CÜ Vakfı Anaokulu Hakkında Çıkan Asılsız Haberlere

CÜ Vakfı Genel Sekreteri Mahmut İnat; Olaydaki görüntülerin bir yıl öncesine ait olduğunu O tarih itibari ile hem okul hem de vakıf yönetiminin değiştiğini kendi dönemlerine ait olmayan bu görüntülerden hemen sonra ilgililer hakkında işlem yapıldığı, der

EĞİTİM 21.11.2017 16:46:43 2242 0
CÜ Vakfı  Anaokulu Hakkında Çıkan Asılsız Haberlere

CÜ Vakfı  Anaokulu Hakkında Çıkan Asılsız Haberlere

CÜ Vakfı Genel Sekreteri Mahmut İnat;  Olaydaki görüntülerin bir yıl öncesine ait olduğunu O tarih itibari ile hem okul hem de vakıf yönetiminin değiştiğini kendi dönemlerine ait olmayan bu görüntülerden hemen sonra ilgililer hakkında işlem yapıldığı, derhal görevlerine son verildiği tespit edilmiştir. 

CÜ Vakfı Genel Sekreteri Mahmut İnat;  yayınladığı yazılı açıklamada  20.11.2017 tarihinde basına servis edilen, Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Anaokulunda bulunan A.Y. isimli 4.5 yaşındaki erkek çocuğuna, bahsi geçen okulda görevli K.K. tarafından olumsuz tutum ve şiddet yanlısı bir takım davranışlarda bulunulduğu iddia edildi. Servis edilen görüntüler kurumumuz tarafından incelenerek gerekli araştırmalar yapıldıktan sonra; Olaydaki görüntülerin yaklaşık bir yıl öncesine ait olduğu saptanmıştır. O tarih itibari ile hem okul hemde vakıf yönetimi değişmiştir. Yaptığımız incelemelerde bu görüntülerden hemen sonra ilgililer hakkında işlem yapıldığı, derhal görevlerine son verildiği tespit edilmiştir. Aynı zamanda iddiada bulunan Anne Vakıf Okullarında Beden Eğitimi Öğretmenidir.  Anenin (müştekinin ve görüntüleri basına servis eden) o tarihte yapacağı bu şikayet ve görüntüleri basınla paylaşma işini neden sekiz ay beklettiği merak konusudur.

Aradan bu kadar süre geçtikten sonra bu görüntülerin basına verilme nedeni şudur. Anne (Müştekinin ve görüntüleri basına servis eden) uzun yıllar vakıf okullarında çalışmış izin, doğum izni, rapor gibi resmi izinlerin bitmesine müteakip göreve başlaması istenmiş, ancak başka bir ile taşındıklarından dolayı görevinden istifa ederek, ayrılmak yerine işten çıkarılmayı talep ederek hak etmediği halde işten çıkarılma nedeni ile fazla tazminat istenmesidir.

Vakıf yönetimi de bu çirkin teklife asla sıcak bakmayacağını ifade etmesi üzerine maalesef bu görüntüler baskı aracı olarak kullanılmak istenmiştir. İlgili hakkında yasal olmayan istek ve tekliflerden dolayı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Vakfımızca servis edilen bilgi ve görselle ilgili iddialara ilişkin inceleme ve soruşturma başlatılmıştır. Kurumumuzda görev yapan bir öğretmen olan Z.Y. asılsız iddialarla şantaj unsuru olarak kullandığı görüntü ve bir yıl önce çekilen görüntünün, çarpıtılarak kamuoyuna yansıtılması kurumumuzu fazlasıyla rahatsız etmiştir.

Söz konusu hadise kurumumuzu derinden üzdüğü gibi insani ortak değerlerimiz üzerinden oluşturulmaya çalışılan bu olumsuz algı ve şantajlı davranış tamamıyla asılsızdır.

Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.2 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Perşembe 21.4 ° / 17.5 ° Şiddetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0