Çocuklar, bayramlarını coşkuyla kutladı

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi.

GÜNDEM 23.04.2023 15:12:00 1228 0
Çocuklar, bayramlarını coşkuyla kutladı

Sivas'ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. 

Program, Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen çelenk sunma töreni ile başladı.  Törene İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Milli Eğitim Müdürü Aslan tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Atatürk Anıtı'ndaki tören programının ardından Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezinde kutlama programı gerçekleştirildi. 

Sivas Valiliği himayesinde ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Kızılırmak İlkokulu tarafından gerçekleştirilen programa Vali Vekili İhsan Maskar, Garnizon Komutanı P. Albay Cüneyt Mutlu, Belediye Başkan Vekili Turan Topgül, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, il protokolünün önde gelen isimleri, öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın açış konuşmasını Okul Müdürü Bahattin Bektaş gerçekleştirdi. Bektaş'ın ardından Milli Eğitim Müdürü Aslan da günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. 

23 NİSAN, MİLLİ İRADENİN TECELLİSİDİR

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayram olduğunu ve çok derin anlamlar taşıdığını belirten Aslan, "23 Nisan, temelleri Sultan Şehrimizde atılan Cumhuriyetimizin asli unsuru olan Meclisimizin açıldığı gündür. Türk tarihinin ve İstiklal Harbi'nin dönüm noktası, aziz milletimizin tarihin tanıklığında verdiği kutlu mücadelenin ibretlik bir vesikasıdır. Milli egemenlik, yönetme yetkisinin millete ait olmasıdır. Bu bağlamda 23 Nisan, 'Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir.' şiarının gerçeklik kazanmasıdır. Şanlı ecdadımızın birlik ve beraberlik ruhunun tezahürü, milli iradenin tecellisidir. Demokrasi, adalet, hürriyettir... 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Bu bayramın çocuklara armağan edilmesi, onlara duyulan güvenin delilidir. Sevgili çocuklar, bayram sevincinizi yürekten paylaşıyor, bayramınızı en kalbi duygularımla kutluyorum. Çok çalışmalı, kitaplarla arkadaş olmalısınız. Sanatın ve kültürün zarafet katan ve ilham veren gücünden faydalanmasınız. Köklü bir medeniyetin varisi olduğunuzu unutmadan onu zenginleştirerek ay yıldızlı bayrağımızı daima gururla dalgalandırmasınız. Maziden aldığınız güçle, müreffeh bir Türkiye'nin inşasında rol almalısınız. Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, başta Meclisimizin ilk başkanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, olmak üzere tüm devlet büyüklerimizi ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi. 

ÖĞRENCİLER, 23 NİSAN COŞKUSUNU YAŞADI

Konuşmaların ardından kutlama programına geçildi.  Kızılırmak İlkokulu öğrencileri Elçin Kangal ve Mehmet Zahit Ökten'in sunuculuğunu yaptığı programda "23 Nisan" adlı şiir okundu. Daha sonra anasınıfı öğrencileri tarafından "Tebessüm" adlı şarkı eşliğinde dans gösterisi gerçekleştirildi. Gösterinin ardından öğrencilerden oluşan halk oyunu erkek ekibinin hazırladığı "Zeybek" oyunu sahnelendi. Daha sonra öğrenciler tarafından "Egemenlik Bayramı" adlı şiir seslendirildi. Ardından okul kız halk oyunları ekibi tarafından Sivas yöresine ait halay gösterisi gerçekleştirildi. Daha sonra öğrenciler tarafından; "Dünya Çocuk Bayramı" adlı şiir seslendirildi ve "Yedi Bölge Muhteşem Türkiye" şarkısı eşliğinde gösteri gerçekleştirildi. Ardından öğrencilerden oluşan saz ekibi tarafından "Uzun İnce Bir Yoldayım ve Bilmem Şu Feleğin Nesi Var" saz dinletisi gerçekleştirildi. Program; öğrencilerin "Türkiye Şarkısı" gösterisi ile sona erdi.

Tüm çocukların, 23 Nisan coşkusunu doyasıya yaşadığı program, büyük beğeni topladı.  Kutlama programının ardından, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Yarışmanın birincisi olan Kanuni İlkokulu 3/C sınıfı öğrencisi Alperen Zeki Sungur'a ödülünü Vali Vekili İhsan Maskar takdim etti. İkinci olan Şehit Harun Deveci İlkokulu 4/A Sınıfı öğrencisi Enes Karadağ ödülünü Garnizon Komutanı P. Albay Cüneyt Mutlu'nun elinden alırken yarışmanın üçüncüsü olan Şeyh Şamil İlkokulu 3/E sınıfı öğrencisi Asima Baykal'a ise ödülünü Belediye Başkan Vekili Turan Topgül takdim etti.

Protokol üyeleri, programın ardından Kızılırmak İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan 23 Nisan temalı resim sergisini gezdi.

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sivas ses getirecek

Kampanyaya destek istedi

"Cumhuriyet döneminin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştireceğiz"

SİVAS'A DEĞER KATACAK PROJE HAYATA GEÇECEK

TEŞEKKÜRLER ADEM BAŞKANIM

ESTAŞ’ı tebrik ediyoruz

Kurbanlık alırken dikkatli olun!

STSO sayesinde Divriği’yi gezdiler

Borsa Meclisi toplandı

Camiler, sevgi merkezleridir

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

  • Perşembe 16.1 ° / 8.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 19.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50