Sivaslılar “ESTAŞ” dedi

Sivas’ın yükselen değeri Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ), SİSAM’ın yaptığı ankette  “Sivas’ın marka değerleri” sıralamasında ilk sırada yer aldı.

GÜNDEM 19.12.2019 13:50:00 2531 0
Sivaslılar “ESTAŞ” dedi

HABER  / Naci YILDIZ

Sivas Sosyal Araştırmalar Merkezi (SİSAM)  Araştırma Koordinatörü Süleyman Sami Şeker, 7’ncisini gerçekleştirdikleri Sivas ve Ülke Gündem Araştırmasının sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

65 mahallede rastgele örnekleme metodu ile yüz yüze anket yaptıklarını ifade eden Şeker, ankete bin 630 kişinin katıldığını söyledi.

Anketin 7-11 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildiğini dile getiren Şeker, ankete katılanların yüzde 63’ünün erkek, yüzde 37’sinin ise kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Ankette; “Sizce Sivas’ın ekonomisine, gelişimine ve tanıtılmasına en fazla katkı sağlayan; marka değeri olan kişi, kuruluş, sanayici vb. kimdir?” diye soruldu.  15 kurum veya kişinin sıralandığı listenin zirvesinde Sivas’ın gururu Eksantrik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (ESTAŞ) yer aldı.

Ankete katılanların yüzde 20,41’i ilimizin önemli sanayi kuruluşları arasında başı çeken ve kam milinin lider firması olan ESTAŞ’ı “Sivas’ın marka değeri” olarak gördüklerini ifade etti. ESTAŞ’ı; yüzde 14,20 ile Sivasspor, yüzde 12,79 ile ASELSAN, yüzde 12,20 ile TÜDEMSAŞ, yüzde 10,10 ile Emmioğlu Mermer, yüzde 9,10 ile Fimar, yüzde 8,90 ile Salih Ayhan, yüzde 2,50 Sivas Köftesi, yüzde 2 ile diğerleri, yüzde 1,7 ile Has Döner ve Güler Sucukları, yüzde 1,2 ile Kangal Balıklı Kaplıca, yüzde 1,10 ile Yiğido Market ve Özbelsan A.Ş., yüzde 1 ile de Yıldız Sucukları izledi.

 

Anahtar Kelimeler: Sivaslılar “ESTAŞ”
Yorumlar (0)

Sivaslılar, türküye doydu

Destici'den Uzun'a teşekkür

Kupayı, Şimşek çiftinden aldılar

Sivas Belediyesinden Unutulmaz Ozan İçin Muhteşem Müze

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Ankara'da düzenlenen festivale damga vurdu

252 KONUT VE 53 DÜKKANLIK DEV PROJE BAŞLADI

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli