VAKIF KİRACISI ESNAFLARIMIZ MAĞDUR OLDU

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, vakıfların kira artışlarının esnafı hayal kırıklığına uğrattığını ve mağdur ettiğini söyledi.

GÜNDEM 22.11.2023 14:52:00 2930 0
VAKIF KİRACISI ESNAFLARIMIZ MAĞDUR OLDU

Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından 2024 yılında uygulanacak olan kira artışları ve sözleşme tarihleri esnaflara ihbarname ile gönderildi.

Vakıf kiracısı esnaflara gönderilen yazı ile kira artışları da esnaflara tebliğ edildi. Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, vakıf kiracısı esnaflara yapılan kira artışlarının çok yüksek olduğunu belirterek, “Son zamanlarda fahiş kira artışları esnaflarımızı çok mağdur etmiştir. Esnaflarımız başta kira artışları olmak üzere giderlerini karşılamakta zorlanmaktadır. Kira artışlarında Vakıf kiracıları da mağdur olmuştur. Vakıflar Bölge 2024 yılı kira artışlarını da belirledi. Yapılan artışların ortalama yüzde 300 ile 500 arasında artırılması elbette kiracısı olan esnaflarımızı da mağdur etmiş ve zor durumda bırakmıştır.  Yüksek enflasyon ve artan girdi maliyetleri esnafımızı mağdur etmişti. Ekmeğinin peşinde olan ve kendi imkanlarıyla hem istihdam sağlayıp hem de devlete katkısı olan küçük esnafımız zor şartlar altında esnaflık hayatına devam etmektedir. Maliyetlerin sürekli artması nedeniyle hayatını devam ettirmeye çalışan esnaflarımıza bir darbede Vakıflar Genel Müdürlüğünden gelmiştir. Devletimiz esnafını koruyup kollaması gerekirken, mülkiyetlerinde kiracı olarak hizmet veren esnaflarımıza artışlarda Rayiç Bedeli altında fahiş fiyat uygulaması da esnafımızın belini bükmüştür. Vakıflar Genel Müdürlüğünün kiracısı olan esnaflara yapmış olduğu kira artışlarını tekrar gözden geçirerek , esnafın mağdur edilmemesini talep ediyoruz” dedi.

Sivas ESOB Başkanı Hakan Demirgil, fahiş kira artışı nedeniyle mağdur olan esnafların sorunlarını ilgili yerlere taşıyacaklarını ve haklarını aramak için mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.

 

Anahtar Kelimeler: VAKIF KİRACISI ESNAFLARIMIZ MAĞDUR
Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Pazartesi 21.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.2 ° / 18.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0