında kıyma çeken bir yer tespit edildiğinde karşılaşabileceği ceza miktarı toplamının 73 bin TL'yi bulduğunu söyledi.

Denetimleri ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Zabıta ve Sivas Ticaret Borsası tarafından görevlendirilen ekipler tarafından yapılacağını belirten Karakaya, ihbar hattı oluşturduklarını belirterek: “vatandaşlarımız borsamız tarafından oluşturulan 0538 058 02 74 numaralı ihbar hattına yasak olan yerlerde et çekimi yapanları, insan sağlığı ve gıda güvenirliğini direkt etkileyen uygunsuzlukları bildirdiği taktirde para cezası ve faaliyetten men uygulanacaktır” dedi.

Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı
Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Pazar 21.4 ° / 18.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0