DEMİR GRUP SİVASSPOR SEYİRCİ SAYISINI 3 KATINA ÇIKARDI

DEMİR GRUP SİVASSPOR SEYİRCİ SAYISINI 3 KATINA ÇIKARDI Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig´e geri dönüş yapan Demir Grup Sivasspor´un Başkan Vekili Erdal Sarılar, Stadyum ve Taraftardan Sorumlu Asb

SPOR 28.11.2017 15:41:07 1850 0
DEMİR GRUP SİVASSPOR SEYİRCİ SAYISINI 3 KATINA ÇIKARDI

DEMİR GRUP SİVASSPOR SEYİRCİ SAYISINI 3 KATINA ÇIKARDI

Passolig Genel Müdürü Ceyhun Kazancı, geçtiğimiz sezon TFF 1. Lig şampiyonu olarak Süper Lig´e geri dönüş yapan Demir Grup Sivasspor´un Başkan Vekili Erdal Sarılar, Stadyum ve Taraftardan Sorumlu Asbaşkan Faruk Taşseten´in katılımıyla Sivas basınıyla bir araya geldi. Kazancı, TFF 1. Lig´de yer aldığı 2016-2017 futbol sezonunun ilk 13 haftasında,  seyirci ortalaması yaklaşık 3 bin olan Demir Grup Sivasspor´un bu sezon ilk 13 hafta itibariyle seyirci sayısını 3 katına çıkararak 9 bin 622´ye ulaştığını söyledi. 

Ceyhun Kazancı, ?TFF 1. Lig şampiyonluğu ve Süper Lig´e geri dönüşle birlikte Sivaslıların maçlara olan ilgisi daha da arttı. Seyirci sayısındaki artış, takımın moral ve motivasyonunu pozitif anlamda etkileyerek, kulübün maç günü gelirlerini de ciddi anlamda yükseltti. Geçtiğimiz sezonun ilk 13 haftasında, iç saha maçlarında toplam 18 bin taraftara kapılarını açan Yeni 4 Eylül Stadı, bu sezon ilk 13 haftada 70 bine yakın taraftara ev sahipliği yaptı. Kırmızı beyazlılar, ilk 13 haftadaki 9.622 seyirci ortalaması ile 2016-2017 futbol sezonu TFF 1.Lig seyirci ortalamasının da neredeyse 2 katına ulaştı.  Şu an ligin 9. sırasında yer alan,  sezonun ilk 13 haftası itibariyle ligin en fazla seyirci ortalamasına sahip 8. kulübü olan Demir Grup Sivasspor´un sportif başarısı sürdüğü sürece tribünlerdeki seyirci sayısının daha da yükselmesini bekliyoruz?  dedi. 

Seyirci sayısı ile birlikte kulübün maç günü gelirleri de arttı

Demir Grup Sivasspor´un seyirci sayısı ile birlikte maç günü gelirlerinin de artış gösterdiğini belirten Kazancı, ?Geçtiğimiz sezon ligin ilk 13 haftasında yaklaşık 15 bin bilet satışı ile 224 bin TL maç günü geliri elde eden kırmızı beyazlılar, bu sezon bilet satışlarını yüzde 60 oranında artırarak 24 bine, maç günü gelirlerini ise yüzde 44´lük artışla 324 bin TL´ye ulaştırdı.´ dedi.

Yeni stadyumlar seyirci sayısını doğrudan etkiliyor

21 Ağustos 2016 tarihinde sporseverlere kapılarını açan Yeni 4 Eylül Stadı´nın Demir Grup Sivasspor´un hem seyirci sayısı ve maç günü gelirleri hem de marka değeri açısından önemli bir unsur olduğunu dile getiren Ceyhun Kazancı, ?Modern anlamda seyir zevki sunan, daha kolay ulaşım imkanlarına sahip stadyumlar, tıpkı sportif başarı gibi, kulüplerin seyirci sayısını ve dolayısıyla maç günü gelirlerini doğrudan etkilemektedir.  Demir Grup Sivasspor´un da yeni stadyumu ve yükselen başarı grafiği ile geçtiğimiz sezonlara göre daha fazla seyirci ağırlayacağını öngörmekteyiz.´ ifadelerini kullandı.

Passolig Kart sayısı yeni sezonda yüzde 19 oranında arttı.

2016-2017 futbol sezonu sonunda yaklaşık 36 bin olan Demir Grup Sivasspor Passolig Kart sahibi taraftar sayısının, 2017-2018 sezonunun başından bu yana yüzde 19 oranında bir artışla  43 bin´e ulaştığının bilgisini veren Kazancı, taraftarların yüzde 52´sinin maç biletlerini web ve Passo Mobil Uygulaması üzerinden satın aldığını, maç günü stadyum gişesine gidip bilet alanların oranının ise yüzde 29 olduğunu belirterek; Sivas ili dışında en çok İstanbul, Ankara ve İzmir´den Demir Grup Sivasspor logolu Passolig Kartları alındığının altını çizdi.

 

Demir Grup Sivasspor Başkan Vekili Sarılar: Passolig´den memnunuz

Demir Grup Sivasspor Başkan Vekili Erdal Sarılar toplantıda şunları dile getirdi: ?Passolig gerçekleştirdiği yatırımlar ve kulüplere sağladığı gelirlerle yayıncı kuruluştan sonra en büyük partnerimiz. Bu sistemden çok memnunuz ve sistemin bize daha da fazla katkı sağlayacağına inanıyoruz. Stadyumların dolması için aslında kendimizin de öz eleştiri yapması gerekiyor. Bizlerin ve Passolig´in ortak çalışmasıyla birlikte seyirci ortalamasının yükseleceğine inanıyorum. Seyirci sayısının artması açıkçası bizi cesaretlendiriyor. Sayın Kazancı´nın da ilettiği gibi Demir Grup Sivasspor çok büyük bir potansiyele sahip.?

Öğrencilerle Futbol Söyleşisi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileriyle de keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Kazancı, yaklaşık 2 saat boyunca Passolig uygulamasının hayata geçiş sürecini,  Türkiye´deki modern stadyumları,  maç günü gelirleri ile ilgili detayları Türkiye ve Avrupa´dan örnekler vererek paylaştı. Türk futbolunun gelirlerini ve ekonomik haritasını çıkaran ?´EkoLig 2? raporundan öne çıkan verileri de öğrencilerle paylaşan Kazancı, ?Süper Lig´de geride bıraktığımız son iki futbol sezonunda, sporseverlere kapılarını açan yeni ve modern stadyumlar başta olmak üzere takımlarımızın saha içinde sergiledikleri oyun kalitesinin artması, kadrolarına dahil olan yıldız futbolcular, rekabete katılan yeni takımlarla birlikte seyir zevkinin arttığını, stadyumlardaki seyirci sayılarının da buna bağlı olarak yükseldiğini görmekteyiz. Son iki sezonda 6,5 milyon kişinin stadyumlarda maç seyrettiği Süper Lig´in bilet ve kombine satışlarından elde ettiği maç günü gelirlerindeki artışın ve başta sponsorluk ve reklam gelirleri olmak üzere ticari gelirlerdeki yükseliş grafiğinin 2017-2018 futbol sezonundan itibaren geçerli olacak yeni naklen yayın sözleşmesiyle devam edeceğini öngörmekteyiz?  ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Özdemir: “Her Destek, Sivas’ın Geleceğine Yapılan Yatırımdır”

Şehit ailesine taziye ziyareti

Atık pil şampiyonlarına Ankara ödülü

Sivaslılar, türküye doydu

Destici'den Uzun'a teşekkür

Kupayı, Şimşek çiftinden aldılar

Sivas Belediyesinden Unutulmaz Ozan İçin Muhteşem Müze

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Ankara'da düzenlenen festivale damga vurdu

252 KONUT VE 53 DÜKKANLIK DEV PROJE BAŞLADI

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

  • Salı 18.6 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 22.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 7.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2