Dünyayı kara mantar korkusu sardı
Dünyayı kara mantar korkusu sardı
Hindistan’daki kara mantar vakalarının artışının ardından Umman'daki bazı COVID-19 hastalarında ölümcül 'kara mantar’ görüldü. Bağışıklık sistemi zayıflayan koronavirüs hastalarında ortaya çıkan hastalık organların kaybına ve ölüme yol açabiliyor.
Hindistan’da yeni tip koronavirüs tedavisinin ardından ölümcül kara mantardan hayatını kaybedenler artarken, Umman’da da kara mantar vakalarına rastlandı.
Umman'daki bazı COVID-19 hastalarında yaşamı tehdit eden kara mantar enfeksiyonu tespit edildi.
Ülkenin Sağlık Bakanlığı, doktorların Umman'da yaygın olarak "kara mantar" olarak bilinen mukormikoz ile enfekte olan 3 koronavirüs hastası olduğunu bildirdi.
Ülkede mantar vakaları nadir görülse de, Ummanlı yetkililer yeni tip koronavirüs vakalarındaki artış nedeniyle alarma geçti.
Geçen ay, ülkedeki koronavirüs vakaları üç kattan fazla arttı ve yetkililer salı günü 2.000'den fazla yeni vaka ve 33 ölüm bildirdi.
Küf neden oluyor kolayca bulaşıyor
Mukormikoz hastalığına, ağır COVID-19 gibi akut hastalıkları olanlarda veya bağışıklığı zayıf kişilerde havada bulunan ve komplikasyonlara neden olan “mukormisetler” adı verilen bir grup küf neden oluyor.
Doktorlara göre, bu tür hastalarda enfeksiyon bir kez solunduğunda sinüs boşluklarına, akciğerlere ve göğüs boşluklarına yayılabiliyor.
Sinirlerin enfekte olmasıyla kalıcı ağrı ve baş ağrıları görülüyor.
Hastalık Hindistan, Bangladeş, Şili, Uruguay, Irak, Mısır, Nepal ve Meksika’da yüzlerce can aldı.
Başkan Özdemir, Medikal Sektöründeki Ödeme Gecikmelerine Çözüm Arıyor.
Özbelsan A.Ş. Genel Müdürü Yunus Kantar’dan Kadir Gecesi Mesajı
BAŞKAN UZUN, "ÖZ KAYNAKLARIMIZLA GÜÇLENİYORUZ"
(VİDEOLU HABER) Şehrin otopark sorunu çözüm kavuşuyor
Kadın İçin Adalet, Toplum İçin Huzur
Sivas’ta Anlamlı İftar Buluşması
- Pazartesi 7.4 ° / 3.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Salı 9.9 ° / 2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Çarşamba 14.4 ° / 4.7 ° false





