Bekir DOĞAN/ Gazeteci Yazar


Dostları Arıyorum !

6 Şubat’ın acısını yeni anlamaya başladım galiba !.. Boş sokaklar anlamsız gözlerle bize bakanlar !.. yıkık bir şehir acı kader !


Çarşıyı boydan boya gezdim, herkesin suratı düşmüş, gözleri sönmüş , umutsuz bir bakışla etrafa bakıyorlar.. aynaya baktım, fotoğrafıma baktım benimde yüzüm düşmüş neşem yok !..
Bende Maraş’tan Gidem dedim , dostlara söyledim ! Dost öyle bir iç çekti ki : Bir of çekti ciğerimi dağladı, dayanamadım gözlerim doldu ağladım..
Adana-Mersin, Mısır hattı deprem bekliyor, İstanbul Marmara depremini bekliyor, kaçıp gitsem nereye ? Kime gideyim ? Garip kaldım bu dünyada !..
Bahtiyar yokuşu : Gide gide yokuş bana düz yol oldu, düz yol oldu, yıkık evler zaman tünelinde saray oldu, gözlerime görüldü gözüm.. Şıh camii arar nerede ?
Maraş’ın Bir yiğit , ölen dostları ve yıkılan binaları görünce : Ölmez amma yüreğine dert olur, asbast tozları ile kanser olur gider ! Bu ilden..
Ne beklersin şu yıkıkların arasında çıkıp gelsene dağ başına diyorum kendi kendime !..dostlara gelen nerede ?
Başın al da ahirdağına 'a gelsene , Güvenme Dünyada Malım Var Diye , Acep ölüp gidenlerin malını  Sorarlar mı  Bana  , Bugün benim Halımdan Anlamaz Cahiller Niye ?, Her Biri Bir Yandan Yorarlar Beni dostlarım.. hoş bir seda gören var mı ? Duyan var mı ?
Geçtiğimiz günlerde tömek de : Hoşlar Meclisine Girdim Hoşlandım, dost yüzlerle neşelendim, özlem giderdim,  Aşkın Ateşine Düştüm Haşlandım da dostlar bizi görmediler..
İnsan dost, arkadaş, kardeş arıyor, kim ne götürdü ömür tarafatan bana söyler misiniz ? Hani malımız mülkümüz..?
6 Şubat’ın acısı : Bazı sabah selam veren dostlarım, Ekrem Hocaoğlu , Cevdet Alperen, Dr. Oğuzalp Paköz, Merve Özkömeç, Dr. Ahmet Kaptanoğlu, Sıtkı Güvenç, Yaşar Gök, Ali Zarifoğlu gibi binlerce dostumuz şimdi nerede ? : Kardeşim bağında ağaçlarda meyve yetişti ! : Dallarımda Meyve Döktüm Taşladım  dalları kırıldı mı ?  Ki küsüp gittiler bize geri gelmezler !..
Hepsi hak yoluna öyle veya böyle gitti.. Pişman Olup Dizlerini Dövenler , geri dönüp gelen var mı ?
Bekir Doğan Diye biri yazardı okurduk derler ,  Beni de elbette bir gün arar dostlarımı ..
Ben Dostlarımı arıyorum !, geride kalan dostlar beni ararlar !. Bu dünya böyle döner gider be dostlarım !..
İyi günler