İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun başkanlığında, 81 ilin valilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıya Sivas Valisi Yılmaz Şimşek de Video Konferans Sistemi (VKS) aracılığıyla iştirak etti.
Toplantıda, 2021/2 sayılı Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı ile 2025/14 sayılı Karayollarındaki Hız Sınırlama Uygulamalarında Yeknesaklık konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgeleri kapsamında yürütülen çalışmalar masaya yatırıldı.
Sivas genelinde, yollarda güveni tesis etmek, ulaşımda sürdürülebilirliği sağlamak ve insan odaklı trafik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla tüm paydaşların katkısıyla trafik güvenliğini esas alan uygulamaların titizlikle hayata geçirileceği vurgulandı.