YENİDEN REFAH’TAN MUHTEŞEM KONGRE

Yeniden Refah Partisi’nin 1'inci Olağan Büyük Kongresi, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. Kayıtlara göre 50 bin kişinin katıldığı kongrede Fatih Erbakan, kurucusu olduğu Yeniden Refah Partisi’nin genel başkanlığına seçildi.

SİYASET 18.11.2019 21:18:00 3715 0
YENİDEN REFAH’TAN  MUHTEŞEM KONGRE

Milli Görüş lideri ve merhum başbakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan’ın liderliğinde, 23 Kasım 2018’de kurulan Yeniden Refah Partisi’nde 1’inci Olağan Büyük Kongre gerçekleştirildi. 

50 BİN KİŞİ KATILDI

Türkiye’den ve dünyanın dört bir tarafından on binler Ankara’ya akın etti. Spor salonunu hınca hınç dolduran Milli Görüş sevdalıları geceden itibaren kongrenin gerçekleşeceği sabaha kadar Ankara Spor Salonu’nda heyecanla ve coşkuyla toplanmaya başladı. Emniyet Müdürlüğü verilerine göre yaklaşık 50 bin kişinin toplandığı kayıtlara geçti. 

SİVASLILAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Aynı coşku ve heyecanı paylaşan Sivaslılar da de gece saatlerinde Sivas Kent Meydanı’nda toplanarak Büyük Kongre’ye katılmak üzere toplamda 15 otobüsle Sivas’tan Ankara’ya yola çıktı. Yeniden Refah Partisi Sivas İl Başkanlığınca düzenlenen organizasyona Sivas’tan ve ilçelerinden yoğun katılım oldu.

Fatih Erbakan, Ankara Arena Spor Salonu'nda "Burada gelecek var" sloganıyla düzenlenen Yeniden Refah Partisi 1. Olağan Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, mazlumlara, gariplere, ezilenlere umut; Türkiye, İslam alemi ve adil bir düzen isteyen tüm insanlar için alternatif olmak istediklerini söyledi.

Fatih Erbakan’ın konuşmasındaki “Konuşmamız Hazreti Ömer, icraatımız Turist Ömer olmayacak” sözleri salondan büyük alkış aldı.

“TARIM VE HAYVANCILIĞI DESTEKLEYECEĞİZ”

Türkiye'deki ekonomik sorunları bitirecek projelere sahip olduklarını ifade eden Erbakan, "Siyaset, bütün insanlığın kurtuluşu için zalimin zulmüne 'dur' demek, mazlumların, ezilenlerin, gariplerin haklarını korumak için yapılırsa ibadet olur. İşte bizim siyasetimiz böyle bir siyasettir. Biz petrol, çimento, borç, faiz ekonomisi yerine üretim, istihdam ve ihracat ekonomisini uygulayacağız. Türkiye, komşu ülkelerden uzak yerlerden tarım ve hayvancılık ihtiyaçlarını karşılıyor. Biz bütün bölge ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak potansiyele sahibiz. Tarım ve hayvancılığı en güçlü şekilde destekleyeceğiz."

HAKLI OLAN GÜÇLÜ OLACAK

Sözleri sık sık “Mücahit Erbakan” ve “Başkan Erbakan” sloganlarıyla kesilen Dr. Fatih Erbakan, Türkiye'de huzur ve barışın adaletle sağlanacağını vurgulayarak, iktidara gelmeleri halinde haklının güçlü olduğu bir yargı düzeni oluşturacaklarını belirtti.

"Bütün insanlarımıza din, dil, ırk ayrımını gözetmeksizin hizmet edeceğiz. Biz vatandaşımızı Türk-Kürt, Alevi-Sünni, dindar-laik olarak ayırmayacağız." diyen Erbakan, ayrıca eğitim sisteminde de düzenlemeler yapmayı planladıklarını kaydetti.

ALLAH, DAVAMIZI MUZAFFER EYLESİN

Kongrede sahneye çıkan sanatçı Davut Güloğlu, Yeniden Refah Partisi için besteleyip hazırladığı şarkıyı seslendirdi. Salondaki partililerin de coşkuyla eşlik ettiği şarkısını 10 gün gibi kısa bir sürede hazırladığını söyleyen Güloğlu, genç yaştan itibaren kendisinin de Milli Görüş sevdalısı olduğunu belirtti. Sevilen sanatçı Güloğlu, “Çocukluğumda ve gençliğimde ben de bu gençler gibi direklere tırmanarak Refah Partimizin bayraklarını asardım, Allah davamızı muzaffer eylesin” dedi. 

Kongreye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Nuri Okutan,  Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ile yabancı misyon temsilcileri katıldı.

ERBAKAN, GENEL BAŞKAN

Fatih Erbakan, kurucusu olduğu Yeniden Refah Partisi’nin genel başkanlığına seçildi. Kongrede yapılan genel başkanlık seçiminde, kayıtlı delegelerden 978'i oy kullandı. Fatih Erbakan, partisinin ilk olağan genel kurulunda geçerli oyların tamamını alarak genel başkan oldu.

Genel kurul neticesinde Özel OSB Prof. Dr. Necmettin Erbakan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Kurucu Müdürü hemşehrimiz Cemil Laçiner, Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyeliğine seçildi. /Sultan Şehir/

 

Anahtar Kelimeler: YENİDEN REFAH’ MUHTEŞEM KONGRE
Yorumlar (0)

Özdemir: “Her Destek, Sivas’ın Geleceğine Yapılan Yatırımdır”

Şehit ailesine taziye ziyareti

Atık pil şampiyonlarına Ankara ödülü

Sivaslılar, türküye doydu

Destici'den Uzun'a teşekkür

Kupayı, Şimşek çiftinden aldılar

Sivas Belediyesinden Unutulmaz Ozan İçin Muhteşem Müze

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Ankara'da düzenlenen festivale damga vurdu

252 KONUT VE 53 DÜKKANLIK DEV PROJE BAŞLADI

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Salı 18.6 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 22.4 ° / 5.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2