Aydın: "Yaşlılarımıza Can Yoldaşı Olmaya Çalışıyoruz"

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile büyükanne ve büyükbabaları Yaşlılar Haftası dolayısıyla Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın´ı makamında ziyaret etti.

YAŞAM 20.03.2017 14:29:13 2018 0
Aydın:

Aydın: "Yaşlılarımıza Can Yoldaşı Olmaya Çalışıyoruz"

Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile büyükanne ve büyükbabaları Yaşlılar Haftası dolayısıyla Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın´ı makamında ziyaret etti.

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan ´Yaşlılar Haftası´ kapsamında  Necip Fazıl Kısakürek Mesleki ve Teknik  Anadolu Lisesi yaşlılar ile gençleri buluşturan bir projeye imza atarak okul öğrencilerinin büyükbabaları ve büyükannelerinin güzel bir gün geçirmesi için program düzenledi. Yaşlılarla gençleri buluşturan program için okul öğrencileri ile büyükanne ve babaları Belediye Başkanı  Sami Aydın´ı makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Okul Müdürü Hatice Gün,"Her yıl 18-24 Mart tarihleri ´Yaşlılar Haftası´ olarak kutlanıyor. Bizlerde farklı bir etkinlik yapmak istedik. Bunun için okulumuzdaki öğrencilerimizle büyük anne ve babalarının farklı bir gün yaşamaları amacıyla önce devlet büyüklerimizi ziyaret ettik, sonrasında da birlikte bir yemek yiyerek yaşlılarımız ile gençlerimiz arasında köprü olmak ve gençlerin yaşlıları anlamasını istedik" dedi. Belediye Başkanı  Sami Aydın da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Her yaşın kendine göre güzellikleri var, bunların hepsinin güzelliklerini yaşayabilmek lazım. Bir torununun dedesinin veya ninesinin elini öpmesi yaşlılarımız için çok önemli. Ancak günümüzde yaşlılar kendi köşelerine çekiliyorlar, çocuklarda kendi dünyasında yaşıyor. Çocukların dünyası tamamen sosyal ağ üzerinde çoğu zaman bu telefon bağımlılığı çocukların kaza yapmasına sebep oluyor. Çocuklarla anne ve babayla aynı zamanda yaşlılarımızla bu kaynaşmayı bizim sağlamamız lazım Bu bakımdan gerçekleştirdiğiniz çalışma çok önemli, hepinizi kutluyorum" şeklinde konuştu. Gençken vaktin çabuk geçtiğinin anlaşılamadığını söyleyen  Aydın,"Bazen kendi evlatlarımız anneyi babayı anlamıyor, onları yük olarak görüyor. Biz onların evladı, can yoldaşı olmaya çalışıyoruz. İnsana; sevgi ve şefkatle yaklaşmak çok önemli.İnsan yaşlandıkça çocuklaşır, belli bir olgunluğa gelir ve saygı görmek ister. İşte bu sebeple yaşlılarımızla mümkün mertebe ilgilenmeye çalışıyoruz" ifadesini kullandı.

Yorumlar (0)

Sivaslılar, türküye doydu

Destici'den Uzun'a teşekkür

Kupayı, Şimşek çiftinden aldılar

Sivas Belediyesinden Unutulmaz Ozan İçin Muhteşem Müze

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü Ankara'da düzenlenen festivale damga vurdu

252 KONUT VE 53 DÜKKANLIK DEV PROJE BAŞLADI

Haksever, çalışmaları anlattı

Sivas'ta "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" semineri düzenlendi

Buruciye BİLSEM'de yıl sonu etkinliği

STSO ailesi kan bağışladı

Sağlıklı yaşam için pedal çevirdiler

Başkan Uzun, doğduğu köyde düzenlenen festivale katıldı

  • Pazartesi 19.2 ° / 5.5 ° Güneşli