Bir ülkeden daha Bitcoin hamlesi

Bir ülkeden daha Bitcoin hamlesi

GÜNDEM 15.06.2021 14:36:53 684 0
Bir ülkeden daha Bitcoin hamlesi

El Salvador geçen hafta Bitcoin'i ülkenin resmi para birimlerinden biri haline getirmişti. El Salvador'un bu hamlesinin ardından Tanzanya da resmi olarak kripto para adımı attıklarını duyurdu.

Milyarder girişimci Elon Musk'ın paylaşımıyla başlayan kripto para piyasalarındaki toparlanma havası devam ediyor.

Kripto para piyasalarının aktif büyüklüğü yüzde 4.5 yükselerek 1 trilyon 750 milyar doları aştı.

Bitcoin fiyatı yüzde 3.3 artış gösterdi ve 40 bin 650 dolar seviyine geldi. BTC'nin piyasa hakimiyeti ise yüzde 44'e yükseldi.

Ethereum da BTC'le birlikte artışa geçti. ETH'nin fiyatı yüzde 6 yükselerek 2 bin 640 dolara geldi.

Bir dönem Musk'ın paylaşımlarıyla rekor değere ulaşan Dogecoin'in fiyatı ise çok değişmedi. DOGE'un değeri yüzde 1.4 artarak 33 cent oldu.

Ripple'daki artış oranı ise yüzde 2.2 oldu. XRP'nin 89 cente çıktı.

TANZANYA'NIN BİTCOİN HAMLESİ

El Salvador geçen hafta Bitcoin'i ülkenin resmi para birimlerinden biri haline getirmişti. El Salvador'un bu hamlesinin ardından Tanzanya da resmi olarak kripto para adımı attıklarını duyurdu.

Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu, ülkenin Merkez Bankası'na kripto paraların yaygın kullanılması için çalışmalara başlayın çağrısında bulundu.

KAYNAK: NTV

Anahtar Kelimeler: bir ülkeden daha bitcoin hamlesi
Yorumlar (0)

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

“Kan Ver, Hayat Kurtar” Kampanyasına STSO’dan Destek

SİVAS’IN BİLİNMEYENLERİNE YOLCULUK BAŞLIYOR

Sivas TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

Tokgöz'den “Özgür Gazze” mitingine davet

STSO meclisi toplandı

SİVAS VALİSİ: 2025 YILINDA KENE VAKALARINDA AZALIŞ SÖZ KONUSU

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli