Hepimizin sorunu

Vali Alim Barut: ?Bizlerin bu saatten sonra yapması gereken, gençlerin uyuşturucuya alışmaması için ne gerekiyorsa yapmak. Uyuşturucu ile mücadele Emniyet ve Jandarma konusu olmaktan çıkmış durumda? dedi.

SAĞLIK 15.08.2015 05:37:14 1774 0
Hepimizin sorunu

Hepimizin sorunu

Vali Alim Barut: ?Bizlerin bu saatten sonra yapması gereken, gençlerin uyuşturucuya alışmaması için ne gerekiyorsa yapmak. Uyuşturucu ile mücadele Emniyet ve Jandarma konusu olmaktan çıkmış durumda? dedi.

Uyuşturucu ile mücadele sürecinde mevcut durumu tespit etmek ve hazırlanan eylem planı kapsamında uygulanması gereken faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği ve koordinasyon içerisinde yürütülmesini ve takibini il düzeyinde sağlamayı amaçlayan Uyuşturucu İle Mücadele İl Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Sivas Valiliği Dr. Hasan Canpolat Toplantı Salonu´nda gerçekleştirilen il kurulu toplantısına Sivas Valisi Âlim Barut, Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal, Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam ile kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri katıldı.

Uyuşturucu kullanımının birey sağlığına ve toplum yaşamına vermiş olduğu zararlara dikkat çekerek çeşitli dünya ülkelerindeki illegal uyuşturucu ticaretinin ulaştığı boyutlardan bahseden Sivas Valisi Âlim Barut, yaptığı konuşmada; ?Uyuşturucu maddelerine olan talebi ne kadar aşağıya indirebilir, kullanımını yok edebilirsek o kadar başarılı olacağız. Bizlerin bu saatten sonra yapması gereken, gençlerin uyuşturucuya alışmaması için ne gerekiyorsa yapmak. Bakanlık nezdinde, ilimiz nezdinde kurullar oluşturuldu. İlimiz genelinde de uyuşturucu kullanımını ne kadar aza indirebilirsek kendimizi başarılı sayacağız. Uyuşturucu ile mücadele Emniyet ve Jandarma konusu olmaktan çıkmış durumda. Onlar zaten görevlerini yapıyorlar. Bizler gençlerimizin buna alışmaması için tek tek ne yapmamız gerekiyorsa hükümetimizin ortaya koyduğu stratejiler ve eylem planı çerçevesinde ilimizde uygulayacağız. Burada görev alacak arkadaşlarımıza başarılar diliyorum? ifadelerine yer verdi.

Uyuşturucu kullanımının sadece kullananları etkileyen bir sorun olmadığını, kullananların ailelerini, çevrelerini ve toplumun tamamını tehdit eden; sağlık zararlarının yanında ekonomik ve sosyal sorunlara da neden olan önemli bir halk sağlığı problemi olduğunu vurgulayan Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam kurul toplantısında yaptığı konuşmada ?13 Kasım 2014 tarihinde Resmi Gazetede ?Uyuşturucu ile Mücadele? konulu Başbakanlık Genelgesi yayımlanmış ve yürürlüğe girmiştir. Başbakanlık Genelgesi kapsamında Uyuşturucu ile Mücadele kurulları oluşturulmuş ve 15 çalıştaydan oluşan 1.Uyuşturucu ile Mücadele Şurası gerçekleştirilmiş ve sonuç raporları değerlendirilerek Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planı, Ulusal Uyuşturucu ile Mücadele Strateji Belgesi ve Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurullarının Çalışma Usul ve Esasları ortaya çıkmıştır? şeklinde yaşanan süreci özetledi. İllerde yürütülecek Uyuşturucu ile Mücadele çalışmalarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için sağlam verilerle yola çıkmanın gerekliliğini de sözlerine ekleyen Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, bu kapsamda yapılan çalışma sonucunda ilimizde Denetimli Serbestlik Müdürlüğünde kayıtlı 884 kişinin olduğunu bildirdi.

Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şube Müdürü Ebru Aktaş; Uyuşturucu ile Mücadele Acil Eylem Planında yer alan kurumların görev ve sorumluluklarını, kurumlar tarafından yürütülmesi planlanan faaliyetleri ve bu faaliyetlere ilişkin aksiyonları kurum temsilcileri ile paylaştıktan sonra; görüş ve çözüm önerileri görüşülerek toplantı sona erdi.

Anahtar Kelimeler: Hepimizin sorunu

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sivas ses getirecek

Kampanyaya destek istedi

"Cumhuriyet döneminin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştireceğiz"

SİVAS'A DEĞER KATACAK PROJE HAYATA GEÇECEK

TEŞEKKÜRLER ADEM BAŞKANIM

ESTAŞ’ı tebrik ediyoruz

Kurbanlık alırken dikkatli olun!

STSO sayesinde Divriği’yi gezdiler

Borsa Meclisi toplandı

Camiler, sevgi merkezleridir

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

  • Perşembe 16.1 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 19.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50