Çetindağ, Projelerini Anlattı

Sivas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ ve yönetim kurulu üyeleri dün sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi

EKONOMİ 25.05.2015 05:03:13 1306 0
Çetindağ, Projelerini Anlattı

Çetindağ, Projelerini Anlattı

Sivas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ ve yönetim kurulu üyeleri dün sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi

Göreve geldikleri 2014 yılı Eylül ayından bugüne kadar yapılan çalışmalar ile yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler veren Çetindağ, Sivas Ziraat Odası’nın Türkiye’de sayılı Ziraat Odası olacağının altını çizdi. Ayrıca Köy arazi yollarının yapımı için İl Özel İdaresi ile bir sözleşme imzaladıklarını da sözlerine ekleyen Çetindağ, “Türkiye’de ilk defa Sivas’ta arazi yolları yapılıyor. 154 köyümüzün arazi yollarının şuanda tamamında greyderler çalışıyor. 30 Temmuz’a kadar bu arazi yollarının tamamı bitecek” dedi.

Sivas Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Çetindağ ve yönetim kurulu üyeleri basın çalışanları ile dün sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başkan Çetindağ, Ziraat Odası olarak göreve geldikleri günden bugüne kadar başlattıklarını son 6 aylık çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Ayrıca gelecekte yapmayı planladıkları projeler hakkında da açıklamalarda bulunarak, Sivas Ziraat Odası’nın 80 bin üyesi ile Sivas’ta en büyük sivil toplum örgütü olduğunu ifade etti.

Çetindağ, “Biz Ziraat Odası olarak 6 aylık süreçte ne yaptıklarımızı ve ne yapacaklarımızı bilgi vermek için bir araya geldik. Biliyorsunuz Ziraat Odası Sivas’ta en büyük sivil toplum örgütüdür. 19 bin üyemiz var. Kazalarımız ile beraber hesapladığımız zaman toplamda 80 bin üyemiz bulunmaktadır. Sivas nüfusumuzun yüzde 50’si çiftçilikle uğraşıyor. Ben özelikle bu kamuoyunun çiftçilerimize daha çok ilgi göstermesini istiyorum. Dünyada bu kadar gıdanın sıkıntılı olduğu herkesin aç kaldığı bir yerde yaşıyoruz. Gıda savaşları çok olduğu için bizim çiftçimize hakikaten saygıyla durulacak, saygıyla önlerinde eğilebilecek insanlarımız çiftçilikle uğraşıyor. Bizde bunları haklarını korumak, kendilerine neler yapacağımız anlatmak için hep bir araya geliyoruz.

Biliyorsunuz biz geçen yılın Eylül ayının 21’nde olağan üstü bir seçim ile göreve geldik. Sivas Ziraat Odaları Ahmet Ataman’dan bugüne kadar çok büyük sıkıntılar geçirdi. Mahkemelerdi, savcılıklardır… Türkiye’de Sivas Ziraat Odaları denildiği zaman herkes çok farklı bakıyordu. Biz bu algıyı kırdık diye düşünüyoruz. Artık Sivas Ziraat Odaları Türkiye’de sayılı Ziraat Odalar arasında olacak. Küskünlüklerin bittiği ve ziraat odalarının vizyonunun olduğu sözü geçen, her konuda başarılı olacak bir çalışma içine girdik. Ve ziraat odalarını hak ettiği yere getireceğiz.”

Göreve geldikleri günden bugüne kadar ilk önce birlik ve beraberliği sağladıklarını ifade eden Çetindağ, küskünlükleri, kırgınlıkları bir tarafa bırakarak bütün arkadaşlarımızı, köylerimizi, kazalarımızı ziyaret ettik dedi.

Çetindağ, “İnşallah 4 yılımızı çiftçimize hizmet ederek geçireceğiz. Biz geldiğimizde Ziraat Odalarına biliyorsunuz binamızda Ziraat Bankası vardı 20 yıllık bir anlaşması yapılan. Ama depo olarak kullanmak üzere yapılan bir anlaşmaydı. Ziraat bankası hizmette kar amaçlarına gittiklerinden dolayı orayı kapattılar. Çiftçimiz parasını oraya yatırıyordu. Fakat Ziraat bankası kapanınca çiftçimizi odamıza geliyor odadan bir fiş alıyor Ziraat Bankasına gidiyor tekrar odamıza geliyordu. Biz şimdi bunları kaldırdık. Artık tahsilâtımızı odada yapıyoruz. Bu dosya verme zamanı çiftçimizin ÇKS kayıt sistemlerinde elinde bir dosya kapı kapı dolanıyordu. Biz bunu da kaldırdık. Artık hiçbir ücret almadan, çiftçimiz odaya gelecek kendisi çayını içerken dosyası dolacak, hizmetleri yapılacak, ilgili yerlere teslim edilecek. Bu sürekli böyle devam edecek. Bizim göreve geldiğimizde en çok sorulan soru arazi yollarıydı. Biz sözümüzü tuttuk ve köylerimize hizmet götürme birliği ile görüştük. Burada İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Salih Ayhan beye çok teşekkür ediyorum. Köy arazi yollarının yapımı için aramızda bir sözleşme imzaladık. Türkiye’de ilk defa Sivas’ta arazi yolları yapılıyor. Buda İl Özel İdaresi ile beraber Ziraat Odalarının ortaklaşa yaptığı bir projedir. 154 köyümüzün arazi yollarının şuanda tamamında greyderler çalışıyor. 30 Temmuz’a kadar tamamı bu arazi yolları bitecek” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi ile yeni bir çalışma içerisinde girdiklerini de belirten Başkan Çetindağ, aylık bir toplantı gerçekleştirdiklerini ifade etti.  En iyi hazırladıkları projelerinde bir tanesinin de 300 bin Euro’luk kaynağı olan bir girişimde olduklarını ifade eden Çetindağ, şöyle devam etti:

“Cumhuriyet Üniversitesi ile yeni bir çalışmalar başladık. Sürekli ayda bir toplantı yapıyoruz. Sivas’ın toprak tahlilini yaptırarak haritasını çıkartacağız. İnşallah 9.Ayda da üniversitemize çiftçimizin faydalanacağı toprak tahlil laboratuarı kurulacak. Bizim en büyük eksiklerimizden bir tanesi çiftçi eğitimiydi. Bizim çiftçimiz tek ürün üzerinde genelde buğday arpa üzerine gidiyor. Biz bunu alternatif ürünler yapmak için üniversitemiz ile beraber ortaklaşa bir çalışmaya girdik. İnşallah buda devam edecek. Ayrıca yine üniversitemizle beraber nitelikli eleman yetiştirme yani hayvan bakımı, nitelikli eleman yetiştirme, sera yetiştirme ile ilgili 300 bin Euro’luk bir proje verdik. İnşallah buda yakında çıkacak.”

Çalışmaların sadece bunlarla da kalmadığını, çiftçileri her alanda desteklediklerini de ifade eden Çetindağ şu ifadeleri kullandı:

“Medicana hastanesi ile bir anlaşma yaptık. Tüm çiftçilerimizin kazalarda buna dahil hastaneye gittikleri zaman burada yüzde 20 indirimli muayene oluyorlar. Ve aldığımız çok güzel tepkiler var. Çiftçimiz bu konuda da çok memnun. Ayrıca geçtiğimiz haftalarda 10 bin adet fidan dağıttık ve bu bir başlangıçtı. Biliyorsunuz daha yeni geldik ve önümüzdeki yıllarda bunu daha çok profesyonel bir şekilde çiftçimize fidan dağıtımı sağlayacağız.”

Anahtar Kelimeler: Çetindağ Projelerini Anlattı
Yorumlar (0)

Sivaslılar, türküye doydu

Destici'den Uzun'a teşekkür

Kupayı, Şimşek çiftinden aldılar

Sivas Belediyesinden Unutulmaz Ozan İçin Muhteşem Müze

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Ankara'da düzenlenen festivale damga vurdu

252 KONUT VE 53 DÜKKANLIK DEV PROJE BAŞLADI

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli
  • Salı 18.6 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 22.4 ° / 5.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2