Çocuklarımızın bayramını kutluyorum

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMM’nin kuruluşunun 105. yıl dönümünü kutladı.

GÜNDEM 22.04.2025 14:34:00 1229 0
Çocuklarımızın bayramını kutluyorum

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMM’nin kuruluşunun  105. yıl dönümünü kutladı.
 Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920’de açıldığını ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 23 Nisanı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan ettiğini belirten SESOB Başkanı Hakan Demirgil  , 23 Nisanın dünyada kutlanan ilk çocuk bayramı olduğunu söyledi.
  

Bayramların birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, millet olarak bir olduğumuz günler olduğunu vurgulayan SESOB Başkanın Hakan Demirgil, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza sahip çıkacaklarını dile getirerek, “Ülkemizin kurtuluşunu sağlayan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması ile milletin egemenliğini hayata geçiren Mustafa Kemal Atatürk, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza da bu bayramı armağan ederek çocuklara olan sevgisini en üst düzeye çıkarmıştır.
 Mustafa Kemal Atatürk, ‘Bu günün küçükleri yarının büyükleridir’ dediği çocuklar bu bayramı armağan ederek, çocukları ne kadar sevdiğini, onlara değer verdiğini belirterek bir ilke de imza atmıştır. 23 Nisan Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen ve dünyada kutlanan ilk çocuk bayramıdır. Esnaf teşkilatı olarak , esnaf ve sanatkarlarımızın yanında meslek öğrenen  çıraklarımızın , çocuklarımızın bayramını kutluyor, onların gözlerinden öpüyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle hangi coğrafyada olursa olsun, çocuklara zulmedenlerin, zulme şahitlik edenlerin son bulduğu, geleceğimizin  teminatı olan çocuklarımıza insanlık suçlarından uzak, savaşsız sevgi ve saygı ile bezenmiş bir huzur dolu bir dünya bırakmak dileğiyle Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere ülkemizin geleceği açısından önemli kararlar veren ve milli mücadele de emeği geçenleri, ülke savunmasında can vermiş, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 105. kuruluş yıldönümünü kutluyorum” dedi.
  

 

Yorumlar (0)

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

“Kan Ver, Hayat Kurtar” Kampanyasına STSO’dan Destek

SİVAS’IN BİLİNMEYENLERİNE YOLCULUK BAŞLIYOR

Sivas TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Tokgöz'den “Özgür Gazze” mitingine davet

STSO meclisi toplandı

SİVAS VALİSİ: 2025 YILINDA KENE VAKALARINDA AZALIŞ SÖZ KONUSU

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli