ESTAŞ,  diş implantında dışa bağımlılığa son verdi

Ürettiği otomobil kam milleri ile dünyada adından söz ettiren yerli sanayi firması ESTAŞ, üretimini gerçekleştirdiği diş implantları ile de dışa bağımlılığa son verdi

GÜNDEM 18.02.2020 13:43:00 3102 0
ESTAŞ,  diş implantında dışa bağımlılığa son verdi

Ürettiği otomobil kam milleri ile dünyada adından söz ettiren yerli sanayi firması, üretimini gerçekleştirdiği diş implantları ile de dışa bağımlılığa son verdi.
Sivas'ta yaklaşık 50 yıldır otomotiv yan sanayine parça üretimini yapan ESTAŞ isimli firma, Dünyanın çeşitli bölgelerindeki 16 otomobil firmasına kam mili satıyor. Kam mili üretiminde Dünya'da ilk sıralarda yer alan Türk firması, üretmeyi başardığı milli diş implantları ile de adından söz ettirecek. Üretimi gerçekleştirilen yerli ve milli implantın iyileştirme süresi ithat implantlara göre çok daha kısa ve implant maliyeti çok daha düşük. Yaklaşık 5.2 milimetrelik bir boyuta sahip olan yerli üretim diş implantı ihracat potansiyelinin yanı sıra istihdama da katkı sağlayarak, dışa bağımlılığa son verecek.
Firmanın Genel Müdürü Osman Mavuş, yerli ve milli diş implantının üretimlerine başladıklarını ifade ederek, “Bundan 4 yıl önce bizim medikal firmamız kuruldu. Travma ve tümöre yönelik ürünlerin dışında arkadaşlarımızın son bir senedir elimizdeki imkanları kullanarak üzerine en az iki tane patent ekleyerek diş implantı üretimlerine başlamış bulunduk. Hayvan testlerimiz insan testlerimiz insanlarla ilgili klinik çalışmalarımız devam ediyor. Bu yılın ikinci çeyreğine doğruda ürünümüz artık vatandaşlarımız tarafından gönül rahatlığıyla dünyada bulunamayacak en üst kalite seviyeden kullanılacak ve istifade edilebilecek hale gelmiş olacak” dedi.



Rakipsiz ürün üretmeyi başardılar
Ürettikleri diş implantının elde edilen yüzey kalitesinin hiçbir rakibinde olmadığını söyleyen Mavuş, “Çok rahatlıkla söyleyebilirim ki dünyada bulunan en büyük rakiplerinden daha ileri noktalarda örneğin kullanılan titanyumun en üst seviyelerde olması ve bu vesile ile rakiplerde bulunmayan ölçülerin üretilebilir hale gelmiş olması. Örneğin şuanda 5.2 milimetrelik bir implantımız var. Yaklaşık bunu dörde indireceğiz. Elde edilen yüzey kalitesi hiçbir rakibimizde yok. Bu iyileşme sürelerini çok hızlı hale getirecek. 7-8 hafta olan iyileştirme süreleri belki de 3-4 haftalara indirilebilecek. Hastanın en kısa zamanda kaybettiği dişini uzun süre kullanacağı, ömür boyu garantisi olacak bir ürün çıkarıyoruz” diye konuştu.



Kaliteli ve ucuz
Mavuş, yerli üretim olan diş implantının iyileşme süresini minimuma indireceğini vurgulayarak, “Kalite noktasında bir kere piyasada kullanılan implantların yerini alacağına inanıyoruz. Bunun dışında ülkemizi de sağlık konusunda en iyi şekilde temsil edecek. İhracat potansiyeli, istihdam getirecek. Türkiye’ye büyük kazanç sağlayacağız. İki temel özelliği var. Biri iyileşme sürelerini minimum hale getiriyoruz. Almanya’da ki Amerika’da ki insan dahil kullanacak ve bunun faydasını direk olarak görecek. Bunun dışında elde ettiğimiz yüzey hiçbir rakibimizde yok. Dolayısıyla kemik yapısı yüzeyde gelişecek. Sadece vida noktasında değil aynı zamanda yüzey sayesinde de dişimizin tabi hiçbir şey aslı gibi olmaz ama ömür boyu kullanacak konfor sağlayacak. Bu özellikle implantlarla karşılaştırdığımızda çok uygun fiyatta olacak” şeklinde konuştu.

 

Yorumlar (0)

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

  • Perşembe 13.1 ° / 2.8 ° Güneşli
  • Cuma 16.3 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 5 ° false

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4