Tarih: 27.11.2017 16:45

Türkiye´nin yas ilan etmesi Mısır´da memnuniyetle karşılandı

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye´nin yas ilan etmesi Mısır´da memnuniyetle karşılandı

Mısır´ın Ariş kentindeki Ravda Camisi´ne yönelik terör saldırısı nedeniyle Türkiye´de milli yas ilan edilmesi Mısır´da memnuniyetle karşılandı.

Mısır´ın Kuzey Sina vilayetine bağlı Ariş kentindeki Ravda Camisi´ni hedef alan 305 kişinin hayatını kaybettiği cuma günkü terör saldırısı nedeniyle Türkiye´de 1 gün milli yas ilan edilmesi, ülkede memnuniyetle karşılandı.

AA muhabirine konuşan Mısırlı uzmanlar, Türkiye´nin bu adımının iki ülke ilişkileri için son derece önemli olduğunu ifade etti.

Eski Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve emekli büyükelçi İbrahim Yusri, Mısır´daki katliam nedeniyle Türkiye´nin 1 gün yas ilan etmesini ?asil bir tutum? olarak nitelendirdi.

Yusri, ?Böyle bir saldırı karşısında Türkiye´nin suskun kalacağını zannedenler yanılmıştır. Türkiye´nin bu asil tutumu göstermiştir ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arap ve İslam dünyası için büyük bir kazanımdır.? ifadelerini kullandı.

Öte yandan Ahram Stratejik Araştırmalar Merkezi´ndeki uluslararası ilişkiler uzmanlarından Atıf es-Sadavi de Türkiye´nin söz konusu tutumunun iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi adına son derece olumlu olduğunu söyledi.

Sadavi şunları kaydetti:

?Türk yönetimi tarafından 1 gün milli yas ilan edilmesi, Türkiye´nin terörle mücadele konusunda Mısır´a verdiği destek ve iki ülke ilişkilerinin geleceği açısından son derece önemli. Memnuniyet verici bu tutum, Mısır´ı halk ve devlet olarak onurlandırmıştır. İki ülke arasındaki gerginliğe neden olan sebepler ise kalıcı değil, sonradan ortaya çıkmış geçici konulardır.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —