ZAM YAĞMURUNA TUTULUYORUZ!

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, "Millet-Vekili Buluşmaları" programı kapsamında Sivas’a geldi.

SİYASET 22.09.2023 19:10:00 3410 0
ZAM YAĞMURUNA TUTULUYORUZ!

ZAM YAĞMURUNA TUTULUYORUZ! 

Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Doğan vatandaşların enflasyon altında ezildiğini söyledi.  Türkiye’nin 81 ilinin tamamında sorunlar yaşandığını belirten Doğan, “Adeta ülke olarak zam yağmuruna tutuluyoruz” dedi.

Saadet Partisi Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Mesut Doğan, "Millet-Vekili Buluşmaları" programı kapsamında Sivas’ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. 

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından Gökmederese Cafe & Restorant’ta düzenlenen programda konuşan  Doğan ekonomi üzerinden iktidarı eleştirdi. 

Davetlerine icabet eden katılımcılara teşekkür ederek konuşması başlayan Doğan, “Rabbim bu buluşmamızı hayırlara vesile kılsın inşallah. Ben sözlerime başlarken bir araya gelmemize vesile olan ilk teşkilatımıza, il teşkilatımızın davetine icabet eden siz değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum. 1 Ekim'de Meclis açılmadan önce Saadet Partisi milletvekilleri olarak istedik ki 81 ilimizi ziyaret edelim, basın mensuplarımızla, sivil toplum örgütlerimizle ve teşkilatımızla bir araya gelelim. Bu vesileyle biz de şu ana kadar Afyon'u, Karaman'ı, Bolu’yu, Düzce’yi, Sakarya’yı ve dün de Yozgat'ı ziyaret etmiş olduk. Bugün Sivas'ımızdayız. Nasip olursa pazar ve pazartesi günü de Tokat, önümüzdeki hafta da Konya'yı ziyaret ederek tamamlamış olacağız bu çalışmamızı” dedi. 

ÖTEKİLEŞTİRMELERDEN ÇOK ÇEKTİK

Milletvekilliği ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerine atıfta bulunan Doğan,  “Hepinizin malumu yaklaşık 4 ay önce bir seçim yaşadık. Tarihi bir seçimdi, kritik bir seçimdi, önemli bir seçimdi ve biz bu seçimleri öylesine içten, öylesine derinden yaşadık ki herhalde bu seçim üzerine çok yazılar yazılacak. Üzerinde çok konuşulacak. Belki de bu seçim ileride tez söz konusu olacak. Bu seçime biz Saadet Partisi olarak Millet İttifakı'nın bir ortağı olarak girmiş olduk ve bu seçimde ben inanıyorum ki Millet İttifakı olarak 2 şeyi başardık. Nedir bu 2 şey? Birincisi 20 yıllık iktidardan yorulmuş olan özellikle başkanlık sistemine geçildikten sonra iktidarın attığı her adımdan, söylediği her sözden endişe duymaya başlayan, büyük bir beklenti içerisinde olan seçmenlere güçlü bir alternatif oluşturuyor. Bu çok zor bir durumdu. 

Hatta birileri için imkansız bir durumdu ama 6 siyasi parti ve değerli genel başkanları büyük bir fedakarlık yaparak milletin önüne güçlü bir alternatif koydular. Bunu hep beraber başarmış bulunuyoruz. İkincisi ise siyasette kutuplaşmanın zirve yaptığı, kimsenin kimseyi beğenmediği, kimsenin kimseye güvenmediği ve herkesin arasına çok kalın duvarların örüldüğü bir dönemde kendini solcu olarak tanımlayan, kendini milliyetçi olarak tanımlayan, kendini muhafazakar olarak tanımlayan, kendini  liberal olarak tanımlayan 6 farklı siyasi parti bir araya gelerek gelecek nesle herhangi bir sıkıntı olduğunda ülke için, ülke nefes alsın diye bir araya gelebileceğini göstermiş bulunuyoruz. 

Bu inanın gelecek nesle bırakabileceğimiz tarihteki en değerli mirasıdır. Çünkü biz ayrıntılardan çok çektik, kutuplaşmalardan çok çektik, ötekileştirmelerden çok çektik. Bir ülke için en değerli şey birlik ve beraberliğimizdir ve biz bir umut olarak bu ülkede gerektiğinde farklı dünya görüşlerine sahip, farklı siyasi zihniyete sahip partilerin bir araya gelebileceğini gösterdik ve biz bundan memnunuz. Hala o günkü duruşumuzun sonuna kadar elhamdülillah arkasındayız.  Seçim bitti. Aradan 4 ay geçti ve 4 ay içerisinde sanki 4 yıl geçmiş gibi olaylar yaşandı. Ve yaşadığımız her şey aslında Millet İttifakı'nın seçim öncesi söylediklerinin ne kadar önemli, ne kadar doğru olduğunu gösteren birer fotoğraf halinde. Şu anda AK Parti'ye oy verenler de dahil kafalar karmakarışık” ifadelerini kullandı. 

SORUNLARIMIZ KONTROLDEN ÇIKMIŞ VAZİYETTE

Vatandaşların enflasyon altında ezildiğine dikkat çeken Doğan; “Adeta ülke olarak zam yağmuruna tutuluyoruz. Seçim öncesi meydanlarda ‘Biz talimatı Allah'tan alıyoruz’ diyenler faizi tabiri caizse zirve yaptırdılar. Seçim öncesi sırf seçimi kazanabilmek için Türkiye'nin her yerinde petrol bulduğunu söyleyenler yakıtlara yüzde 100 zam  yaptılar.  Bildiğimiz bir gerçek var. Türkiye olarak 81 ilin, 973 ilçenin her noktasında büyük sorunlarımız var, büyük sıkıntılarımız var, dertlerimiz var. Bunun saklanması mümkün değil, bunu görmemek mümkün değil. Bazı arkadaşlar ‘Başkanım evet kabul ediyoruz. Bugün sorumlarımız var ama bu sorunlar sadece bugüne ait değil, dün de sorunlarımız vardı. Bugün de sorunlarımız var, yarın da sorunlarımız var’ diyebilirler. 

Haklıdırlar ama şahsi kanaatim şudur ki bugünkü var olan sorunlarımızın dünkü sorunlardan çok önemli bir farkı var. Nedir bu fark? Sorunlarımız kontrolden çıkmış vaziyette. İktidarın kontrolünde değil artık sorunlar. Kontrolden çıkmış sorun büyük bir tehlikedir ve şimdi biz hep beraber yaşıyoruz. Sosyal hayattaki sorunları kontrol edemeyen bir iktidar var, dış politikadaki sorunları kontrol edemeyen bir iktidar var şu anda ve bunun bedelini 85 milyon olarak ödüyoruz ve ödemekle de bitmeyecek gibi geliyor” 

Doğan, konuşmasının ardından sivil toplum kuruluşu başkanlarının taleplerini ve sorunlarını dinledi. Toplantıya Gelecek Partisi Sivas İl Başkanı Kadir Aydın da katıldı. 

Anahtar Kelimeler: YAĞMURUNA TUTULUYORUZ!

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sivas ses getirecek

Kampanyaya destek istedi

"Cumhuriyet döneminin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştireceğiz"

SİVAS'A DEĞER KATACAK PROJE HAYATA GEÇECEK

TEŞEKKÜRLER ADEM BAŞKANIM

ESTAŞ’ı tebrik ediyoruz

Kurbanlık alırken dikkatli olun!

STSO sayesinde Divriği’yi gezdiler

Borsa Meclisi toplandı

Camiler, sevgi merkezleridir

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

  • Perşembe 16.1 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 19.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50