Terör olayları esnafı etkiledi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, ülke genelinde meydana gelen terör olaylarının esnafı da etkilediğini söyledi.

EKONOMİ 8.09.2015 06:16:37 1448 0
Terör olayları esnafı etkiledi

Terör olayları esnafı etkiledi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, ülke genelinde meydana gelen terör olaylarının esnafı da etkilediğini söyledi.

Son iki aydır yaşanan terör olayları ekonomiyi olumsuz etkilediğini vurgulayan TESK Denetim Kurulu Başkanı ve Sesob Başkanı Beşir Köksal, ?Yaşanan terör olayları ülkemizde ve ilimizde esnafımızı da etkiledi. Bazı esnaflarımız sattıkları ürünleri dolar ve euro karşılığında aldığı için çok etkilenmiştir. Özellikle terör olayları nedeniyle, Sivas´ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın doğu illeri ile yaptığı alışverişte büyük düşüş yaşandı. Son iki aydır ülkemizde istemediğimiz bir şekilde, içimizi acıtan terör olayları olmakta bu terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimizin ruhlar şad olsun. Bu terör olayları nedeniyle ister istemez ülkemizde ve dolayısıyla da ilimizde ekonomik sıkıntılar gelmeye başladı. Türkiye ekonomisinin tamamını temsil eden iş dünyası ilimize de tesir etmektedir. Bu bir zincirlemedir. Eğer ülkemizde bir ekonomik sıkıntı varsa ülkemizin her köşesinde aynı sıkıntı yaşanmaktadır. Bununla beraber Sivas ekonomisinde de bu sıkıntı yaşanmaktadır.. Esnaflarımız Ramazan ve gurbetçilerin gelmesiyle işlerinde biraz kıpırdama oldu. Esnaflarımız kendi imkanlarıyla ve kazançlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Yaşanan gelişmeler karşısında esnaflarımız da zor durumda kalmaktadır.. Ülkemiz bazında gereken yatırımlar yaşanılan gelişmeler nedeniyle yeterince yapılmıyor. Çünkü iş adamları, iş sahipleri önünü göremedikleri için henüz yatırım yapamıyorlar. Yatırımcılar yatırım yapacak ki küçük esnafında işleri hareketlensin hareket olsun? dedi.

Sivas´ın doğu illeri ile yaptığı ticarette terör olayları nedeniyle azalma olduğunu, bunun da esnafı olumsuz etkilediğini vurgulayan Sesob Başkanı Beşir Köksal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, ?İller arası alışverişimiz istenilen seviyede değil . Eskiye nazaran terör olayları nedeniyle yüzde 5-6 civarında azalmış durumda. Türkiye geneline baktığımız zaman ister istemez terör olayları nedeniyle yatırımcılar yatırım yapamıyor. Ülkemize baktığımız zaman terör olayları nedeniyle yatırımcılar önünü göremediği için gerekli yatırımları yapamıyorlar. Dolayısıyla da esnafımızın ve sanatkârımızın işleri de düşmekte. İnşallah bu yaşanılan terör olayları biran önce son bulur?

 

Sesob Başkanı Beşir Köksal, törer nedeniyle meydana gelen olaylarda yaşamını şehitlerimize de birkez daha Allahtan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı dileğinde bulundu.

Yorumlar (0)

Sivas Ticaret Borsası’na Kıyaslama Ziyareti

ADEM UZUN FARKINI GÖSTERDİ

Özdemir: Sivas, atılım yapacak

Ulaştırma Memur-Sen’den Ankara çıkarması

Sivas’a gurur yaşattı

Ali Kızıltuğ türküleriyle anıldı

Demirağ OSB’ye hayati tesis

Albayrak’tan Karadağ’a ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Akademi’de tarih yazımına yeni perspektif

SOSAD yönetimi toplandı

Kurum müdürlerinden Görgen’e ziyaret

Başkan Uzun’dan BBP’ye ziyaret

  • Salı 2.5 ° / -3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 3.1 ° / -3.1 ° false
  • Perşembe 4.8 ° / -3.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9