?Gurur duyulacak eserler oldu?

Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Belediyesi tarafından şehir trafiğini rahatlatmak adına Kızılırmak üzerine inşa edilen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Köprüsü ve Karşıyaka Köprüsü´ndeki çalışmaları basın mensupları ile birlikte yerinde inceledi. İncelemel

GÜNDEM 24.09.2018 20:35:48 1522 0
?Gurur duyulacak eserler oldu?

/resimler/2018-9/24/2037004758551.jpg

Sivas Belediyesi´nin şehir trafiğini rahatlatmak adına Kızılırmak üzerine inşa ettiği Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı Köprüsü ve Karşıyaka Köprüsü´nde çalışmalar aralıksız sürüyor. Şantiye alanlarını ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel medya kuruluşlarının temsilcileriyle gezen Belediye Başkanı Sami Aydın, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

Başkan Sami Aydın ve beraberindeki heyetin ilk durağı, şehir merkezi ile üniversite arasındaki ulaşımı kısaltarak daha konforlu hale getirecek olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ve Kızılırmak üzerine yapılan köprü projesi oldu.

SİVAS´IN EN GENİŞ BULVARI OLACAK

Yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Aydın, basın mensuplarına projenin sağlayacağı kolaylıklardan bahsetti. Projeyle birlikte üniversite ile şehir merkezindeki ulaşımın yarı yarıya kısalacağını ifade eden Başkan Aydın; ?Üniversite hastanesinin acil kavşağından, Yenişehir kavşağına uzanan bir hat bu proje. Toplam uzunluğu 3 kilometre, genişliği 70 metre. Sivas´ta en geniş bulvar olacak. Proje kapsamında Kızılırmak üzerine 3 gidiş, 3 geliş şeklinde 2 tane köprü inşa ettik. Devamında çevre yoluyla kesişen bölümde de köprülü kavşak inşaatı devam ediyor. Projenin toplam bedeli 70 milyon civarı oluyor. Şu an en zor ve en önemli kısmı bu mevcut köprü ve köprülü kavşak. Yaklaşık 1 ay içerisinde köprü kısmındaki işler hemen hemen tamamlanmış olacak. Yol kısmında altyapı çalışmaları tamamlandı. Köprü kotuna göre dolgu ve asfalt kısmına geçeceğiz. İnşallah köprülü kavşak da bu yıl içerisinde tamamlanacak? dedi.

 

?ÖRNEK BİR BULVAR ŞEHRİMİZE KAZANDIRILACAK?

Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı´nın üniversite ulaşımını tamamen rahatlatan bir proje olduğunu belirten Aydın; "Öğrencilerimiz bisikletle de bu yoldan şehre gidip gelebilecekler. Aynı zamanda toplu taşıma aksı olacak. Bisiklet yolları, yürüyüş yolları olacak. İnşallah örnek bir bulvar, örnek bir cadde şehrimize kazandırılmış olacak? diye konuştu.

KARŞIYAKA KÖPRÜSÜ AY SONUNDA TAMAMLANACAK

Daha sonra yapımı devam eden Karşıyaka Köprüsü´ne geçen Başkan Aydın ve beraberindeki heyet, burada da incelemelerde bulundu. Geçtiğimiz yıl yapımı tamamlanan viyadük projesi ile Karşıyaka Köprüsü´nün Devlet Su İşleri (DSİ) kavşağına bağlanacağını dile getiren Başkan Aydın, "Burası Karşıyaka bölgesini şehirle bütünleştirdi. Buradan çıkan bir araç, merkezdeki trafiğe takılmadan Gazi Lisesi Kavşağı, Menderes Caddesi ve Mevlana Tüneli´nden geçerek şehrin doğusuna rahatlıkla ulaşabilecek. İnşallah bu ayın sonuna kadar köprü tamamlanmış olacak. Buradan çok sayıda köyümüz de faydalanmış olacak. Bu projeleri yaparken sadece ulaşımı rahatlatmakla kalmıyoruz, bölgelerimize ve şehre de büyük değer katıyoruz. Sadece bu dönemde yaptıklarımızı, geri kalan cumhuriyet döneminden bu yana kıyaslarsanız emin olun bizim yaptıklarımız daha fazla gelir. Her bir projemiz gurur duyulacak eserler oldu. Bunlar şehrin kazanımıdır? açıklamasında bulundu.

?YOL HER ŞEYDİR?

Başkan Aydın´a Karşıyaka bölgesine yaptığı hizmetlerden ötürü teşekkür eden iş adamı Murat Kaya ?Buraya ilk defa böyle bir eser yapılıyor. Mehmet Akif Ersoy´un çok güzel bir şiiri var. Allah, Sami Başkanımızdan razı olsun. Yol her şeydir, şehrimize daha nice hizmetlerin kazandırılmasını temenni ediyorum? diye konuştu.

//SULTAN ŞEHİR//

Anahtar Kelimeler: Gurur duyulacak eserler oldu
Yorumlar (0)

Sivaslılar, türküye doydu

Destici'den Uzun'a teşekkür

Kupayı, Şimşek çiftinden aldılar

Sivas Belediyesinden Unutulmaz Ozan İçin Muhteşem Müze

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Ankara'da düzenlenen festivale damga vurdu

252 KONUT VE 53 DÜKKANLIK DEV PROJE BAŞLADI

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Salı 18.6 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 22.4 ° / 5.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2