Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Altay Kışlası mesaisi

Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Altay Kışlası mesaisi

GÜNDEM 20.06.2021 13:34:39 815 0
Malatya Büyükşehir Belediyesi’nden Altay Kışlası mesaisi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Milli Savunma Bakanlığı arasında yapılan protokol çerçevesinde Altay Kışlası içerisine Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan kışla, yatakhane, misafirhane, kafeterya gibi sosyal tesislerin çalışmalarını inceledi.

MALATYA (İGFA) - Milli Savunma Bakanlığı ile Malatya Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan protokol çerçevesinde bin 100 dönümlük alanın Büyükşehir Belediyesine devri sonrasında Altay Kışlasının ihtiyaç duyduğu ve Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Altay Kışlası içerisine 5 blokluk kışla, yatakhane, misafirhane ve benzeri sosyal tesislerin yapım işi devam ediyor. Altay Kışlasından protokol karşılığı alınan bin 100 dönümlük alanın haricinde mera alanından alınan yerlerle birlikte Yeni Sanayi Sitesi alanı Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak.

Altay Kışlası alanında devam eden inşaat çalışmalarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Gürkan, “Malatya’nın orta ölçekli sanayi alanının yeterli olmadığı ve bu anlamda mevcut yapılarda çalışma yapan küçük ve orta ölçekli sanayi müteşebbislerimizin ve zanaatçılarımızın yerlerinin yeterli olmadığını gördük. Bizde Milli Savunma Bakanlığımız ile yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Altay Kışlası’nda bulunan bin 100 dönümlük yeri ve bin 850 dönümlük mera alanı yeriyle birlikte toplamda 2 bin 950 dönümlük alanda Malatya’ya yeni bir sanayi sitesi yapma noktasında çalışma başlattık. Bu anlamda askeriyeden aldığımız bin 100 dönümlük yerin karşılığında kışla içerisine 5 bloklu inşaat çalışmalarına başladık. Çalışma içerisinde misafirhaneler, yatakhaneler, sosyal tesisler, kışlanın ihtiyaç duyduğu idari ve sosyal birimlerin geçtiğimiz yıl ihalelerini yapmıştık. İhale sonrasında müellif firmaya yer teslimini yapmıştık ve şuanda inşaatımız son aşamaya geldi. Temmuz veya ağustos ayı itibariyle çalışmalarımızı tamamlayıp teslim ederek askerlerimizin hizmetine sunacağız” dedi.

Altay Kışlası’ndan alınan alan ile birlikte toplamda 2 bin 950 dönümlük alanda Yeni Sanayi Sitesinin yapılacağını ifade eden Başkan Gürkan, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde 2 bin 950 dönümlük yerde çalışmalarımıza başladık. Alan içerisinde sanayimizin ihtiyaç duyacağı fiziki yapıda ve ebatta dükkânlar ve iş yerleri yapılacak. Bu konuda da Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızla yapmış olduğumuz çalışmalarda ve ileriki aşamalarda esnaflarımızla yapacağımız görüşmeler neticesinde ihtiyaç duyulan hacim ve ölçekte işyerleri yapılacak. Bu anlamda bin 850 dönümlük alınan mera alanının da ot bedel karşılıkları Büyükşehir Belediyemiz tarafından ödendi. Planlamalarımızı süreç içerisinde yaptıktan sonra Malatya’mıza yeni bir sanayi sitesi yapılması noktasında ilgili paydaşlarımızla görüşüp değerlendirmesini yapacağız. Çalışmaları yapan Fen İşleri Daire Başkanlığımıza ve inşaatı zamanında takip edip yapan müellif firmaya teşekkür ediyorum. Askerlerimize çalışmalarımızın hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorumlar (0)

Sivas Ticaret Borsası’na Kıyaslama Ziyareti

ADEM UZUN FARKINI GÖSTERDİ

Özdemir: Sivas, atılım yapacak

Ulaştırma Memur-Sen’den Ankara çıkarması

Sivas’a gurur yaşattı

Ali Kızıltuğ türküleriyle anıldı

Demirağ OSB’ye hayati tesis

Albayrak’tan Karadağ’a ziyaret

Eğitim-Bir-Sen Akademi’de tarih yazımına yeni perspektif

SOSAD yönetimi toplandı

Kurum müdürlerinden Görgen’e ziyaret

Başkan Uzun’dan BBP’ye ziyaret

  • Salı 2.5 ° / -3.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 3.1 ° / -3.1 ° false
  • Perşembe 4.8 ° / -3.7 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.FENERBAHÇE A.Ş. 16 10 0 6 22 36
3.TRABZONSPOR A.Ş. 16 10 1 5 14 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 16 8 3 5 10 29
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 16 7 4 5 7 26
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 16 6 3 7 4 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 16 6 5 5 -2 23
8.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 16 5 6 5 5 20
9.KOCAELİSPOR 16 5 6 5 -3 20
10.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
12.TÜMOSAN KONYASPOR 16 4 8 4 -8 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 16 2 11 3 -16 9