Sivas’ın Tarihi ve Kültürü Tanıtılacak

Avrupa Birliği (AB) Hayat Boyu Öğrenme Projesi hibe desteği ile gerçekleştirilen “Discovering Our Cultures” projesi kapsamında İsveç ve İspanya’dan 12 öğrenci, 6 öğretmen Sivas’a gelecek

KÜLTÜR SANAT 13.10.2014 08:39:53 1610 0
Sivas’ın Tarihi ve Kültürü Tanıtılacak

Sivas’ın Tarihi ve Kültürü Tanıtılacak

Avrupa Birliği (AB) Hayat Boyu Öğrenme Projesi hibe desteği ile gerçekleştirilen “Discovering Our Cultures” projesi kapsamında İsveç ve İspanya’dan 12 öğrenci, 6 öğretmen Sivas’a gelecek

İsveç ve İspanyalı konuklar, Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesince hazırlanan program doğrultusunda Sivas’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri, el sanatları, yöresel yemekleri ve folklorunu yakından tanıyacak.

Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi’nin 2013 Mayıs ayında kabul edilen “Discovering Our Cultures” projesi kapsamında İsveç ve İspanya’dan 12 öğrenci, 6 öğretmen Sivas’a gelecek. Proje kapsamında Sivas’tan 15 öğrenci 9 öğretmen bu yıl Şubat ayında İsveç’e, Mayıs ayında ise İspanya’ya giderek, çeşitli etkinliklere katılmıştı. Projenin ikinci ayağı olarak bu kez, İsveç ve İspanyalı konuklar Sivas’ta ağırlanacak. Konuk öğrenciler, Sivaslı öğrencilerin evlerinde misafir edilecek, öğretmenler ise otele yerleştirilecek.

SİVAS’IN KÜLTÜRÜNÜ

YAKINDAN TANIYACAKLAR

Konuk öğrenci ve öğretmenler bugün gece havayolu ile kente gelerek, istirahata çekilecek. Kentteki program, yarın start alacak. Öğrenciler konuk oldukları evlerde sabah kahvaltısı yaptıktan sonra, öğretmenleri ile birlikte ev sahibi okul Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi’ne gidecek. Burada gerçekleştirilecek programda okulların, şehirlerin ve ülkelerin sunumları gerçekleştirilecek. Öğle yemeğinin ardından konuk öğrenciler Sivaslı öğrencilerle birlikte yöresel yemekler yaparak, yöresel lezzetleri tatma imkânı bulacak. Konuk, öğrenciler daha sonra gerçekleştirilecek halk oyunları gösterilerini izleyecek ve folklorik kıyafetler giyerek oyunlara bizzat eşlik edecek. Yarın ki program akşam yemeği ile sona erecek.

Çarşamba günü ise konuk öğretmenlerle birlikte okul binasında proje yürütme toplantısı gerçekleştirilecek. Ardından öğrenci ve öğretmenlerle birlikte kentin tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanımaları için şehir turu yapılacak. İspanya ve İsveçli konuklar, Selçuklu mirası tarihi Çifte Minareli Medrese, Şifahiye Medresesi, Buruciye Medresesi ve Osmanlı dönemi eseri olan Kale Camii’ni gezerek yakından tanıma fırsatı bulacak. Gezi kapsamında konuklara Sivas’ın el sanatları hakkında bilgiler verilerek, bu eserleri yakından inceleme imkânı sunulacak.

Öğrenci ve öğretmenler öğlen yemeğinin ardından Anadolu Medeniyetler Müzesi’ni de ziyaret edecek. Buradaki ziyaretin ardından Sıcak Çermik Kaplıcası’na gezi düzenlenecek. Konuklar, şifa kaynağı kaplıca hakkında bilgilendirilecek.

Saat: 21.00’da ise Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi müzik korosu tarafından Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde Türk müziği konseri verilecek.

Perşembe günü ise konuk öğrenci ve öğretmenlerle birlikte 1 günlük Ürgüp gezisi düzenlenecek. İsveç ve İspanya ekipleri, burada tarihi ve kültürel etkinliklere katılacak daha sonra tekrar Sivas’a dönecek.

Cuma günü ise öğlen saatlerinde ziyaretlerin değerlendirilmesi ve sertifika töreni gerçekleştirilecek.

Bu programın ardından 6’sı öğrenci 3’ü öğretmenden oluşan 9 kişilik İspanya ekibi havayolu ile kentten ayrılacak.

Cumartesi günü ise İsveç ekibi ile birlikte Paşabahçe mesire alanında piknik düzenlenecek. Konuklar daha sonra kent merkezindeki tarihi Kurşunlu Hamamı’nı ziyaret ederek hamamda banyo yapmanın keyfini yaşayacak. İsveçli konuklar Pazar günü sabah erken saatlerinde havayolu ile kentten ayrılacak.

SİVAS EKİBİ DE İSVEÇ VE

İSPANYA’YA GİTMİŞTİ…

AB Hibesi ile gerçekleştirilen “Discovering Our Cultures” projesi kapsamında Sivas Prof. Dr. Necati Erşen Sosyal Bilimler Lisesi’nden 9 öğretmen ve idareci ile 15 öğrenci Şubat ayında İsveç’e, Mayıs ayında ise İspanya’ya gitmişti. Öğrenciler, burada şehir gezilerine katılarak, İsveç ve İspanya’nın kültürel zenginliklerini tanıma fırsatı bulmuştu.

ORTAK ÇALIŞMALAR YAPILIYOR

Proje kapsamında Sivaslı öğrencilerin de katılımı ile İsveçlilerin yönettiği kısa bir film çekiliyor. Film, proje bitiminde tamamlanacak. Ayrıca İsveç ve İspanya ekipleri ile birlikte 4 dilde resimli mini sözlük çalışması gerçekleştirildi ve ilk versiyonunun baskısı yapıldı.

Ayrıca İsveç’te Sivaslı öğrencilerin katılımı ile “Sverige” isimli bir parça seslendirilerek kayıt yapıldı. Bunun yanı sıra Sivas ekibi yöresel yemekler üzerine bir kitapçık ve Sivas’ın tarihi-turistik güzelliklerinin anlatıldığı el broşürü hazırladı.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sivas ses getirecek

Kampanyaya destek istedi

"Cumhuriyet döneminin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştireceğiz"

SİVAS'A DEĞER KATACAK PROJE HAYATA GEÇECEK

TEŞEKKÜRLER ADEM BAŞKANIM

ESTAŞ’ı tebrik ediyoruz

Kurbanlık alırken dikkatli olun!

STSO sayesinde Divriği’yi gezdiler

Borsa Meclisi toplandı

Camiler, sevgi merkezleridir

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

  • Perşembe 16.1 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 19.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50