15 Temmuz’dan ders çıkarmalıyız
Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, 15 Temmuz'un Türk milletinin demokrasiye sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "15 Temmuz'dan çok büyük ders çıkarmak lazım" dedi.
Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun, Belediye Meclisi Temmuz ayı ikinci birleşiminde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un Türk milletinin demokrasiye sahip çıktığı tarihi bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "15 Temmuz'dan çok büyük ders çıkarmak lazım. Aklımızı bir yerlere vermeden, bir yerlere biat etmeden Allah'ın bize en büyük lütfu olan aklımızı her zaman kullanmamız gerektiğini de özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.
Sivas Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının 2. birleşimi gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun koordinesinde yapılan oturumda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.
Uzun, oturumun dilek ve temenniler bölümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında açıklamalarda bulundu.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirdiği darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçtiğinin altını çizen Uzun, “15 Temmuz 2016 tarihinde hain bir kalkışmayla arkadaşlar karşı karşıya kaldık. Türk milletinin demokrasisine, cumhuriyetine, kendi iradesine sahip çıkması tüm dünyada takdir edildi. 15 Temmuz'dan çok büyük dersler çıkarmak lazım. Aklımızı bir yerlere vermeden, bir yerlere biat etmeden Allah'ın bize en büyük lütfu olan aklımızı her zaman kullanmamız gerektiğini de özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.
15 Temmuz 2016 tarihinin ülkemiz için bir dönüm noktası olduğunun altını çizen Uzun, “Özellikle şunu ifade etmek istiyorum: Bizde şimdiye kadarki demokratikleşme sürecine baktığınızda genelde demokrasi hep verilmiştir. Bunu en iyi hukukçular bilir. Sened-i İttifak böyledir, Tanzimat böyledir, Islahat Fermanı böyledir, Meşrutiyet böyledir, Cumhuriyet de böyledir. Hep verilmiştir. Halk bunların kıymetini çok bilmemiştir. Ama 15 Temmuz tarihine baktığımız zaman aslında o gün akşam insanlar sokaklara inerek buna sahip çıkmışlardır. Özellikle son günlerde yeni bir tartışma alevlendi. Yavaş yavaş bilgilerin, belgelerin ortaya çıkmasıyla birlikte bu süreçte aslında en büyük kaybı da Büyük Birlik teşkilatı olarak biz vermişiz. Muhsin Yazıcıoğlu'nu kaybetmişiz arkadaşlar. Dava süreci yeniden açıldı. Daha doğrusu Ankara'ya taşındı. Maraş'tan Ankara'ya taşındı. Ankara'ya taşınması ve buradaki bilgilerin, belgelerin tekrar gün yüzüne çıkmasıyla birlikte artık televizyonlarda o dönemde yaşayanlar, o dönemi anlatanlar artık bir noktaya doğru işaret etmeye başladılar. Ve burada da Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarıyla birlikte şehadetin arkasındaki o gizli perde yavaş yavaş aralanmaya başladı. Bunun hukuksal süreci devam ediyor. Hukuksal süreç sonucunda her şey ortaya çıkacaktır. Bu 15 Temmuz sadece 15 Temmuz akşamı olan bir şey değil. Biz onun öncesini de biliyoruz. Bu milletin neler çektiğini de biliyoruz. Ben başta Muhsin Başkanımız olmak üzere 15 Temmuz'da olsun, daha önceki dönemlerde olsun ya da bu ülkenin birlik, beraberliği ve bütünlüğü için şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, yaşayan gazilerimize Rabbim sağlıklı, sıhhatli ömürler versin” ifadelerine yer verdi.

- Pazar 27.6 ° / 9.9 ° Güneşli
- Pazartesi 28.9 ° / 9.3 ° Güneşli
- Salı 29.2 ° / 10.7 ° Güneşli






