SİVAS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, müzeye dönüştürülmesi planlanan Rahmi Günay Caddesi üzerindeki tarihi Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu binası ile ilgili görüşlerini gazetemizle paylaştı

12.02.2015 08:49:54 1729 0
SİVAS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…

SİVAS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, müzeye dönüştürülmesi planlanan Rahmi Günay Caddesi üzerindeki tarihi Yarı Açık Ceza İnfaz Kurumu binası ile ilgili görüşlerini gazetemizle paylaştı

Yarı Açık Cezaevi’nin kent ekonomisine ciddi katkılar sağladığını belirten İrcal, kurum binasının müze ya da farklı bir amaçla kullanılmasına karşı olmadıklarını ancak; yeni, modern ve kapsamlı bir cezaevi yapılarak kurumun mutlaka Sivas’ta kalmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Rahmi Günay Caddesi üzerindeki tarihi binada faaliyet gösteren ve bayan hükümlülerin kaldığı Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun Sivas için çok önemli olduğunu söyledi.

Cezaevinde yaklaşık 350 kadın hükümlünün kaldığını belirten İrcal, kurumun Türkiye’deki 4 cezaevinden bir tanesi olduğunu ve kent ekonomisine büyük katkılar sağladığını söyledi.

Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun erkek ve bayan olmak üzere iki bölümden oluştuğunu belirten İrcal, erkek hükümlülerin E Tipi Kapalı Cezaevi’in bulunduğu bölgeye inşa edilen yeni Yarı Açık Cezaevi’nde, bayan hükümlülerin ise tarihi binada bulunduklarını söyledi.

Hükümlülerin hem mesleki eğitimlerle meslek sahibi olduğunu, hem de üretim yaparak kent ekonomisine ciddi katkılar sağladığını belirten İrcal, “Bu kurumlarımız Sivas’ımız için çok önemli. Türkiye’de aynı şekilde 4 cezaevi var ve bunlardan bir tanesi Sivas’ta bulunuyor. Burada kalan hükümlülerimiz kent merkezindeki hastanelerimiz için sargı bezi paketlemesi, atölyelerimizde halı dokuma ve tekstil alanlarında üretim yapıyorlar. Bu hem kent ekonomisi için, hem de hükümlülerimizin sosyal hayata adapte olabilmeleri için çok önemli. Bu kurumumuz için yapılan ihalelerde Sivas esnafına ciddi katkılar sağlanıyor. Şehir dışından görüşe gelen çok sayıda insan Sivas’ımızdaki otellerde kalıyor, esnafımızdan alışveriş yapıyor” dedi.

“YENİ BİR CEZAEVİ YAPILMALI”

Yarı Açık Cezaevi’nin mutlak suretle Sivas’ta kalması gerektiğini belirten İrcal, mevcut tarihi binanın müze ya da farklı bir amaç için kullanılmasına karşı olmadıklarının altını çizerek, yeni ve modern bir bina yapılarak cezaevinin taşınması gerektiğini vurguladı.

İrcal; “Tabi ki burada devletimizin bir tasarrufu var ise biz buna razı oluruz. Ancak, yeni bir cezaevi yapılması ve buradaki cezaevimizin muhafaza edilerek oraya taşınması kentimiz için çok daha iyi olur. Kentimize ekonomik canlılık katan bu kurum mutlaka muhafaza edilmeli hatta mümkünse daha da işlevsel hale getirilmeli ve kapasitesi artırılmalı. Mevcut bina şehrin çok içinde kalmış ve açıkçası cezaevi için çok uygun değil.” ifadelerini kullandı.

Aynı şekilde cezaevinin erkek bölümünde yaklaşık 450 erkek hükümlü bulunduğunu belirten İrcal, bu hükümlülerin kadın cezaevinin bahçesinde bulunan alanlarda oto ve halı yıkama işlerini yürüttüğünü, hükümlülerin adliye, tapu kadastro, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı gibi kurumların temizlik işlerinde çalıştığını, hükümlülerin adliye yemekhanesinde de görev aldığını söyledi.

SİVAS’IN BACASIZ FABRİKASI…

Edinilen bilgiye göre Açık Ceza İnfaz Kurumu İş yurdu bünyesinde Halı Atölyesi, Fırın atölyesi, Terzi Atölyesi, Hizmet işkolu, Adliye Yemekhane ve Çay ocağı, Adliye Temizlik işleri, Spanç ve Galoş üretimi, Kantin işletmeciliği, Demir Atölyesi, İplik Atölyesi, Halı Yıkama İşkolu, Oto Yıkama İşkollarında faaliyet gösteriliyor. Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile düzenlenen kurslarla çeşitli meslek alanlarında eğitim alan hükümlüler, sertifika alarak cezaevinde olduğu gibi, tahliye olduktan sonra da iş bulma imkânına sahip oluyor. Cezaevinde çalışma imkânı sunulan hükümlüler, hem meslek öğreniyor, hem para kazanıyor hem de kent ekonomisine ciddi katkılar sağlanıyor. Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu kent için “Bacasız fabrika” olarak nitelendiriliyor.

MÜZEYE DÖNÜŞTÜRÜLECEK…

Uzun süredir, müzeye dönüştürülmesi gündemde olan tarihi cezaevi binası ile ilgili girişimler devam ediyor. Edinilen bilgiye göre, tarihi cezaevi binası Sivas Valiliği ve Kültür Bakanlığı’nın uygulayacağı projeyle müzeye dönüştürülecek. Müzede tarihi nitelikli eserlerin yanı sıra Sivas’a özgü el sanatlarının sergilenmesi planlanıyor.

Anahtar Kelimeler: SİVAS İÇİN ÇOK ÖNEMLİ…
Yorumlar (0)

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

  • Cumartesi 17.2 ° / 5 ° false
  • Pazar 17.7 ° / 4.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.5 ° / 6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4