Sivas’ta Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Dönem: Koruma ve Rehabilitasyon Birliği Kuruldu

9984 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile kurulan Sivas İli Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Birliği’nin ilk meclis toplantısı yapıldı. Birliğin ilk başkanı Sivas Valisi Yılmaz Şimşek oldu.

9.07.2025 12:43:00 1266 0
Sivas’ta Sahipsiz Hayvanlar İçin Yeni Dönem: Koruma ve Rehabilitasyon Birliği Kuruldu

Sivas Valiliği Ek Bina Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Resmî Gazete’de yayımlanan 9984 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında kurulan Sivas İli Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Birliği’nin ilk meclis üyeleri bir araya geldi.

Toplantının divan başkanlığını, birlik tüzüğü gereği en yaşlı üye olan Gölova Belediye Meclis Üyesi Tufan Özer yürüttü. Mecliste birlik başkanlığı, 1. ve 2. başkanvekilliği ile plan ve bütçe komisyonu ve encümen seçimleri yapıldı. Yapılan seçim sonucunda, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, birliğin ilk başkanı olarak seçildi.

Vali Şimşek toplantıda yaptığı konuşmada, birliğin temel amacının sokak hayvanlarından kaynaklanan saldırıları ve hastalıkları önlemek olduğunu belirterek, “Önceliğimiz insanlarımızın güvenliğini sağlamak. Bunun yanında sokak hayvanlarını korumak, rehabilite etmek ve onlara doğal yaşam alanları sunarak bu alanlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak da hedeflerimizdendir.” dedi.

Şimşek ayrıca, Meraküm’de daha önce Kangal Köpeği Üretim Çiftliği olarak belirlenen alanın hızla Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ne dönüştürüldüğünü aktardı. Merkezde yaklaşık 1000 hayvanın bulunduğunu, belediyelere ait diğer bakım merkezlerinde de benzer sayıda köpeğin olduğunu söyledi.

“İlçe ve belde belediyelerimizin de büyük iş birliği ile hayvan toplama ve barınak oluşturma faaliyetlerine katkı sağladığını” belirten Şimşek, sistemin şu anda sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde işlediğinin altını çizdi.

Birlik kapsamında mobil ekiplerin hazır olduğunu ifade eden Vali Şimşek, günlük 1 ton mama üretim kapasitesine sahip mama üretim ünitesinin faaliyette olduğunu söyledi. Şimşek, iş birliğiyle sokaklardan toplanan hayvanların barınaklara yerleştirileceğini ve böylece sorunun kalıcı şekilde çözülmesinin amaçlandığını vurguladı.

Son olarak, birliğin Sivas için örnek bir proje ve model olacağını belirten Şimşek, görev alacak herkese teşekkür ederek, “Birliğimiz hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

Yorumlar (0)

(VİDEOLU HABER) Kaynaklarımızı verimli kullanıyoruz

STSO’dan Kardeş Ülke Azerbaycan’a Ekonomik ve Ticari Güç Birliği Ziyareti

( VİDEOLU HABER) SİVAS BELEDİYESİ’NDEN AMATÖR SPORA 4 MİLYON TL DESTEK…

Sivas Ticaret Borsası ile KOSGEB Sivas İl Müdürlüğü İş Birliğiyle Bilgilendirme Toplantısı

KERKÜK’TE TÜRKMENLER ZAFER İSTİYOR

SOYLU'YA SEVGİ SELİ

(VİDEOLU HABER) Selçuklu'dan Günümüze Eğitim Şehri Sivas

16. Sivas Tanıtım Günleri, Yoğun İlgi Gördü

( VİDEOLU HABER) BİRLİK CADDESİ'NDE BÜYÜK TEHLİKE…

Sivas Ticaret Borsası’ndan İl Emniyet Müdürü Alaağaçlı’ya Hayırlı Olsun Ziyareti

SİVAS BELEDİYESİ ÖNCÜLÜĞÜNDE 50 ÇOCUK İŞİTME CİHAZINA KAVUŞTU…

Özdemir'den Sigorta Haftası mesajı

  • Pazartesi 11.5 ° / 3.3 ° Güneşli
  • Salı 14.9 ° / 2.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 16.2 ° / 5.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 7 0 1 17 22
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.GÖZTEPE A.Ş. 8 4 0 4 9 16
4.FENERBAHÇE A.Ş. 8 4 0 4 7 16
5.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 4 2 2 0 14
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 7 4 2 1 3 13
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 3 1 4 2 13
8.TÜMOSAN KONYASPOR 7 3 2 2 4 11
9.CORENDON ALANYASPOR 8 2 2 4 1 10
10.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
11.KASIMPAŞA A.Ş. 8 2 3 3 -1 9
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 7 1 3 3 -1 6
14.GENÇLERBİRLİĞİ 8 1 5 2 -5 5
15.KOCAELİSPOR 8 1 5 2 -7 5
16.İKAS EYÜPSPOR 8 1 5 2 -7 5
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 8 1 7 0 -11 3