Kursiyerler Terzioğlu Konağı’nda buluştu

Hattat Müzehhibesi Fatmagül Saklavcı tarafından icra edilen “Geleneksel El Sanatları Kursiyer Buluşması" Terzioğlu Konağı’nda gerçekleştirildi. Tanışma ve kaynaşma programında ufuk açıcı sohbetler yapıldı.

16.12.2019 20:21:00 2030 0
Kursiyerler Terzioğlu  Konağı’nda buluştu

Hattat Müzehhibesi Fatmagül Saklavcı tarafından icra edilen “Geleneksel El Sanatları Kursiyer Buluşması" gerçekleştirildi.

Sivas Terzioğlu Konağı’nda icra edilen tanışma ve kaynaşma buluşmasında eğitimin ehemmiyetine dair ufuk açıcı sohbetler yapıldı.

Programa Arapça Konuşma Kulübü Akademik Danışmanı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Kayapınar, hafızlık hocası Hümeyra Kayapınar, Arapça Konuşma Kulübü, Eğitim Fakültesi ve Birlik Vakfındaki hüsn-i hat, tezhip, kat’ı sanatı öğrencileri ile Arapça kulübü yönetimi ve üyeleri katıldı.

Programda 5 yıllık süre zarfından yapılan çalışmaları değerlendiren Fatmagül Saklavcı, geleneksel el sanatlarının önemine dikkat çekti.

Hattat Müzehhibesi Saklavcı, “Arapça Konuşma Kulübü kapsamında 5 yıl önce başlayan hüsn-i hat ve tezhip kurslarında onlarca öğrenci yetiştirdik. Kursiyerlerimizin eserlerinden oluşan sergiler açtık. Anadolu'daki sanatçılarımız zaman olarak daha çok vakit ayırabildikleri için yaklaşık 3-4 senede bu sanatı icra edebilecek bir seviyeye geliyor. İstanbul'da hattat sanatını icra etmek isteyen vatandaşlarımız vakit sıkıntısı çektiğinden bu süre daha da uzayabiliyor" diye konuştu.

Eserlerin zorluğundan ve ince işçiliğinden dolayı fiyat biçmenin zor olduğunu söyleyen Saklavcı, "Bunlar el emeği göz nuru eserler. Bunlara fiyat biçmek işimizin en zor kısmı ama bir fiyat biçmemiz gerektiği için fiyatlandırıyoruz” dedi.

Arapça Konuşma Kulübü Akademik Danışmanı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğr. Üyesi Dr. Mustafa Kayapınar ise bugün mütevazi bir görünüm sergileyen geleneksel sanat çalışmalarının bir süre sonra çok farklı boyutlara ulaşacağını belirterek “Geleneksel sanatlara gönül veren öğrencilerin gelecekte bunun akademik boyutlarını düşünerek plan yapmalarını tavsiyesiyle ederim” ifadelerini kullandı.

Öte yandan programda; ‘insanlık için iyilik meşgalesi’ sloganıyla zaman ve mekanın gençlere yüklemiş olduğu sorumlulukların bilinciyle, duyarlılık, kardeşlik, takva, iyilik, paylaşma ve dayanışma duygularını sürdürmeyi ve yarına taşımayı hedefleyerek çalışmalar yapan bir topluluk olan Cumhuriyet Üniversitesi "A.D.E.M." Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Öğrenci Topluluğu ve Antikalar okuma grubunun tanıtımı yapılarak öğrencilerin faaliyetlere katılmaları için teşvikte bulunuldu. /Sultan Şehir/

Yorumlar (0)

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

“Kan Ver, Hayat Kurtar” Kampanyasına STSO’dan Destek

SİVAS’IN BİLİNMEYENLERİNE YOLCULUK BAŞLIYOR

Sivas TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Tokgöz'den “Özgür Gazze” mitingine davet

STSO meclisi toplandı

SİVAS VALİSİ: 2025 YILINDA KENE VAKALARINDA AZALIŞ SÖZ KONUSU

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli