Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’na tepki yağıyor

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’na tepki yağıyor

GÜNDEM 16.06.2021 12:39:07 752 0
Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’na tepki yağıyor

Pandemi sürecinde yasaklardan dolayı faturalarını ödeyemeyen abonelerin hatlarının Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone tarafından kısıtlanmasına vatandaşlardan tepki yağıyor.

İSTANBUL (İGFA) - COVID-19 mücadelesi kapsamında sokağa çıkma yasağı ve esnafların kepenk kapatmasından dolayı ekonomik sıkıntılar boy göstermişti. Esnafın ve işsiz kalan vatandaşların faturalarını ödeme güçlüğü çekmesi, faturaların da ödenememesine neden oldu. Özellikle 3 GSM operatörü olan Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, faturalarını ödeyemeyen vatandaşların hatlarına kısıtlama uygulaması vatandaşların tepkisine yol açtı. Sosyal medyada çığ gibi büyüyen tepkilere aldırış etmeyen Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, hatların aramalara kapanmasının hemen ardından dışardan gelen aramalara da kapatması pes dedirtti.

GSM OPERATÖRLERİ ÜLKEYE İHANET EDİYORLAR...

Sosyal medya ve form siteleri üzerinden tepki gösteren vatandaşlar, “Pandemi sürecinde yasaklardan dolayı işyerimizi açamadık. Para kazanamadık ki faturalarımızı ödeyemedik. Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone, bu durumu fırsat bilip hatları kapatarak ülkeye ihanet etmektedir. Ülkenin durumu ortadayken, bu 3 GSM operatörünün yaptığı ülkeye ve millete ihanettir. Hatların kapatılmaması konusunda bakanlıktan acilen çözüm ve karar almasını istiyoruz” diye tepkilerini dile getirdiler.

Türk Telekom bünyesinde hizmet veren TTNET’in de ev internetlerini pandemi sürecinde borcu ödenmediği için kısıtlandığını, öğrencilerin online eğitimlerini gerçekleştiremediğini ifade eden vatandaşlar, devletin bu duruma acil çözüm bulması gerektiğini öne sürdüler.

UZMANLAR NE DİYOR?

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’nun hattın borcundan dolayı kapatılmasının hukuki açıdan mümkün olmadığını dile getiren uzmanlar, “Bir opertör firmasıyla yapılan sözleşme yıllıktır ve her yılın iki tarafın da itirazı olmazsa bu sözleşme yenilenir. Bu süreçte vatandaşın faturasını ödememesi durumunda hizmet kısıtlaması ya da hizmetin sona erdirilmesi hukuken yanlıştır. Hizmeti kısıtlayan ya da sona erdiren şirket fatura kesmeye devam etmektedir. Sonuçta, 1 yıllık sözleşme sürecinde hizmeti devam ettirir. 1 yılın sonunda ya da 6 aylık dilimde biriken faturaları hukuki işleme koyabilir. Hizmeti kesilen birçok vatandaş, operatöre dava açmış ve bu davaları kazanmıştır” "kullandılar.

Yorumlar (0)

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

  • Cumartesi 17.2 ° / 5 ° false
  • Pazar 17.7 ° / 4.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.5 ° / 6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4