Ticaret elçilerine belge

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) arasında imzalanan protokol kapsamında uygulanan “Ticaret Elçileri Projesi” belge takdim töreni gerçekleştirildi.

GÜNDEM 31.05.2023 14:38:00 1282 0
Ticaret elçilerine belge

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) ile Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) arasında imzalanan protokol kapsamında uygulanan “Ticaret Elçileri Projesi” belge takdim töreni gerçekleştirildi.

Senato Toplantı Salonunda yapılan törene Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Yekbaş, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Gerçekleştirilen proje kapsamında SCÜ’de eğitim gören 23 ülkeden 46 öğrenciye dış ticarette kullanılan temel kavramlar, girişimcilik, pazar araştırmaları ve devlet destekleri gibi konular hakkında eğitim verildi. Eğitimler sonunda çeşitli sektörlerden temsilciler STSO ihracat günleri etkinliğinde tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Öğrenciler Sivas’ın önemli sanayi kuruluşlarını gezerek firmalar hakkında bilgi sahibi oldu.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız törende gerçekleştirdiği konuşmada  “Üniversitemizde şu an 90’ın üzerinde ülkeden 3 bin 500’ü aşkın uluslararası öğrencimiz var. Bu sayıyı daha üst seviyelere çıkarmayı hedefliyoruz. Tüm fakültelerimizde, yüksekokullarımızda ve meslek yüksekokullarımızda da bu öğrencilerin eğitim görmesini istiyoruz. Ülkemiz son yıllarda uluslararası öğrenci sayısı bakımından ilk 10 ülkeden birisidir. Bu hem ülkeler arasındaki irtibatı sağlamak noktasında hem de ortak çalışmalar yapma noktasında önemlidir. Bu proje kapsamında uluslararası ticareti sağlayarak ülkemizin, şehrimizin ve üniversitemizin ticaret bağını güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu projeye destek olan, öğrencilere eğitim veren hocalarımızı tebrik ediyorum.” dedi.

Tören, belge takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 

 

Anahtar Kelimeler: Ticaret elçilerine belge
Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.2 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Perşembe 21.4 ° / 17.5 ° Şiddetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0