Yeni uygulama bugün başladı

Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır; taşınmaz satış sözleşmelerinin tapu müdürlüklerinin yanı sıra noterliklerde de yapılmasına yönelik uygulamanın ülke genelinde bugün başladığını söyledi.

EKONOMİ 4.07.2023 12:00:00 797 0
Yeni uygulama bugün başladı

Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır; taşınmaz satış sözleşmelerinin tapu müdürlüklerinin yanı sıra noterliklerde de yapılmasına yönelik uygulamanın ülke genelinde bugün başladığını söyledi. 

Adalet Bakanlığı ile Türkiye Noterler Birliği’nin arsa, tarla, konut, iş yeri gibi tüm taşınmaz satışlarının noterliklerde yapılması için hazırlıklarını tamamladığını belirten Çayır, yeni uygulama hakkında bilgi verdi. 

Başkan Çayır; “Taşınmazını satmak isteyen kişi, Türkiye Noterler Birliğinin internet sitesindeki e-Başvuru sistemi üzerinden işlem yapmak istediği noterliği seçerek başvuruda bulunacak. Noterlik tarafından, başvuranın taşınmazın hak sahibi olduğunun tespitinin ardından başvuru kabul edilerek işlem başlatılacak. Başvurunun kabulüyle noter tarafından taşınmazla ilgili tapu kayıtları incelenecek, satış yapmaya engel durum olup olmadığı kontrol edilecek. Taşınmazın satışına engel durum bulunmadığının tespit edilmesiyle gerekli harç ve tapu döner sermaye hizmet bedelinin ödenmesi için ilgililerin cep telefonlarına mesaj gönderilecek. Harç ve masrafların ödenmesinin ardından taraflar düzenlenen taşınmaz satış sözleşmesini imzalamak üzere noterliğe davet edilecek. Sözleşmeler noter huzurunda alıcı ve satıcı tarafından imzalanacak. İmzalanan sözleşmeler sisteme kaydedilecek. Bunun ardından da sözleşmelerin Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine elektronik ortamda gönderilmesiyle taşınmaz, tapu kütüğüne tescil edilecek. Taşınmazın devri gerçekleştikten sonra düzenlenecek tapu ve diğer belgeler noter tarafından teslim edilecek” dedi.

4 BİN LİRADAN FAZLA OLAMAYACAK 

Tapu dairesinde yapılan işlemlerde satış bedelinin yüzde 4’ü kadar tapu harcı ödendiğini anımsatan Çayır, “Noterlerde buna ek bir ücret daha alınacak. Noter ücreti taşınmazın değerine göre 500 liradan az ve 4 bin liradan fazla olamayacak” dedi.

TAPU MÜDÜRLÜĞÜNDE YOĞUNLUK AZALACAK 

Satış işleminin noterlerde hafta sonu da yapılabileceğini kaydeden Çayır; “Yeni uygulamanın Sivas’ta Tapu Müdürlüğü’nde oluşan yoğunluğu azaltacağını düşünüyoruz. Vatandaşlarımız da işlemlerini yeni uygulama sayesinde daha kısa sürede tamamlayabilecek. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. 

Anahtar Kelimeler: uygulama bugün başladı
Yorumlar (0)

Vali Şimşek Başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu Toplandı

Sivas Valiliği Himayesinde Sevgi Evlerinde Kızak Etkinliği Düzenlendi

Özçoban: Sivasspor’da Transfer Yasağı Bitiyor, Şehir Maça Kenetlenmeli

Başkan Adem Uzun’dan Yiğidolara Tribün Daveti

Özdemir’den Kamu Yatırımları İçin Teşekkür Mesajı

Deveci: Şanlı Türk Bayrağı Ebediyen Göklerde Dalgalanacaktır

Karasu: Özel Sektörde Sendikalaşma Neredeyse Bitirildi

(VİDEOLU HABER) CAN DOSTLAR SON ANDA KURTARILDI.

STSO, 2026'nın ilk toplantısını yaptı

Krizde Sorumluluk Aldı, Yükü Omuzladı: Özçoban’dan Sivasspor’a Büyük Fedakârlık

Vali Şimşek, Umut Efe ve Beyza Yaren’in Karne Sevincine Ortak Oldu

Vali Şimşek’ten Anaokuluna Anlamlı Ziyaret

  • Cuma 2.3 ° / -3.6 ° Orta kuvvetli veya yoğun ve sağnak şeklinde kar
  • Cumartesi 1.2 ° / -2.5 ° Puslu
  • Pazar 2.8 ° / -2.2 ° Sisli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 19 12 0 7 26 43
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 19 10 3 6 14 36
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 19 9 4 6 9 33
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 19 6 6 7 -6 25
9.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
10.CORENDON ALANYASPOR 19 4 5 10 0 22
11.GENÇLERBİRLİĞİ 19 5 10 4 -4 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 19 4 8 7 -6 19
13.TÜMOSAN KONYASPOR 19 4 8 7 -8 19
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 19 5 10 4 -14 19
15.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
16.İKAS EYÜPSPOR 19 3 10 6 -14 15
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9