´Güreşirken her şeyi unutuyorum´

Avrupa Oyunları´nda altın madalya kazanan milli güreşçi Akgül, maç başladığında her şeyi unuttuğunu ve ailesini bile düşünemeyerek rakibine konsantre olduğunu söyledi.

SPOR 21.06.2015 04:23:34 2058 0
´Güreşirken her şeyi unutuyorum´

´Güreşirken her şeyi unutuyorum´

Avrupa Oyunları´nda altın madalya kazanan milli güreşçi Akgül, maç başladığında her şeyi unuttuğunu ve ailesini bile düşünemeyerek rakibine konsantre olduğunu söyledi.

Taha Akgül,  yaptığı açıklamada, Azerbaycan´ın başkenti Bakü´ye 3 Avrupa şampiyonluğu unvanıyla geldiğini anımsatarak, altın madalyaya odaklandığını ve bunu başardığını anlattı.

Minderde güreşirken tezahüratları duyduğunu ve bunun kendisini ayrıca motive ettiğini dile getiren Taha, "Güreşirken hakem düdüğü çaldığında her şeyi unutuyorum. Her şeyi bırakarak rakibinle baş başa kalıyorsun. Ailemizi bile düşünemiyoruz. Profesyonel sporcu olarak antrenör bulunduğu köşeyi, dinliyoruz" diye konuştu.

Son düdük çaldığında ve kazandığı zaman ilk ailesinin aklına geldiğini ifade eden Taha Akgül, "Heyecandan tekrar unutuyoruz. Açıkçası o esnada ne yaptığımızı bilmiyoruz" dedi.

"BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİM"

Milli güreşçi, Avrupa Oyunları´nda tarihi bir başarıya imza attığını anlatarak, şunları kaydetti:

"Oyunlardaki altın madalya benim için çok önemli. Çünkü 4. kez üst üste bir ilki gerçekleştirdim. Daha önce bu başarıyı serbest stilde gösteren kimse yoktu. Oyunlar elçisi olmam bunu daha da unutulmaz yaptı. Bu spor kariyerimde çok anlamlı oldu. Kardeş ülkede kazanmış olmam dünya şampiyonası altın madalyasından sonra ayrı bir anlam taşıyor."

"GURUR VERDİ"

Oyunların Türkiye´de spor elçisi seçildiğini ve tanıtımlara katıldığını anımsatan Taha, "Bu nedenle burada birinci olmam gerekiyordu. Bakü´ye gelmeden önce kazanmam halinde Türk ve Azerbaycan bayrağıyla minderde tur atacağıma yönelik söz vermiştim. Bu sözümü yerine getirdim. Türk ve Azerbaycanlı kardeşlerime mahcup olmadım. Hatta Azerbaycanlı güreşçiyle maç yaptım. O da üçüncü tamamladı. Podyumda iki Türk olarak yer aldık, İstiklal Marşımızı okuttuk" ifadelerini kullandı.

Azerbaycanlıların Türk güreşçilere büyük destek verdiğini anlatan Taha, "Oyunlara çok iyi hazırlanmışlar. Sporcuların rahatlığı için her şey düşünülmüş. Güreş müsabakalarının son günü ve maçında İstiklal Marşı´nı okutmak bana ayrıca gurur verdi" diye konuştu.

"ABD´YE ERKEN GİDECEĞİZ"

Taha Akgül, bundan sonra ABD´de düzenlenecek dünya şampiyonasına hazırlanacaklarını belirterek, 2016 Rio Olimpiyatları´na kota almak istediklerini söyledi.

"Olimpiyatlara gitmekten çok artık madalya almamız gerekiyor" diyen Taha, şöyle devam etti:

"Avrupa ve dünya şampiyonu olarak olimpiyatlara katılmak artık hedef olmamalı. Hedefimiz güreş olarak ülkemizi olimpiyatlarda en iyi şekilde temsil etmek. Biz üzerimize düşen görevi yaparak, madalyaları ülkemize getireceğiz. Türkiye´de kamplar yaparak, ABD´ye erken gideceğiz ve orada çalışacağız."

Anahtar Kelimeler:
Yorumlar (0)

Aydem Yenilenebilir Enerji Kurulu Gücünü 1.210 MW’a Yükseltti

Başkan Özdemir, Medikal Sektöründeki Ödeme Gecikmelerine Çözüm Arıyor.

Özbelsan A.Ş. Genel Müdürü Yunus Kantar’dan Kadir Gecesi Mesajı

BAŞKAN UZUN, "ÖZ KAYNAKLARIMIZLA GÜÇLENİYORUZ"

(VİDEOLU HABER) Şehrin otopark sorunu çözüm kavuşuyor

  • Çarşamba 14.4 ° / 4.7 ° false
  • Perşembe 9.3 ° / 6.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 11.7 ° / 3.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17