Raybüs Krizi Devam Ediyor

TCDD’de yine Raybüs krizi yaşanıyor. Yaklaşık 1 hafta önce bakım – onarımı yapılarak Adana’dan ilimize gelen Raybüs, yine arıza yaptı. Diğer Raybüs’ün de bakım ve onarım işlemlerinin devam etmesi nedeniyle Sivas – Divriği arası seferleri yine eski karma p

GÜNDEM 26.12.2014 06:13:14 1476 0
Raybüs Krizi Devam Ediyor

Raybüs Krizi Devam Ediyor

TCDD’de yine Raybüs krizi yaşanıyor. Yaklaşık 1 hafta önce bakım – onarımı yapılarak Adana’dan ilimize gelen Raybüs, yine arıza yaptı. Diğer Raybüs’ün de bakım ve onarım işlemlerinin devam etmesi nedeniyle Sivas – Divriği arası seferleri yine eski karma posta trenleriyle yapılmaya başlandı

1 Milyon kilometrenin üzerinde sefer yapan bu Raybüs’lerin değiştirilmesi gerektiği belirtilirken, ayrıca bu tip arızalara anında müdahale edilmesi ve ulaşımın aksamaması için ilimizde bakım – onarım atölyesinin kurulması gerektiği ifade ediliyor. Yaklaşık bir yıl önce hizmete girerek Sivas – Divriği arasında sefer yapan Raybüs’lerde yaşanan sıkıntıların ardı arkası kesilmiyor. Adana iline bakıma gönderilen Raybüs’ün acilen Sivas’a getirilmesi ve seferlere başlatılması sağlanmıştı. 10 günlük bir aranın ardından Adana’dan gelen Raybüs’ün tekrar arıza yaptığı ve bu nedenle Sivas – Divriği seferlerinin eski karma posta trenleriyle yapılmaya başlandı.

RAYBÜS’LER ÖMRÜNÜ TAMAMLAMIŞ

2014 yılının başlarında Divriği’ye ulaşımın kolaylaştırılması amacıyla Sivas – Divriği arasında Raybüs seferleri başlatılmıştı. Raybüs’lerle birlikte ulaşım 2 saat 16 dakikaya kadar düşmüştü. Özellikle öğrenci ve il dışından gelenler tarafından yoğun ilgi görmüştü. Diğer taraftan yaklaşık bir yıldır ilimizde hizmet veren Raybüs’lerin artık ömrünü tamamladığı belirtiliyor. İlimize geldiğinde 1 Milyon km’yi aşmış olan Raybüs’lerdeki arızaların biri bitmeden diğeri başlıyor. Sürekli arıza yaparak, Raybüs seferlerinde aksamalara neden olan bu Raybüs’lerin gönderilerek, yeni Raybüs’lerin getirtilmesi isteniyor.

BAKIM – ONARIM ATÖLYESİ KURULSUN

İlimizde hizmet veren ve özellikle son dönemlerde arızalanmalarıyla gündeme gelen Raybüs’ler için bakım – onarım atölyesinin kurulması bekleniyor. 1 Milyon kilometrenin üzerinde sefer yapan bu Raybüs’lerin olası arıza yapmaları durumunda bakım ve onarım işlemlerinin daha hızlı yaparak ulaşımdaki aksaklıkların kısa sürede giderilmesi için ilimizde bir bakım onarım atölyesinin kurulması bekleniyor. Gerekli yedek parça ve ekipmanların ilimizde bulunması halinde hem arızalara anında müdahale edilebilecek, hem de vatandaşın mağdur olmasının önüne geçilmiş olacak.

VATANDAŞIN HAYATI RİSKE ATILMIŞTI

Bilindiği üzere 1 aydan fazla bir süre önce ilimizdeki Raybüs’lerden bir tanesi arıza yapmıştı. Bu Raybüs’ün hizmet verememesinin ardından seferler tek Raybüs ile sağlanmıştı. TCDD’deki görevlilerin bu arıza yapan Raybüs’ün bir an evvel bakıma gönderilmesi konusunda uyarılarda bulunmasına rağmen, bu Raybüs yaklaşık 3 hafta sonra bakıma gönderilmişti. Diğer Raybüs’ün de kaya parçalarına çarparak arıza yapmasının ardından Sivas – Divriği arası seferleri eski karma posta trenleriyle yapılmaya başlanmıştı. Bu trenlerin Raybüs’lere oranla daha düşük hızla gitmesi gerekirken, aynı hızla ulaşım sağlanarak, vatandaşların hayatı riske atılmıştı. Konunun Sivas kamuoyunda gündeme gelmesinin ardından ise Adana’daki Raybüs’ün kısa sürede ilimize getirilerek seferlere başlatılmasının yanı sıra arıza yapan diğer Raybüs’te bakım onarım için Samsun’a gönderileceği belirtilmişti. Daha Samsun’a gönderildiği bilinen Raybüs ilimize gelmeden bakım – onarımı yaklaşık 1 hafta önce yapılan diğer Raybüs, tekrar arıza yaptı. Bu arızanın ardından ise seferler tekrar eski karma posta trenleriyle yapılmaya başlandı. Bu durumun ne zamana kadar böyle devam edeceği bilinmezken, TCDD yetkililerinin nasıl bir çözüm yoluna başvuracakları merakla bekleniyor.

Anahtar Kelimeler: Raybüs Krizi Devam Ediyor

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sivas ses getirecek

Kampanyaya destek istedi

"Cumhuriyet döneminin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştireceğiz"

SİVAS'A DEĞER KATACAK PROJE HAYATA GEÇECEK

TEŞEKKÜRLER ADEM BAŞKANIM

ESTAŞ’ı tebrik ediyoruz

Kurbanlık alırken dikkatli olun!

STSO sayesinde Divriği’yi gezdiler

Borsa Meclisi toplandı

Camiler, sevgi merkezleridir

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

  • Perşembe 16.1 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 19.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50