HER ZAMAN ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ--VİDEO HABER

Sivas Ziraat Odası’na ait katı gübre dağıtma römorku ve taş toplama makinesi çiftçiler tarafından kullanılmaya devam ediyor.

GÜNDEM 17.10.2020 10:14:00 2185 0

HER ZAMAN ÇİFTÇİLERİMİZİN YANINDAYIZ--VİDEO HABER

Sivas İl Özel İdaresi ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün katkıları ile Sivas Ziraat Odası’na kazandırılan katı gübre dağıtma römorku ve taş toplama makinesi çiftçiler tarafından kullanılmaya devam ediyor.

Şehir merkezine 60 kilometre mesafede bulunan Çongar köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Hasan Çongar; tarlasında birim alandan daha fazla verim alabilmek için Sivas Ziraat Odası’ndan katı gübre dağıtma makinesini talep etti. Çongar’ın isteği Ziraat Odası tarafından hemen  karşılandı.

Çongar köyüne giden Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, traktörün direksiyonuna geçerek Çongar’a ait araziye katı gübre dağıtma makinesiyle gübre dağıttı.

“BİZ BU HİZMETLERİ YENİ GÖRDÜK”

Başkan Hacı Çetindağ ve Sivas Ziraat Odası Meclis Başkanı Cemil Gözen’e teşekkür eden çiftçi Çongar, “Köyümüzde Ziraat Odası’ndan aldığımız katı gübre dağıtma makinesiyle tarlamıza eşit bir şekilde gübreyi dağıtıyoruz. Biz bu hizmetleri yeni gördük. Çok hoşumuza gitti, çok da işimize yaradı. Hem yakıttan hem de işçilikten tasarruf sağladık. Valiliğimizden de, Ziraat Odamızdan da  Başkanımızdan da Allah razı olsun. Teşekkür ediyorum” dedi.

“VERİMİN ARTMASINDA BÜYÜK ROL OYNUYOR”

Çongar Köyü Muhtarı Hacı Ömer Demirci ise “Bu gübrelerin tarlaya atılması verimin artmasında büyük rol oynuyor çünkü eşit şekilde atılıyor. Mahsul çok güzel oluyor. Ziraat Odası Başkanımızdan ve Meclis Başkanımızdan Allah razı olsun” diye konuştu.

“BU HİZMETLER ÇİFTÇİLERİMİZ İÇİN”

Çiftçilerin hizmetinde olduklarını kaydeden Meclis Başkanı Cemil Gözen de “Ülkemizde sürdürülebilir bir tarımın olması için çiftçilerin ayakta kalması gerekir. Bununla birlikte Sivas Ziraat Odası’nın da 2 tane taş toplama makinesi, 2 tane de katı gübre atma makinesi mevcut. Bu makinelerimiz çiftçilerimizin hizmetinde. Şu an Çongar köyündeyiz. Çiftçimizin büyükbaş hayvanlardan elde edilen gübresini katı gübre atma makinesi ile Ziraat Odası Başkanımızın şoförlüğünde tarlaya attık. Bu hizmetler, bu çabalar  çiftçilerimiz için. İnşallah bu hizmetler devam edecek. Sivas’taki çiftçilerimize duyuruyoruz; mevcut elimizdeki 2 tane katı gübre atma makinemiz hizmetlerinde. Sivas Ziraat Odası olarak da meclisimiz ile birlikte çiftçilerimizin hizmetindeyiz” açıklamasında bulundu.

“RÖMORKLARIMIZ TÜM ÇİFTÇİLERİMİZİN HİZMETİNDE”

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ ise “Biliyorsunuz köylerimizde hayvansal atıklar belli yerlere toplanıp yıllarca duruyor. Birçok çiftçimizin gücü yetmediği için bunu arazisine atamıyor. Biz de bu kampanyayı başlattık. Türkiye’de kimyevi gübrelerin tamamı yurt dışından ithal edildiği için biz de Ziraat Odası olarak bir katkımız bulunsun istedik. Valiliğin nezdinde İl Özel İdaremizle, Tarım İl Müdürlüğümüzle beraber 2 tane taş toplama, 2 tane de katı gübre dağıtma römorku alınarak Ziraat Odamıza hibe edilmiştir. Biz de bunları çiftçilerimizin emrine sunduk. Hem köydeki o çirkin görüntüleri ortadan kaldırmak hem de çiftçimizi daha çok organik tarıma yönlendirmek için böyle bir çalışma başlattık. Şu anda da Çongar köyümüzde Hasan Çongar çiftçimizin arazindeyiz. Tüm çiftçilerimizin bu römorkları Ziraat Odamızdan alarak değerlendirmelerini istiyoruz. Çünkü onların hizmeti için aldık. Biz her zaman çiftçilerimizin yanındayız. Çiftçilerimiz ürettikçe hizmetlerimiz devam edecek. Çiftçilerimize ne yapsak azdır.  Çiftçimiz her şeye layık çünkü bu ülkenin insanlarını doyuruyor. Biz tarımda ne kadar güçlü olursak gerçekten bu ülkeye o kadar faydamız olur. Bunun da bir örneğini burada görmüş olduk. Bu römorklarımız tüm çiftçilerimizin hizmetinde. Kendileri bizden alıp kullanıp tekrar getirirlerse bu hizmetimiz tüm çiftçilerimize yıllarca devam edecektir” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.2 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Perşembe 21.4 ° / 17.5 ° Şiddetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0