CHP’li Yılmaz’dan Sivas Örneğiyle Kadın Yoksulluğu Çıkışı

CHP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yasemin Yılmaz, Sivas’taki mahallelerde kadınların güvencesiz işlerde çalışmak zorunda kaldığını belirterek, kadın yoksulluğunun sosyal devlet anlayışıyla çözülebileceğini vurguladı.

23.12.2025 13:28:00 1756 0
CHP’li Yılmaz’dan Sivas Örneğiyle Kadın Yoksulluğu Çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Politikalarından Sorumlu Sivas İl Başkan Yardımcısı Yasemin Yılmaz, kadın yoksulluğunun her geçen gün arttığını belirterek önemli değerlendirmelerde bulundu. Kadın yoksulluğunu; gelir yetersizliği ve imkânların kısıtlılığı nedeniyle kadınların yoksulluğa düşmesi olarak tanımlayan Yılmaz, Türkiye’de kadınlara yönelik yarı feodal bir bakış açısının hâlâ etkili olduğunu ifade etti.

Kadınlara yönelik “Evdeki işler yetmiyor mu?”, “Kadının en önemli kariyeri anneliktir” ve “İşsizliğin sebebi kadınlardır” gibi söylemlerin kadın yoksulluğunu derinleştirdiğini dile getiren Yılmaz, DİSK-AR’ın Mart 2021 raporuna göre Türkiye’de her dört kadından yalnızca birinin çalıştığını hatırlattı. İstihdama katılan kadınların ise eşit işe eşit ücret alamadığını, güvencesiz ve kayıt dışı işlerde çalışmak zorunda kaldığını vurguladı.

Bu tablonun Sivas’ta da net şekilde görüldüğünü ifade eden Yılmaz, lüks apartmanların yanında tek katlı eski binalarda yaşayan ve ailesini geçindirmeye çalışan çok sayıda yoksul kadın bulunduğunu belirtti. Sahada yaptığı ziyaretlerde kadınların çocuk bakımı, yaşlı bakımı, kâğıt toplama, ev temizliği ve kısa süreli temizlik işleri gibi güvencesiz alanlarda çalışmak zorunda kaldıklarını kendisine aktardıklarını söyledi.

Yılmaz, kadın yoksulluğuyla mücadele için mahalle yuvalarının kurulması, yaşlı bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması, kadın kooperatiflerine finansal ve teknik destek verilmesi, mikro kredilerin artırılması ve kadın emeğinin pazara taşınması gerektiğini dile getirdi. CHP’nin parti programında kadın istihdamı, girişimcilik destekleri, eğitimde fırsat eşitliği, şiddetle mücadele, eşitlikçi bütçe ve sosyal güvence başlıklarının yer aldığını hatırlatan Yılmaz, 2026 yılı bütçesinde kadınlara ayrılan payın yalnızca yüzde 1,2 olmasının sosyal devlet anlayışıyla bağdaşmadığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında kadınların bu yoksulluğu yaşamayacağını ifade eden Yılmaz, sosyal devlet bakış açısıyla kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlendirileceğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)

Başkan Adem Uzun’dan Yiğidolara Tribün Daveti

Özdemir’den Kamu Yatırımları İçin Teşekkür Mesajı

Deveci: Şanlı Türk Bayrağı Ebediyen Göklerde Dalgalanacaktır

Karasu: Özel Sektörde Sendikalaşma Neredeyse Bitirildi

(VİDEOLU HABER) CAN DOSTLAR SON ANDA KURTARILDI.

STSO, 2026'nın ilk toplantısını yaptı

Krizde Sorumluluk Aldı, Yükü Omuzladı: Özçoban’dan Sivasspor’a Büyük Fedakârlık

Vali Şimşek, Umut Efe ve Beyza Yaren’in Karne Sevincine Ortak Oldu

Vali Şimşek’ten Anaokuluna Anlamlı Ziyaret

Afetlere Hazırlıkta Önemli Adım: Sivas’ta Arama Kurtarma Ekipleri Sertifikalandı

Sivas’ta Miraç Kandili Coşkusu Meydan Camisinde Yaşandı

Vali Şimşek, Gazi Osman Paşa İlkokulunda Karneleri Dağıttı

  • Perşembe -2.4 ° / -26.8 ° Yoğun kar yağışlı
  • Cuma -3 ° / -10.8 ° Yoğun kar yağışlı
  • Cumartesi -2.9 ° / -13.4 ° Sisli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9