Su rezervleri giderek azalıyor

Saadet Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Mihriban Geldi,     “Su rezervlerinin giderek azalıyor olması, tüm insanlık için olağanüstü hâl ilan edecek kadar mühim bir meseledir." dedi.

SİYASET 28.01.2021 18:14:00 2030 0
Su rezervleri giderek azalıyor

Saadet Partisi Kadın Kolları İl Başkanı Mihriban Geldi, parti binasında basın açıklaması düzenleyerek yetkili kurum ve kuruluşlar ile bütün STK'ları su konusunda  duyarlı olmaya çağırdı.

"Saadet Partisi Kadın Kolları olarak, su kaynaklarımızın tükeniyor olmasını ve bu noktada acil alınması gereken tedbirleri ülke gündemine büyük bir hassasiyetle taşımak istiyoruz” diyen Geldi, “Su kaynaklarımızın azalması doğa olayları ile ilgili olduğu kadar, su tüketiminin bilinçsizliği ve yanlış kullanımı ile de alakalıdır. Bilinçli bir şekilde yapılacak su tasarrufu, tüm canlılar için atılacak çok önemli bir adımdır.  ‘Bir Damla Tasarruf’ sloganı ile tüm yetkili kurumları, STK’ları, vatandaşlarımızı suyu daha bilinçli kullanarak, tasarruf etmeye çağırıyoruz. Evimizde, işimizde, kurumlarımızda, tarım arazilerimizde yapacağımız bilinçli kullanım, tonlarca suyun kazanımı anlamına gelecektir.  Evlerimizde bireysel olarak alacağımız tedbirlerle ciddi oranda suyu yeniden kazanabiliriz. Sadece elimizi yıkarken, dişimizi fırçalarken bile suyu kapatmak yılda 48 ton su tasarrufu sağlıyor. 48 ton su ne demek?  1 ton su 1 metreküp suya,  1 metreküp su ise 1000 litre suya tekabül ediyor.  Günlük su kullanımımızın yüzde 26’sı tuvalet, yüzde 22’si çamaşır makinesi, yüzde 17’si duş, yüzde 16’sı musluklar, yüzde 5’i diğer kullanımlar ve yüzde 14’ü ise iç tesisat sızıntılarından oluşuyor.  Bireysel olarak her evde su tasarrufu adına atılacak olan her adımı önemsiyoruz” dedi.

Geldi, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Bir Damla Tasarruf çağrımıza destek olan vatandaşlarımızdan, katkılarını yansıtabilmek adına   aylık faturalarını karşılaştırmalarını ve bizimle paylaşmalarını isteyeceğiz. Her evde başlayacak bilinçli su tüketimi ile tonlarca suyun hayata yeniden kazandırılmasını ümit ediyoruz. Dünyada son 10 yılın en büyük kuraklığı yaşanıyor. Su, hayatımızı devam ettirebilmemiz için doğrudan ihtiyaç olmasının yansıra, sağlığımız, temizliğimiz, gıdalarımızın hazırlanması, sebze ve meyvelerin yetiştirilmesi, tarımın devam ettirebilmesi gibi çok alanda birincil ihtiyaç. Geleceğimizi kurtarmak için geç olmadan el ele vererek, su tasarrufu için adım atmak zorundayız. Artan nüfus, büyüyen kentler, bilinçsiz tüketim ve kuraklık ülkemizi ‘su fakiri’ bir ülke haline getirebilir. Yaşamın devamı yeterli ve iyi kalitede suyun varlığına bağlı. Yaşamımızı daha iyi şartlarda devam edebilmek için tüm vatandaşlarımıza ‘Bir Damla Tasarruf’ çağrısında bulunuyoruz. Hep birlikte el ele verip, bilinçli hareket ederek geleceğimizi kurtarabiliriz. Sizler de Tasarruf için bir adım atın. Sizler de, tasarruf için bir adım atın.”

Anahtar Kelimeler: rezervleri giderek azalıyor
Yorumlar (0)

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

  • Cumartesi 17.2 ° / 5 ° false
  • Pazar 17.7 ° / 4.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.5 ° / 6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4