Başbakan´dan tarihi ´balkon´ konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti´nin seçim zaferi sonrası merakla beklenen balkon konuşmasını yaptı.

SİYASET 2.11.2015 04:40:52 3579 0
Başbakan´dan tarihi ´balkon´ konuşması

Başbakan´dan tarihi ´balkon´ konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti´nin seçim zaferi sonrası merakla beklenen balkon konuşmasını yaptı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu´nun merakla beklenen konuşmasından satır başları;

İstiklalimizin karargahı, Cumhuriyetimizin başkenti aziz Ankara´nın değerli yürekli insanları sizleri selamlıyorum Allah´ın selamı üzerinize olsun. 780 bin km karenin tümüne selamlarımızı, muhabbetlerimizi, saygılarımızı sunuyorum. Kaderini Türkiye kaderine bağlayan bir buçuk milyarlık İslam alemine selam olsun Sayın Recep Tayyip Erdoğan´a bir kez daha selam ediyorum.

İlk başkentimiz Konya´dan, Selçuklu başkentinden Cumhuriyet başkentine geldik selamlar getirdik. Son 13 yıl içinde bu hareketin içinde bulunmuş, ter dökmüş bütün gönüldaşlarıma bir kez daha selam ediyorum.

Bütün vatandaşlarımızı bugün bir demokrasi destanı yazdılar. Yürekli sandık müşahitlerimize bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum. O ak pusulada AK Parti´ye oy veren ak ellerinize bir kez daha teşekkür ediyorum.

HİÇ VAKİT KAYBETMEYECEĞİZ

Sizler, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz ve bu oyunları bozdunuz. Biz ´buradayız, burada olacağız, kıyamete kadar buradayız´ dediniz. Sizler, o sandıklara sadece eski Türkiye´nin partilerini değil, eski Türkiye´nin zihniyetini, kaosu, şiddeti, terörü, istikrarsızlığı gömdünüz. AK Parti´ye ´tek başına iş başına´ dediniz. Milletimizin talimatı başımızın üstünedir. Seherle beraber hiç vakit kaybetmeden iş başına diyoruz.

TÜRKİYE KONUŞTU, DÜNYA DUYDU

Milletimiz istikrar, güven, meselelerine çözüm istediğini açık bir şekilde ortaya koymuştur. Türkiye konuşmuş, milletimiz konuşmuş, dünya duymuştur. Demokrasiden, hukuktan, adaletten, merhametten, şefkatten, sevgiden geriye bir adım gidilmeyecektir. Herkesin hukuku güvence altındadır ve herkesin hukuku, 78 milyon vatandaşımızın hukuku mutlak suretle korunacaktır. 

Bugünden itibaren kaygı ve endişe yerini umuda bırakmıştır. Herkesin hukuku güvence altındadır ve herkesin hukuku, 78 milyon vatandaşımızın hukuku mutlak suretle korunacaktır. Türkiye daha güzel, muktedir, şefkatli, güçlü olacaktır. Husumet, nefret ve şiddet dili kaybedecek, Türkiye demokrasiyle özgürleşmeye, kalkınmaya, büyümeye, gelişmeye devam edecektir.

BUGÜNÜN KAZANANI TÜM TÜRKİYE´DİR

Bugünün kazananları yosullardır, kimsesizlerdir, mazlumlardır. Bugün sadece AK Parti´ye gönül verenler değil bütün Türkiye kazanmıştır. 78 milyonu kardeş kılacağız dost kılacağız.

BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZ EMİN OLSUNLAR

Bugün bu seçimde yenilen yoktur. Bu seçimde Türkiye kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır, hiç kimse yenilmemiştir, demokrasimiz kazanmıştır. Bütün vatandaşlarımız emin ve müsterih olsunlar. Verdikleri mesaj önümüzdeki 4 yıl da yönetime yansıyacaktır.

TÜRKİYE PRANGALARDAN KURTULMUŞTUR

Türkiye, bu sonuçla birlikte ayaklarına vurulmak istenen prangalardan kurtulmuştur. Türkiye´nin önüne çıkartılmak istenen engelleri aşmıştır ve bundan sonra da aşacağını bir kez daha göstermiştir. Milletin iradesine ipotek koymak isteyenler hak ettikleri cevabı milletten almıştır. Bu zafer, şu veya bu kesimin değil 78 milyonundur.

BARONLAR SANDIĞA GÖMÜLDÜ

Terör siyaseti, hayır siyaseti sandık karşısında diz çöktü. Bugün toplum mühendisleri, medya baronları, terör destekçileri sandığa gömülmüştür. Bugün Türkiye siyaseti kazanmıştır.

BÜTÜN SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRIDA BULUNUYORUM

Herkesin birbirine barış içinde selam verdiği yeni Türkiye için kolları sıvayalım. Her iki kişiden birinin oyunu alan iktidar partisinin genel başkanı olarak, yeni bir Türkiye için hep birlikte kollarımızı sıvayalım. Sağlıklı bir seçim sistemi için bürokrasinin siyasete ayak bağı olmadığı, şeffaf bir hükümet yapılanması için Meclis´e giren bütün partilere yerli ve milli anayasa yapma çağrısında bulunuyorum.

Buradan bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum, artık enerjinizi Türkiye´nin çıkarları, bu milletin geleceği için harcayın. Bugünkü sistemin Türkiye´nin ihtiyaçlarını karşılamadığı, artık bu gömleğin bu ülkeye dar geldiği apaçık ortadadır. Kavganın, gürültünün, kutuplaşmanın olmadığı, siyasetin normalleştiği, herkesin birbirine barış içinde selam verdiği, yeni bir Türkiye için hep birlikte kolları sıvayalım.

Kampanya süreci boyunca istemeden de olsa kalbini kırdığımız tek bir kardeşimiz varsa bizlere haklarını helal etsin.

Yorumlar (0)

Özdemir: “Her Destek, Sivas’ın Geleceğine Yapılan Yatırımdır”

Şehit ailesine taziye ziyareti

Atık pil şampiyonlarına Ankara ödülü

Sivaslılar, türküye doydu

Destici'den Uzun'a teşekkür

Kupayı, Şimşek çiftinden aldılar

Sivas Belediyesinden Unutulmaz Ozan İçin Muhteşem Müze

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Ankara'da düzenlenen festivale damga vurdu

252 KONUT VE 53 DÜKKANLIK DEV PROJE BAŞLADI

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

  • Salı 18.6 ° / 5.6 ° false
  • Çarşamba 22.4 ° / 5.6 ° Güneşli
  • Perşembe 23.9 ° / 7.6 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2