ENERJİ SEKTÖR ZİRVESİ SİVASTA YAPILDI

Sivas, önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. Sivas Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanlığının ev sahipliğinde MÜSİAD Enerji Sektörü Kurulunca “Yeni Türkiye’nin Enerji Hamleleri” konulu panel düzenlendi.

EKONOMİ 29.12.2014 02:59:27 1928 0
ENERJİ SEKTÖR ZİRVESİ SİVASTA YAPILDI

ENERJİ SEKTÖR ZİRVESİ SİVASTA YAPILDI

Sivas, önemli bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. Sivas Müstakil Sanayi ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şube Başkanlığının ev sahipliğinde MÜSİAD Enerji Sektörü Kurulunca “Yeni Türkiye’nin Enerji Hamleleri” konulu panel düzenlendi.

Sivas’ta bir otelde gerçekleştirilen ve alanında uzman kişilerin katılımı ile yapılan toplantıda Türkiye’nin Yeni Enerji Hamleleri ve Sivas’ta Enerji Yatırımı Fırsatları ele alındı. Enerji sektörü zirvesinde konuşan Sivas Valisi Alim Barut, enerjinin son yıllarda öneminin daha da arttığına dikkat çekerek, enerjinin ekonominin ana motoru olduğunu söyledi. Artık enerji olmadan bir şeyin olmadığını, dünya gündeminin de enerji ve enerjiyle ilgili olduğunu belirten Vali Alim Barut,” Hür teşebbüs vasıtasıyla ve bugünden daha çok fazla enerjinin temin edilerek ve bu enerjiyi halkımızın hizmetine vererek geleceğe uzanacağız. Bu alanda Sivas’ta da enerji potansiyeli açısından iyi bir konumdadır. Enerji alanında yapılan bu toplantı bir başlangıçtır. Yapılan yatırımlar ve enerji üzerine yapılacak olan yatırım Sivas ekonomisini bir adım daha ileriye götürecektir” dedi. Ak parti Sivas Milletvekili Ali Turan ise, kendisinin MÜSİAD’ın kurucularından olduğunu ifade ederek teşkilatın önemine değindi. Bu teşkilatın önemli bir kuruluş olduğunu ifade ederek, MÜSİAD’ın hem yurt içi hem de yurt dışında yaptığı faaliyetlerin kayda değer olduğunu belirtti. Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ise Türkiye’nin enerji konusunda avantajlı olduğunu ifade ederek, “Türkiye de enerji yatırımlara istenilen seviyelerde değildir. Ancak Türkiye enerji konusunda çok avantajlıdır. Gelecekte enerji konusunda çok daha iyi yerlere ulaşacağımıza inanıyorum. Türkiye de enerji sektörünün önü açıktır. Bunu iyi değerlendirmeli ve çok ciddi anlamda yatırımlara ihtiyaç duymaktayız. Sivas’ta yapılan bu önemli toplantılar inanıyorum ki bu alandaki adımlara önemli katkılar sağlayacaktır” diye konuştu.

MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı Gökhan Yetkin ise MÜSİAD’ın çalışmaları hakkında bilgi verdikten sonra 7 bini aşkın işadamını bir araya getirerek iş üretmeye çalıştıklarını söyledi. Yetkin, her sektör kurulunun yılda bir sektör toplantısı yaptığını, enerji sektör toplantısının da Sivas’ta yapıldığını belirterek, enerjinin Türkiye’nin son zamanlarda gündeminde olan bir sektör olduğunu kaydetti.

MÜSİAD Şube Başkanı Mustafa Coşkun ise geçen yıl hizmet sektörü zirvesi yaparak Sivas’ın kaplıcalarının tanıtımını yaptıklarını şimdi ise Enerji Sektör Zirvesini Sivas’ta topladıklarını söyledi. Coşkun, alında uzman kişilerin enerji sektörünün Sivas boyutunu ve Türkiye’deki enerji hamlelerini enine boyuna tartışacaklarını dile getirdi Yapılan konuşmaların ardından panele geçildi.   İki oturum halinde yapılan panelde MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Başkanı Gökhan Yetkin, BOTAŞ ve TANAP Etüt Proje Müdürü Selahattin Akkuş, Elekrik Üretim A. Ş. Nükleer Santraller Daire Başanı DR. Mehmet Bulut, EPDK Grup Başkanı Fatih Kölmek, İstanbul Üniversitesinden Jeoloji Mühendisi Doç. Dr. Hakan Hoşgör, Tuv Avusturya Türk Enerji Departmanı İş Geliştirme Müdürü Saim Kağıtçı ve MÜSİAD Enerji Sektör Kurulu Üyesi Dr. İzzet Alagöz konuşmacı olarak katıldı

Konuşmacılar Türkiye’nin Enerji Hamleleri ve Sivas’ta Enerji Yatırımı Fırsatlarını değerlendirdiler.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sivas ses getirecek

Kampanyaya destek istedi

"Cumhuriyet döneminin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştireceğiz"

SİVAS'A DEĞER KATACAK PROJE HAYATA GEÇECEK

TEŞEKKÜRLER ADEM BAŞKANIM

ESTAŞ’ı tebrik ediyoruz

Kurbanlık alırken dikkatli olun!

STSO sayesinde Divriği’yi gezdiler

Borsa Meclisi toplandı

Camiler, sevgi merkezleridir

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

  • Perşembe 16.1 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 19.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50