Çetindağ; ?Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımıyla Sivas Et Kombinası´nda ilk kesim gerçekleştirildi.

EKONOMİ 12.11.2016 09:14:58 1849 0
Çetindağ; ?Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz?

Çetindağ; ?Bakanlarımıza teşekkür ediyoruz?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz´ın katılımıyla Sivas Et Kombinası´nda ilk kesim gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, 2 bakanımızı Sivas´ta ağırladık. Tarım Bakanımız Sayın Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanımız İsmet Yılmaz Bey´i Sivas´ımızda dün çok güzel bilgiler verdiler bizlerde onları ağırlamaktan şeref duyduk? dedi.

Et ve Süt Kurumu´nun Sivas´a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni eden Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ, ?Çok büyük bir yatırım Sivas´ımızda eğer bunu gerçekten çalıştırabilirsek Et ve Süt Kurumu çok büyük bir katma değer katacağına eminiz. Sivas çiftçimizi de hareketlendirecektir. İnşallah bu modern tesisin en kısa zamanda tam kapasiteli çalışmasını bekliyoruz.? şeklinde konuştu. 

Tarım Bakanı Faruk Çelik´in önemli açıklamalarda bulunduğuna değinen Çetindağ sözlerini şu şekilde sürdürdü; ?Damızlık üretim tesisi daha önceden açıklanmıştı Sivas´ın olmadığı bir liste olarak. Biz buna kamuoyu yaratılarak başta Ziraat Odası olmak üzere sivil toplum örgütleri olarak berabere ortaklaşa hareket ederek damızlık düve merkezini Sivas´ın da 25 ilden bir tanesine olmasını talep etmiştik. Bu da oldu. Buradan başta Tarım bakanımıza, milli eğitim bakanımıza, milletvekillerimize çok teşekkür ediyorum. Sivas´ımıza damızlık düve merkezi kazandırılmış oldu. Bundan dolayı çok teşekkür ediyorum.? yetiştirici bölgesi listesinde Sivas´ın da 23 ilden bir tanesi olmasının çiftçilere çok büyük değer katacağının altını çizen Çetindağ, ?Burada Sivas´ımızda ki yetiştirilen yetiştirici bölgesi olmasından dolayı da bunu yapan çiftçimiz, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimize yüzde 30 hayvan alımında destek verilecek. Buzağılarda yetiştirici bölgesi olmasından dolayı her buzağı başına 750 TL destek verecek. Bu da Sivas için çok güzel bir gelişme. Tarımda havza bazında Türkiye 941 bölgeye alınmıştı. Sivas´ta 18 bölgeye ayrıldı. Havza bazında destek vermek için bu da Sivas´ımıza tam kapasiteli alt yapısı kurularak çalıştırılabilirse. Tarım Bakanımızın çok güzel fikirleri var, çalışmaları var. Bu 18 havza bazında ürün destekleri açıklandı buda çok önemli bizim için.? ifadelerini kullandı.

Çiftçilere yönelik Bakan Çelik´in açıkladığı desteklemeler hakkında da bilgi veren çgetindağ şu şekilde konuştu; ?Mazot desteğinin yüzde 50´sini ÇKS kayıtları üzerinden hükümetimiz verecek. Artık çiftçimizin yüz dönüm arazisi varsa bunun 50 dönümünün mazot giderini inşallah önümüzdeki yıllarda karşılanacak. Başta tarım bakanımıza, milli eğitim bakanımıza, milletvekillerimize Sivas için çok güzel işler yapıldı. Sivas çiftçimizden bunları değerlendirmelerini istiyorum. Artık çiftçimizin hesabını kitabını yaparak daha iyiye gideceğinden eminim. Eğer bu desteklerden çiftçimiz bilinçli bir şekilde yararlanırsa Sivas´taki hayvancılık ve tarımın Sivas´a daha çok katma değer katacağından eminim. Bizde Ziraat Odası olarak çiftçimizin her konuda yanında olacağız. Sivas basınımıza da çok teşekkür ediyorum çok duyarlı davrandılar özellikle damızlık düve merkezi ve yetiştirici bölgesi olmasından dolayı da çok büyük emek verdiler hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Konya´dan sonra Sivas arazi bakımından Türkiye´nin en büyük ikinci arazisi ve en büyük besi ve hayvancılık bölgesi mera alanlarımız çok fazla ekim alanlarımız çok fazla bunu yeteri kadar değerlendirebiliyor muyuz değerlendiremiyor muyuz işte bu desteklerden dolayı inşallah Sivas´ımızda da bir çalışma başlatılacak. Birde DAP projesine alındı buda çok önemli artık Sivas´ta DAP projesinde. DAP kapsamının içeriği azaltıldı ama inşallah önceki yıllarda DAP´ta olan o desteklerinde önümüzdeki yıllarda uygulanacak desteklerin verilmesini istiyoruz. Önümüzdeki 2017-2018 yılları hem hayvancılık bakımından hem tarım bakımında da Sivas´ımızda çok aktif işler yapılacak.?

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sivas ses getirecek

Kampanyaya destek istedi

"Cumhuriyet döneminin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştireceğiz"

SİVAS'A DEĞER KATACAK PROJE HAYATA GEÇECEK

TEŞEKKÜRLER ADEM BAŞKANIM

ESTAŞ’ı tebrik ediyoruz

Kurbanlık alırken dikkatli olun!

STSO sayesinde Divriği’yi gezdiler

Borsa Meclisi toplandı

Camiler, sevgi merkezleridir

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

  • Cuma 19.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 15.7 ° / 4.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50