“İşimize daha çok sarılmamız lazım”

VKS üzerinden kurum müdürleriyle görüşen Vali Salih Ayhan, “İşimize daha çok sarılmamız lazım. Geriden gelerek, hızla mesafe alacağız hep birlikte” dedi.

GÜNDEM 29.04.2020 15:08:00 2342 0
“İşimize daha çok sarılmamız lazım”

Vali Salih Ayhan, koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, kurum müdürleriyle yaptığı değerlendirme toplantılarına Video Konferans Sistemi (VKS) üzerinden devam ediyor.

Vali Ayhan, ilk görüşmesini Rölöve ve Anıtlar Müdürü İsmail Onur Yıldızlı ile gerçekleştirdi. Yıldızlı, başta Haralar Bölgesi, Muhsin Yazıcıoğlu Müzesi, Divriği Kalesi, Gürün Kilisesi ve Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi olmak üzere yürüttükleri çalışmalar hakkında Vali Ayhan'a bilgi verdi.

Salgının ardından daha çok çalışmaları gerektiğini kaydeden Vali Ayhan, "İşimize daha çok sarılmamız lazım. Geriden gelerek, hızla mesafe alacağız hep birlikte. Süreç bittikten sonra çok hazırlıklı olmalıyız. Hızlı bir şekilde sahaya adım atmamız gerekiyor. Bu süreci fırsat olarak görürsek kazanan biz oluruz. Üzerimize önemli sorumluluk düşüyor, geçmişi geleceğe aktarmak için tarihi eserlerin restorasyonunda çok hassasız." dedi.

"MUHSİN YAZICIOĞLU MÜZESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürü Ömer Kalın ile de görüşen Vali Ayhan, kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Muhsin Yazıcıoğlu Müzesi'ni bu yaz bitirmek istediklerini kaydeden Vali Ayhan, "Bu yaz imalatları bitirip hizmete açmak istiyoruz. Bu müze bizim için çok önemli. Geç kalmak istemiyoruz. Ramazan bayramından sonradan sahada olmak istiyoruz." diye konuştu.

KARACA ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Vali Ayhan, Vakıflar Bölge Müdürü Cemal Karaca ile de görüştü. Karaca, bölge müdürlüğünün bu yıl 10 açılışının olacağını belirterek, "Gökmedrese müzesiyle birlikte güzel çalışmalar yapıldı. Divriği Ulu Cami'nin 5 bine yakın fotoğrafı çekildi. Binayı korumaya yönelik çalışmalar yapılıyor. Enjeksiyon ile güçlendirme yapılıyor. Çifte Minareli Medrese'nin projesi tamamlanma aşamasına geldi. Bu süreçte arşivlendirmeyi güçlendirdik. Ne yaptık neler yapılacak bunları analiz ettik." şeklinde konuştu.

İlbank Anonim Şirketi Sivas Bölge Müdürlüğü Harun Cesur, MTA Orta Anadolu 1. Bölge Müdürlüğü Ramazan Daştan ve Sivas Defterdarlığı Mustafa Yumuşak ile VKS üzerinden görüşme gerçekleştiren Vali Ayhan, her 3 kurumun çalışmaları hakkında da bilgi aldı ve salgın sonrası çalışmalarını tüm hızıyla sürdüreceklerini söyledi. /Sultan Şehir/

Anahtar Kelimeler: “İşimize sarılmamız lazım”
Yorumlar (0)

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

  • Cumartesi 17.2 ° / 5 ° false
  • Pazar 17.7 ° / 4.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.5 ° / 6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
10.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
11.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4