Sivas Valiliği Ek Bina Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Resmî Gazete’de yayımlanan 9984 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı kapsamında kurulan Sivas İli Sahipsiz Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Birliği’nin ilk meclis üyeleri bir araya geldi.
Toplantının divan başkanlığını, birlik tüzüğü gereği en yaşlı üye olan Gölova Belediye Meclis Üyesi Tufan Özer yürüttü. Mecliste birlik başkanlığı, 1. ve 2. başkanvekilliği ile plan ve bütçe komisyonu ve encümen seçimleri yapıldı. Yapılan seçim sonucunda, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, birliğin ilk başkanı olarak seçildi.
Vali Şimşek toplantıda yaptığı konuşmada, birliğin temel amacının sokak hayvanlarından kaynaklanan saldırıları ve hastalıkları önlemek olduğunu belirterek, “Önceliğimiz insanlarımızın güvenliğini sağlamak. Bunun yanında sokak hayvanlarını korumak, rehabilite etmek ve onlara doğal yaşam alanları sunarak bu alanlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamak da hedeflerimizdendir.” dedi.
Şimşek ayrıca, Meraküm’de daha önce Kangal Köpeği Üretim Çiftliği olarak belirlenen alanın hızla Sokak Hayvanları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi’ne dönüştürüldüğünü aktardı. Merkezde yaklaşık 1000 hayvanın bulunduğunu, belediyelere ait diğer bakım merkezlerinde de benzer sayıda köpeğin olduğunu söyledi.
“İlçe ve belde belediyelerimizin de büyük iş birliği ile hayvan toplama ve barınak oluşturma faaliyetlerine katkı sağladığını” belirten Şimşek, sistemin şu anda sorunsuz ve sağlıklı bir şekilde işlediğinin altını çizdi.
Birlik kapsamında mobil ekiplerin hazır olduğunu ifade eden Vali Şimşek, günlük 1 ton mama üretim kapasitesine sahip mama üretim ünitesinin faaliyette olduğunu söyledi. Şimşek, iş birliğiyle sokaklardan toplanan hayvanların barınaklara yerleştirileceğini ve böylece sorunun kalıcı şekilde çözülmesinin amaçlandığını vurguladı.
Son olarak, birliğin Sivas için örnek bir proje ve model olacağını belirten Şimşek, görev alacak herkese teşekkür ederek, “Birliğimiz hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.