Çanakkale Geçilemedi

Büyük Birlik Partisi Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı; Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

GÜNDEM 18.03.2022 16:55:00 1589 0
Çanakkale Geçilemedi

Büyük Birlik Partisi Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı; Çanakkale Zaferinin 107. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çanakkale’nin Türk tarihindeki önemine dikkat çeken Pınarlı; “Tarihin takvimi 18 Mart 1915’i gösterirken Çanakkale’de dünyada daha evvel eşi benzeri görülmemiş savaşta bir milletin, bir devletin ve dünya tarihinin kaderini değiştiren bir kurtuluş mücadelesi veriliyordu. O gün Çanakkale sadece bir şehir değildi. Çanakkale; vatandı, bayraktı, bağımsızlıktı. Bu savaş zalimle mazlumun, haklıyla haksızın kısacası hak ile batılın savaşıydı. Yedi düvel bir olmuş Türk’ü tarih sahnesinden silmeyi planlıyordu zaten bir yarımadaya mahkûm olmuş Türkler eğer yenilir veya teslim olursa bütün dünyayı yönetecek ve bütün milletleri sömüreceklerdi. Ancak unuttukları bir şey var dı ki o da Türkler son nefesini verene kadar savaşır ve asla teslim olmazlardı” dedi.

 “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ordularına ölmeyi emretmiş ve ‘Ya istiklal ya ölüm’ demişti” diyen Pınarlı “İşte bu inanç ve iman ile düşmana direnildi ve Seyit Onbaşı gibi ve nice isimsiz kahramanlar sayesinde Çanakkale geçilemedi. Böylelikle yalnız bir ulusun değil bütün dünyanın kaderi değişmiş oldu ve o gün bu gündür Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti ay yıldızlı bayrağımızla özgür ve güçlü bir devlet olarak kıyamete kadar var olacaktır. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, rahmeti rahmana kavuşan gazilerimize rahmet, yaşayan gazilerimize sağlık ve afiyetler diliyorum. Vatan size minnettar” dedi.

Anahtar Kelimeler: Çanakkale Geçilemedi
Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.2 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Perşembe 21.4 ° / 17.5 ° Şiddetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0