Sivas'ın damak çatlatan lezzetleri

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve il protokolü basın mensupları ile Hamidiye Millet Bahçesi'nde Sivas'a özgü yöresel lezzetlerin yer aldığı kahvaltı programında bir araya geldi

GÜNDEM 21.05.2024 14:53:00 1014 0
Sivas

Ülkemizin zengin mutfak kültürünün tüm dünyaya tanıtılması amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın koordinesinde başlatılan, ‘Türk Mutfağı Haftası’ Sivas'ın yöresel eşsiz lezzetlerinin tanıtıldığı etkinlikle devam ediyor.

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve il protokolü basın mensupları ile Hamidiye Millet Bahçesi'nde Sivas'a özgü yöresel lezzetlerin yer aldığı kahvaltı programında bir araya geldi.

- Aziz Erdoğan: Sivas Eşsiz Bir Lezzet Skalasına Sahiptir

Programın açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Aziz Erdoğan, bu yıl ki Türk Mutfağı Haftası konseptinin kahvaltı olduğunu belirterek, "Bu yüzden sabah kahvaltısını ön plana çıkartıyoruz. Sivas mutfağı zengin, aşçıları da mahirdir. Kendine öz bir kahvaltı kültürü vardır. Coğrafya işaretli ürünlerimiz vardır. Bunların yanında çok özel kahvaltılıklarımız vardır. Sivas geniş bir coğrafyaya, eşsiz bir lezzet skalasına sahiptir. Sivas'ta misafir kendisini çok özel hisseder. Sivaslı hem yüreğini hem de duygu ve düşüncelerini sofrasına koyar." diye konuştu.

- Adem Uzun: Sivas'ta Türk Mutfağının Çok Zengin Örnekleriyle Karşılaşıyoruz

Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun ise, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı açılış haftasının hayırlara vesile olmasını temenni ederek "Orta Asya'dan, Balkanlara, Sibirya'dan, Orta Doğuya, Kuzey Afrika'ya kadar çok geniş bir alanda Türk mutfağının zengin bir çeşidini gördüğümüzü özellikle ifade etmek istiyorum. Yaşamış olduğumuz Cumhuriyet şehrimiz Sivas'ta baktığımız zaman bir zamanlar; Mengücek Beyliği, Eretna Devleti, Kadı Burhanettin Devleti, Selçuklu Devleti, Osmanlı Devleti ve geldiğimizde Cumhuriyet dönemine kadar birçok devlete ev sahipliği yapan şehrimizde Türk mutfağının çok zengin örnekleriyle karşılaştığımızı belirtmek isterim. Türk mutfağı haftasının şehrimize ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum." ifadelerini kullandı.

- Vali Yılmaz Şimşek: Zengin Bir Mutfağa Sahip Olmaktan Gurur Duruyoruz

Daha sonra söz alan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de programın amacının zengin Türk mutfağının dünyaya tanıtılmasını sağlamak olduğunu söyledi.

"Türk mutfağının çok zengin bir kültüre sahip olduğunu kaydeden Vali Şimşek, "Türk mutfağı dünyada söz sahibi olan adından söz ettiren bir mutfaktır. Sivas mutfağı da zengin Türk mutfağının bir parçasıdır. Bizlerde zengin bir mutfağa sahip olmaktan gurur duruyoruz. Geçmişe baktığımızda birçok medeniyet Sivas'ta hüküm sürmüş, birçok kültürler yaşamıştır. İşte bu kültürlerin birikimlerinden süzülen ve bize yansıyan çok köklü bir mutfağa sahibiz. Dünyada gastronomi şehirleriyle anılan illerimiz hızla gelişmeye başladı. Ülkemizde Gaziantep, Hatay ve Afyon UNESCO yaratıcı şehirler ağına girdi. Sivas'ın da bu ağa dâhil olması için çalışma başlattık. Bu anlamda paydaşlarımızın fikirlerini önemsiyor, inşallah yönetişim modeliyle sizlerin fikirlerini alarak ONSECO yaratıcı şehirler arasında dahil olmayı hedefliyoruz." dedi.

Coğrafi işaret alan lezzetlerin sayısını artırmak için büyük bir çaba içerisinde olduklarını kaydeden Şimşek, "Bugüne kadar birçok ürünün coğrafi işaretini aldık. Birçoğu için de başvuru yaptık. Sivas katmeri, pastırma, Sivas köftesi, Gürün dut pekmezi, tonus köftesi, Ulaş etli pidesi ve zara balı gibi bu alanda coğrafi işaretlerimiz var. İnşallah bunları daha çok artıracağız. Şüphesiz bize düşen görevde bu mirası yaşatmak gelecek nesillere aktarmaktır." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: Sivas' damak çatlatan lezzetleri
Yorumlar (0)

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

  • Perşembe 13.1 ° / 2.8 ° Güneşli
  • Cuma 16.3 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4