Sporcumuz Liseler Yaz Oyunları’nda Dünya İkincisi Oldu

Bahreyn’de düzenlenen Liseler Yaz Oyunları (Gymnasiade) müsabakalarında büyük bir başarıya imza atarak dünya ikinciliğini elde etti.

SPOR 28.10.2024 13:29:00 1530 0
 Sporcumuz Liseler Yaz Oyunları’nda Dünya İkincisi Oldu

Sivas Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Sporcu Eğitim Merkezi'nin yetiştirdiği sporcumuz Rümeysa Hatice Kılıçkaya, Dünya Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından Bahreyn’de düzenlenen Liseler Yaz Oyunları (Gymnasiade) müsabakalarında büyük bir başarıya imza atarak dünya ikinciliğini elde etti. 63 kilogram kategorisinde mücadele eden Kılıçkaya, zorlu rakiplerini geride bırakarak dünya çapında önemli bir dereceye ulaştı.


Bahreyn’de gerçekleştirilen müsabakaya, 71 ülkeden toplam 5.481 sporcu katıldı. Bu geniş katılımla yapılan müsabakalar, dünyanın dört bir yanından genç yetenekleri bir araya getirerek büyük bir rekabete sahne oldu.
Rümeysa Hatice Kılıçkaya’nın antrenörü Bekir Güzelimdağ, öğrencisinin başarısından duyduğu gururu şu sözlerle dile getirdi:


"Rümeysa, uzun süredir gösterdiği azim ve özveri ile bu başarıyı hak eden bir sporcu. Antrenmanlarda sergilediği performansla da ne kadar yetenekli olduğunu kanıtladı. Bu seviyede dünya ikincisi olarak hem bizleri hem de ülkemizi gururlandırdı.

Haber Kaynak : Yurt Haber Ajansı
Yorumlar (0)

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

“Kan Ver, Hayat Kurtar” Kampanyasına STSO’dan Destek

SİVAS’IN BİLİNMEYENLERİNE YOLCULUK BAŞLIYOR

Sivas TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Tokgöz'den “Özgür Gazze” mitingine davet

STSO meclisi toplandı

SİVAS VALİSİ: 2025 YILINDA KENE VAKALARINDA AZALIŞ SÖZ KONUSU

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli