DESTEKLERDE BAZI ESNAFLARIMIZ UNUTULDU

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, açıklanan hibe destek paketinde bazı esnaf gruplarının yer almadığını ifade ederek, desteklerin mağdur olan tüm esnaflarla yapılması gerektiğini söyledi

GÜNDEM 25.05.2021 16:24:00 2467 0
DESTEKLERDE BAZI ESNAFLARIMIZ UNUTULDU

Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından  kabine toplantısının ardından salgın tedbirleri nedeniyle işlerine ara veren esnaflara iki grup halinde destek verileceğini açıklamasından sonra , desteğin esnafı memnun ettiğini vurgulayan Sesob Başkanı Beşir Köksal, açıklanan destek paketinde bazı esnaf gruplarının yer almadığını belirterek, mağduriyetlerini dile getirdi.

İki grup halinde yapılacak olan 3 bin ve 5 bin liralık maddi desteğin esnaf için çok önemli olduğunu vurgulayan Sesob Başkanı Köksal, “Covid-19 pandemi süreci esnafımızı da etkilemiştir. Yaklaşık 1.5 yıldır bazı sektörlerdeki esnaflarımız genelge nedeniyle dükkanlarını hiç açamamıştır. Ticaret olmadığı için giderlerini de karşılayamamış ve kredi çekerek borçlarını ödemeye çalışmıştır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan destek yeterli değil ama yine de  esnafımıza cansuyu olacaktır. Cumhurbaşkanımıza birkez daha teşekkür ediyoruz.

Açıklanan destekte bazı sektörlerde faaliyet gösteren esnaflarımız yer almamıştır. Pandemi birçok sektördeki esnafımızı etkilediği gibi diğerlerini de dolaylı olarak zor durumda bırakmıştır. Açıklanan esnaf destek paketinde bakkallar, bayiler , emlakçılar, fırınlar, kasaplara, tekel bayileri, manavlar, tatlıcılar, kuruyemişçiler, tornacılar, nakliyatçılar, kamyoncular, galericiler, kamyonetçiler , asansörcüler, e ticari yapanlar ve reklamcılar  yer almamıştır. Bu esnaflarımızın da açıklanan desteklerden faydalanmadığı için mağdur olmuştur. Esnaflarımızın hibe desteklerinden  faydalanmaları için girişimlerde bulunuyoruz. Ankara’da Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanımız sayın Bendev Palandöken başta olmak üzere ilgili yerlerle görüşmeler yapacağız. Temennimiz tüm esnaflarımızın açıklanan desteklerden faydalanmasını sağlamaktır” dedi.

DÜKKAN  SAHİPLERİNDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

Pandemi sürecinde çok sayıda esnafın dükkanlarını açamadıkları için giderlerini de karşılayamadıklarını , dükkan ve ev kirasını ödemekte zorlandıklarını ifade eden Sesob Başkanı Köksal, “Genelge nedeniyle işyerlerini kapatmak zorunda kalan esnaflarımız, gelir olmadığı için kiralarını da ödemekte zorlandı. Bazı esnaflarımız  dükkan kirasını ödemediği için kiracı ve dükkan sahibi arasında sorunlar olmaya başladı ve mahkemelik oldu. Esnaflarımızdan bir kısmı giderlerini karşılamakta zorlanınca dükkan kapattı.

Dükkan sahibi vatandaşlarımızdan kiralar konusunda hassasiyet ve anlayış bekliyoruz. Kamu kurumlarında kiracı olan esnaflarımıza nasıl yardımcı olundu ise dükkan sahibi vatandaşlarımızdan da aynı hassasiyeti bekliyoruz. İnşallah  pandemi sürecini hep birlikte atlatacağız ve eski günlerimize kavuşacağız. Kiracı esnaflarımızın mağduriyetini TESK Genel Başkanımız sayın Bendevi Palandökene’de  ileteceğim” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler: DESTEKLERDE ESNAFLARIMIZ UNUTULDU
Yorumlar (0)

ŞEYH ŞAMİL SAĞLIK, KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

BG Grup Başkanı Özçoban: Cumhuriyet, Modern Türkiye’nin Mayasını Oluşturmuştur

KGK: Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacak

Özdemir'den kutlama mesajı

A. Necip Günaydın’ın Cumhuriyet Bayramı Mesajı

TEMELSİZ DUVAR CADDEDE KAYMAYA NEDEN OLDU.

SİVAS CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ’NDE FİLİSTİN FARKINDALIĞI PROJESİ

Bıyıkoğlu Dünya Şampiyonu Oldu.

Çevgan, Anadolu'da yüzlerce yıl sonra yeniden oynanmaya Sivas'ta başlamıştı.

(VİDEOLU HABER) HAFTA SONU 3 YENİ PARK HİZMETE AÇILDI…

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Ekim Ayı Meclis Toplantısı yapıldı

Ortak kullanım için protokol imzalandı

  • Cuma 16.3 ° / 4.1 ° Güneşli
  • Cumartesi 17.2 ° / 5 ° false
  • Pazar 17.7 ° / 4.3 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 9 0 1 20 28
2.TRABZONSPOR A.Ş. 10 7 1 2 10 23
3.FENERBAHÇE A.Ş. 10 6 0 4 12 22
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 10 5 3 2 4 17
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 10 4 1 5 4 17
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 10 5 3 2 -3 17
7.GÖZTEPE A.Ş. 10 4 2 4 6 16
8.TÜMOSAN KONYASPOR 10 4 4 2 2 14
9.CORENDON ALANYASPOR 10 3 3 4 0 13
10.KOCAELİSPOR 10 3 5 2 -4 11
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 10 2 4 4 2 10
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
13.KASIMPAŞA A.Ş. 10 2 4 4 -3 10
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 10 3 6 1 -9 10
15.GENÇLERBİRLİĞİ 10 2 6 2 -5 8
16.İKAS EYÜPSPOR 10 2 6 2 -7 8
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 10 0 4 6 -14 6
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 10 1 8 1 -12 4