BBP’li Odunkıran’dan ‘mesai saati’ tepkisi

BBP’li Odunkıran’dan ‘mesai saati’ tepkisi

GÜNDEM 10.06.2021 12:46:12 1163 0
BBP’li Odunkıran’dan ‘mesai saati’ tepkisi

Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Bilal Odunkıran, hükümetin pandemi tedbirleri kapsamında kamu kurumlarına getirdiği esnek mesai saati uygulamasının işleri yavaşlattığını söyledi.

KAHRAMANMARAŞ (İGFA) - BBP MKYK Üyesi Bilal Odunkıran, bir basın açıklaması yaparak pandemi döneminden normalleşme sürecine geçişte uygulanan esnek çalışma saatlerinin vatandaşlara olumsuz yansımalarını değerlendirdi. Kamu kurumları arasındaki farklı mesai saati uygulamasının hem kamu-özel sektör arasında hem de kamu kurumlarının kendi arasında uyuşmazlığa yol açtığını dile getiren Odunkıran, bunun da vatandaşların işlerinin yavaş ilerlemesine neden olduğunu ifade etti.

Odunkıran, şöyle konuştu: “Vatandaş sabah erkenden işinin başında ama devlet saat 10.00’da hayata merhaba diyor. Ne demektir bu? Ne anlaşılmalı bundan? Ülkemiz bir cendereden geçerken, insanlar ekmeklerini taştan çıkarırken kamu çalışanları başka bir ülkede mi yaşıyorlar? Pandemi yasaklarının kalkmasına ilişkin geçiş sürecinde, normalleşmeye yönelik olarak kamu kurum ve kuruluşlarında ciddi anlamda işlerin ilerlemez olduğu görülmektedir. İşlerin ilerlememesinin sebebi ise mesainin saat 10.00’ba başlayıp 16.00’da bitmesi ve kamu çalışanlarının dönüşümlü çalışmalarıdır. Hem az çalışıp hem de bir gün gelip diğer gün gelmemek vatandaşların mağdur edilmeleri, işlerin ilerlememesi gibi olumsuz neticeleri de beraberinde getirmektedir. Ekonominin çok sıkıntılı olduğu şu pandemi günlerinde vatandaş hayatına devam ediyorken, ekmeğini kovalıyorken devlet kurumlarında istihdam edilen personellerin yatması ve az çalışması kabul edilemez bir uygulamadır.”

“KAMU KURUMLARI NORMAL ŞARTLARDA HİZMET VERMEYE DEVAM ETMELİ!”

Salgınının önlenmesine yönelik maske, mesafe ve hijyen yasaklarını dikkate alarak kamu kurumlarının da dün olduğu gibi bugün de normal mesai şartlarında hizmet vermesi gerektiğini kaydeden Odunkıran, hem psikolojik açıdan normalleşme için hem de ekonominin çarkları için normale dönmenin en gerekli işlem ve uygulama olduğunu aktardı. Odunkıran, açıklamasını şu ifadelerle sürdürdü: “Acaba kamu çalışanları için virüsün mesaisi saat 10.00’da başlayıp 16.00’da bitiyor mu? Olan sadece vatandaşa olmaktadır. Bu durum işlerin yavaşlamasına ve gecikmesine sebep olmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Virüs, turist için tatil yaparken; aynı virüs bu ülkede ekmeğinin kaygısından başka bir derdi olmayan insanlar için pazar günleri tatil yapmıyor mu? Ülkemizde yaşayan yerli vatandaşa yasaklar mevcutken; ‘El’ dediğimiz yabancı insanlar için bu yasak neden geçerli değil? Sanırım ‘Öz yurdunda garip, öz vatanında parya’ demek bu olsa gerektir. Belli sektörler için virüs mesaisini akşam 22.00’de bitirirken başka birtakım sektörler için acaba virüs mesaiyi erken mi tamamlıyor? Bu garabeti anlayamıyoruz. Anlayan var ise beri gelsin ve bize de anlatsın lütfen.”

“DEVLET AYNI DEVLET, VİRÜS AYNI VİRÜS!”

Bazı kamu kurumlarının diğer kamu kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışması gerektiğini vurgulayan Odunkıran, kamu kurumları arasındaki farklı esnek çalışma saatlerinin bu duruma engel teşkil ettiğini ifade etti. Odunkıran, “Bir şehirde kamunun ayrı ayrı unsurları var. Vergi Dairesinin mesai saatleri ile Defterdarlığın mesai saatleri, Tapu dairesinin mesai saatleri neden farklı? Bunu anlamak mümkün değil. Devlet aynı devlet. Virüs aynı virüs. Şehir aynı şehir. Hizmet talep eden vatandaş aynı vatandaş… Ama neden farklı mesai uygulamaları oluyor? Lütfen birisi bana izah etsin. Anlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.2 ° / 18.5 ° Güneşli
  • Perşembe 21.4 ° / 17.5 ° Şiddetli yağmurlu

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Fenerbahçe 4 3 0 1 5 10
3.Trabzonspor 5 3 1 1 2 10
4.Göztepe 5 2 0 3 5 9
5.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
6.Gazişehir Gaziantep 5 3 2 0 -2 9
7.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
8.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
9.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
10.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Kayserispor 4 0 1 3 -4 3
14.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
15.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
16.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
17.Kocaelispor 5 0 4 1 -6 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0