Sivas’ta 69 sınıfta Covid-19 karantinası uygulanıyor

Sivas’ta İl Koordinasyon Kurulu 2021 Yılı 4. Toplantısı ve İl İdare Şube Başkanları Toplantısı gerçekleştirildi.

9.10.2021 08:27:00 3213 0
Sivas’ta 69 sınıfta Covid-19 karantinası uygulanıyor

İl Özel İdaresi Meclis Toplantı Salonu’nda Sivas Valisi Salih Ayhan başkanlığında düzenlenen toplantıda koordinasyon gerektiren hususlar ele alındı.

Konuşmasında Covid-19 salgınına önemli bir yer ayıran Vali Ayhan; “Birinci önceliğimiz salgınla mücadele. İkinci önceliğimiz buna paralel bir şekilde eğitim ve öğretim. Uzun bir aranın ardından hem ilköğretimde hem ortaöğretimde toplam 115 bin 593 öğrencimizle hem de yükseköğretimde yaklaşık 48 bin öğrencimizle yüz yüze eğitime başlandı. Eğitim öğretim noktasında sorumluluğumuzun çok daha fazla arttığı aşikardır. Eğitim öğretimin kesintisiz olarak devam etmesini sağlamak durumundayız. Hiçbir okulumuz kapalı değil. Bizim il genelinde 6 bin 500 dersliğimiz var. 6 bin 500 derslikten sadece 314 sınıfta vaka veya yakın temas nedeniyle eğitim öğretime ara verildi. Bunların 245’inin karantina süreleri doldu. Şu an sadece 69 sınıfımızda karantina uygulaması devam etmekte. Orana baktığımızda çok düşük bir rakam olduğu görülmektedir” dedi.

Vali Ayhan’ın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların müdürleri yürüttükleri çalışmalara ilişkin brifing verdi. Koordinasyon gerektiren konuların masaya yatırılmasının ardından toplantı sona erdi.

Yorumlar (0)

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

“Kan Ver, Hayat Kurtar” Kampanyasına STSO’dan Destek

SİVAS’IN BİLİNMEYENLERİNE YOLCULUK BAŞLIYOR

Sivas TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Tokgöz'den “Özgür Gazze” mitingine davet

STSO meclisi toplandı

SİVAS VALİSİ: 2025 YILINDA KENE VAKALARINDA AZALIŞ SÖZ KONUSU

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli