?Gözünüz değil Karnınız doysun ?

SESOB Başkanı Köksal ?Vatandaşlarımızın açlığın verdiği durum nedeniyle gözü doymuyor ve fazla ekmek alıyor. Gözümüzü değil, karnımızı doyuracak kadar ekmek alalım? dedi.

YAŞAM 19.06.2015 10:00:24 1945 0
?Gözünüz değil Karnınız doysun ?

?Gözünüz değil Karnınız doysun ?

SESOB Başkanı Köksal ?Vatandaşlarımızın açlığın verdiği durum nedeniyle gözü doymuyor ve fazla ekmek alıyor. Gözümüzü değil, karnımızı doyuracak kadar ekmek alalım? dedi.

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odası (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ?Ramazan ayında günlük ekmek tüketiminin diğer aylara göre çok fazla olduğunu dile getirerek ?Vatandaşlarımızın açlığın verdiği durum nedeniyle gözü doymuyor ve fazla ekmek alıyor. Gözümüzü değil, karnımızı doyuracak kadar ekmek alalım? dedi.

Köksal gazetemize yaptığı açıklamasında, ramazanda yaşanan ?ekmek israfına?na dikkati çekti. İslam aleminin mübarek ramazan ayını idrak etmeye başladığını dile getiren SESOB Başkanı Beşir Köksal , ramazan sofralarının ?israf sofrasına? dönüşmemesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye´de iki yıl önce başlatılan ?Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası?nda önemli başarılı elde edildiğini, aynı duyarlılığın ramazan ayında da devam etmesini temenni ettiklerini dile getiren Köksal , ?Ekmek israfının önlenmesi amacıyla başlatılan kampanya sayesinde yaklaşık 2,5 -3 milyon ekmeğin israfını önlemiş olduk. İnşallah bu duyarlılık ramazanda da devam eder. Çünkü ramazanda verilen toplu iftarlarda birçok ekmek ve pide israf ediliyor. Bundan kaçınmamız lazım? diye konuştu.

EKMEK TÜKETİMİ FAZLA

Ramazan ayında diğer aylara nazaran ekmek tüketiminin fazla olduğunu dile getiren Köksal , şunları kaydetti:

?İkram ve paylaşma kültürümüzün yoğun yaşandığı ramazanda, birbirinden güzel yiyecek ve içeceklerle donatılan iftar sofralarının, ölçü kaçırılarak ?israf´ sofrasına dönüşmemesi için üzerimize düşen gayreti göstermeliyiz. Haziran ve temmuz ayının sıcak günlerinde, çiftçilerimizin el emeği ve alın terinin çok daha değer kazandığı bu günlerde, ekmeğin soframıza gelinceye kadar, tarladan, harmandan, değirmenden, fırından kat etmiş olduğu yolu düşünürsek, özellikle de ramazan ayının ulvilik ve güzelliğini de hesaba katarak, sofralarımızdaki tüketime çok daha dikkat etmeliyiz.

Çünkü ramazan ayında üretilen ekmek diğer aylara göre çok fazla oluyor ve israfta artıyor. Vatandaşlarımızın açlığın verdiği durum nedeniyle gözü doymuyor ve fazla pide alıyor. Gözümüzü değil, karnımızı doyuracak kadar pide alalım. Beş kişilik bir aile iftar için 10 tane ekmek alıyor. ?İftarda iki tane yerim diye düşünüyor´ ama yiyemiyor. Fırıncılarımız zaten ekmekleri sayılı çıkartıyor. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmasını temenni ediyoruz.? Dedi.

Anahtar Kelimeler:
Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.2 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Perşembe 21.4 ° / 17.5 ° Şiddetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0