Terör olayları esnafı etkiledi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, ülke genelinde meydana gelen terör olaylarının esnafı da etkilediğini söyledi.

EKONOMİ 8.09.2015 06:16:37 1403 0
Terör olayları esnafı etkiledi

Terör olayları esnafı etkiledi

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal, ülke genelinde meydana gelen terör olaylarının esnafı da etkilediğini söyledi.

Son iki aydır yaşanan terör olayları ekonomiyi olumsuz etkilediğini vurgulayan TESK Denetim Kurulu Başkanı ve Sesob Başkanı Beşir Köksal, ?Yaşanan terör olayları ülkemizde ve ilimizde esnafımızı da etkiledi. Bazı esnaflarımız sattıkları ürünleri dolar ve euro karşılığında aldığı için çok etkilenmiştir. Özellikle terör olayları nedeniyle, Sivas´ta faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarın doğu illeri ile yaptığı alışverişte büyük düşüş yaşandı. Son iki aydır ülkemizde istemediğimiz bir şekilde, içimizi acıtan terör olayları olmakta bu terör olaylarında kaybettiğimiz şehitlerimizin ruhlar şad olsun. Bu terör olayları nedeniyle ister istemez ülkemizde ve dolayısıyla da ilimizde ekonomik sıkıntılar gelmeye başladı. Türkiye ekonomisinin tamamını temsil eden iş dünyası ilimize de tesir etmektedir. Bu bir zincirlemedir. Eğer ülkemizde bir ekonomik sıkıntı varsa ülkemizin her köşesinde aynı sıkıntı yaşanmaktadır. Bununla beraber Sivas ekonomisinde de bu sıkıntı yaşanmaktadır.. Esnaflarımız Ramazan ve gurbetçilerin gelmesiyle işlerinde biraz kıpırdama oldu. Esnaflarımız kendi imkanlarıyla ve kazançlarıyla ayakta kalmaya çalışıyor. Yaşanan gelişmeler karşısında esnaflarımız da zor durumda kalmaktadır.. Ülkemiz bazında gereken yatırımlar yaşanılan gelişmeler nedeniyle yeterince yapılmıyor. Çünkü iş adamları, iş sahipleri önünü göremedikleri için henüz yatırım yapamıyorlar. Yatırımcılar yatırım yapacak ki küçük esnafında işleri hareketlensin hareket olsun? dedi.

Sivas´ın doğu illeri ile yaptığı ticarette terör olayları nedeniyle azalma olduğunu, bunun da esnafı olumsuz etkilediğini vurgulayan Sesob Başkanı Beşir Köksal, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi, ?İller arası alışverişimiz istenilen seviyede değil . Eskiye nazaran terör olayları nedeniyle yüzde 5-6 civarında azalmış durumda. Türkiye geneline baktığımız zaman ister istemez terör olayları nedeniyle yatırımcılar yatırım yapamıyor. Ülkemize baktığımız zaman terör olayları nedeniyle yatırımcılar önünü göremediği için gerekli yatırımları yapamıyorlar. Dolayısıyla da esnafımızın ve sanatkârımızın işleri de düşmekte. İnşallah bu yaşanılan terör olayları biran önce son bulur?

 

Sesob Başkanı Beşir Köksal, törer nedeniyle meydana gelen olaylarda yaşamını şehitlerimize de birkez daha Allahtan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı dileğinde bulundu.

Yorumlar (0)

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

  • Cuma 16.3 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 5 ° false
  • Pazar 17.7 ° / 4.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4