Minik Şairler Kitaplarını İmzaladı

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Eğitim’de Sivasi Hareketi” projesi kapsamında Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Danişment İlkokulu 1 ve 2. Sınıflarında eğitim gören 79 öğrencinin yazdığı 79 şiir, kitaplaştırıldı

EĞİTİM 30.05.2015 04:56:59 2300 0
Minik Şairler Kitaplarını İmzaladı

Minik Şairler Kitaplarını İmzaladı

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Eğitim’de Sivasi Hareketi” projesi kapsamında Türkiye’de bir ilke imza atıldı. Danişment İlkokulu 1 ve 2. Sınıflarında eğitim gören 79 öğrencinin yazdığı 79 şiir, kitaplaştırıldı

Öğrenciler, kendileri için düzenlenen imza gününde kitaplarını imzalayarak protokol üyelerine hediye etti.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen “Eğitim’de Sivasi Hareketi” projesi kapsamında Danişment İlkokulu 1 ve 2. sınıf öğrencilerinin yazdığı 79 şiir kitaplaştırıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “Çocuk Düşümde Şiir” adıyla bin adet bastırılan şiir kitabı için okul salonunda imza günü düzenlendi.

Programa Vali Yardımcıları Ömer Kalaylı, Mustafa Aydın ve Salih Ayhan, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı, milli eğitim şube müdürleri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

“GELECEĞİN ŞAİRLİĞİ İÇİN

EN GÜZEL ADIM”

Programda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, okumak kadar yazmanın da çok önemli olduğunu söyledi. Bu çalışmayı geleceğin büyük şairliğine atılmış en güzel adım olarak nitelendiren Çınar, “Okuduğumuz kadar yazabilirsek, aklımızdaki, fikrimizdekini, yani hem duygularımızı hem de bilgilerimizi kâğıda aktarabilirsek biz o kadar başarılı oluruz.” Dedi.

Çınar, şu ifadeleri kullandı:

“Bu güzel çalışmayı görmek, bu çalışmanın meyvelerini çocuklarımızın topladığını görmek bizleri mutlu ediyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ‘Eğitimde Sivasi Hareketi’ olarak isimlendirdiğimiz, ortak bir vizyon koyduğumuz; sevgiyi, saygıyı esas alan, ilim irfan ve irade sahibi, vefalı, ahlak ve adalet ilkelerini önemseyen, spor ve sanata ilgi duyan, iletişim ve işbirliğine açık bir nesil yetiştirmek üzere 3 yıllık bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmanın alt projelerinden bir tanesi de okuma-yazma alışkanlığını geliştirmek ve bununla birlikte anlama-ifade meziyetlerini de öğrencilerimizde artırmaktı. Öğrencilerimize 1. Sınıfta okumayı öğretiyoruz. Çok güzel. Ama okuduğumuz kadar yazabilirsek, aklımızdaki, fikrimizdekini, yani hem duygularımızı hem de bilgilerimizi kâğıda aktarabilirsek biz o kadar başarılı oluruz. Günlük dilde kullandığımız kelime sayısını ne kadar artırırsak kendimizi o kadar rahat ifade edebiliriz. Bu da okuma-yazmaya bağlı. Kendimizi ifade edemediğimiz andan itibaren birçok zorluklarla karşılaşıyoruz. Bu minik yavrularımızın duygularını şiirle aktarması, duygularını, kitaplaştırması bence unutamayacakları bir çalışma... Bu çalışmayı geleceğin büyük şairliğine atılmış en güzel adım olarak nitelendiriyorum. Sözün söylenemediği yerde sanat başlar. Sanat bazen bir dörtlüktür, sanat bazen bir çimizdir, sanat bazen o gönüldeki ruhu tahtaya, taşa, mermere aktarmaktır. Ama sonuçta insanın dile getiremediklerini bir madde üzerine aksettirmektir. Bunu anlamak da hüner gerektirir. Hünerlerimizin gelişmesi ve sanat kabiliyetimizin artması dileğiyle bu güzel çalışmayı gerçekleştiren öğretmen ve öğrencilerimi tebrik ediyorum.”

Programda, CÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Eski Türk Dili Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Toparlı da kısa bir selamlama konuşması yaptı. Şemsettin Sivasi’nin anlatıldığı, önemli çalışmaların gerçekleştirildiği Eğitimde Sivasi Hareketi’nin önemine değinen Toparlı, minik öğrencilerin gerçekleştirdiği çalışmaların da kendisini çok duygulandırdığını belirterek, tüm öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Programda, “Eğitimde Sivasi Hareketi” kapsamında il genelinde düzenlenen Sivas Tarihi ve Kültürü konulu liseler ve ortaokullar arası hikâye yazma yarışmasında dereceye giren öğrencilere de Vali Yardımcısı Ömer Kalaylı ve diğer protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Yarışmada, liseler arası birincisi Selçuk Anadolu Lisesi öğrencisi Ayşenur Karaağaç, 2. Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrencisi İrem Küçük Çongar, 3. Akıncılar Çok Programlı Gaye Kılıç olurken ortaokullar arasında ise birinci Behrampaşa Ortaokulu öğrencisi Mehmet Emin Güneş, 2. Atatürk Ortaokulu öğrencisi Özlem Demir, 3. ise Süleyman Demirel Ortaokulu öğrencisi Sinem Kılıç oldu.

Ödül töreninin ardından şiirleri kitaplaştırılan minik şairler, önce şiirlerini okudu sonra protokol üyeleri için kitaplarını imzaladı. Protokol üyeleri daha sonra öğrencilerle birlikte toplu fotoğraf çektirdi.

Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Pazar 21.4 ° / 18.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 21.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0