Aslan, lise öğrencileriyle buluştu

Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) bünyesinde oluşturulan okul kütüphanesinde öğrencilerle bir araya geldi.

GÜNDEM 4.04.2022 18:43:00 2038 0
Aslan, lise öğrencileriyle buluştu

İl Milli Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Şehit Ahmet Eyce Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) öğrencileri ile "Kütüphane Söyleşisi" programında bir araya geldi.

Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan "Sıfır Atık Projesi" kapsamında oluşturulan okul kütüphanesinde öğrencilerle sohbet etti.

Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak Projesi" kapsamında Sivas'ta 94 okula kütüphane kazandırıldığını belirten Aslan, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında ise birçok okulda atık malzemelerin değerlendirilmesi ile yeni kütüphaneler oluşturulduğunu dile getirdi. Bu kapsamda Şehit Ahmet Ecye MTAL bünyesinde de "Sıfır Atık Kütüphanesi" oluşturulduğunu belirten Aslan, "Sizlerin emekleri ile oluşturulan bu güzel kütüphanede sizlerle bir araya gelmek beni çok mutlu etti. Bu güzide mekânın oluşmasında emeği olan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığının; okul kütüphanelerinin sadece kitap okunan yerler değil sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerin gerçekleştirildiği alanlar olması yönündeki vizyonu doğrultusunda Sivas'ta okul kütüphanelerinin yeni bir kimliğe büründüğünü belirten Aslan, "Bu çalışmalarla çok önemli kazanımlar elde ediyoruz. Öğrencilerimiz hem kendi kütüphanelerini kendileri tasarlıyor, hem geri dönüşüm, temiz çevre ve sıfır atık konusunda bilinçlenerek bir farkındalık oluşturuyor hem de bu mekânlarda kitap okuyarak farklı etkinlikler gerçekleştirebiliyor" ifadelerini kullandı.

Bir süre öğrencilerle sohbet eden Aslan, yazarlık konusundaki soruları yanıtladı. Öğrencilere, yazarlık ve kitap okuma konusunda önemli mesajlar veren Aslan; "Kitap okuyarak farklı dünyalara yolculuk yapabilir, kendinizi çok yönlü olarak geliştirebilirsiniz. Aslında iyi bir yazar olmanın yolu da iyi bir okuyucu olmaktan geçiyor. Dolayısıyla okumak, size farklı dünyaların kapılarını aralar, hayal dünyanızı, düşünme ve yorumlama becerinizi geliştirir" şeklinde konuştu.

Aslan, sohbetin ardından öğrencilerin katıldığı ebru çalışmasına da eşlik etti. Bir süre öğrencilerin çalışmalarını izleyen Aslan, daha sonra ebru çalışması yaptı. /SULTAN ŞEHİR/

Anahtar Kelimeler: Aslan öğrencileriyle buluştu
Yorumlar (0)

New York’ta Türk-Amerikan medya dostluk gecesi

Sivas Belediyespor Yönetiminden Özbelsan A.Ş.’ye Ziyaret

(VİDEOLU HABER) TECER TAŞ OCAĞINDA İLK PATLAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİ…

Çiçek’ten Arslan’a tam destek

Kur’an-ı Kerim Dersini Seçen Öğrencilere TDV’den Anlamlı Hediye

Kadim Dostlar Hasret Giderdi… Usta Gazeteci “Sivas’ı” yazdı

Vali Şimşek’ten 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümüne Anlamlı Mesaj

( VİDEOLU HABER) Sivas Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden muhteşem çalışma

Sivas Belediye Başkanı’ndan Temizlik Çağrısı: “Çöplerimizi Konteynere Atalım”

Başkan Adem Uzun, 2. Geleneksel Arif Kama Karakucak Güreşleri’nde Hemşehrileriyle Buluştu

Sivas Belediyesi Zabıta Ekipleri, Yaz Aylarında Gece Denetimlerini Sürdürüyor

Sivas’ta Yaratıcı Zeka Bilimleri, Sosyal Etkinlik ve Gelişim Merkezi Hizmete Açıldı

  • Pazartesi 21.3 ° / 19 ° Güneşli
  • Salı 22.1 ° / 19.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 22.2 ° / 18.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 5 5 0 0 14 15
2.Trabzonspor 4 3 0 1 3 10
3.Antalyaspor 5 3 2 0 1 9
4.Göztepe 4 2 0 2 5 8
5.Konyaspor 4 2 1 1 5 7
6.Fenerbahçe 3 2 0 1 4 7
7.Alanyaspor 4 2 1 1 2 7
8.Samsunspor 4 2 1 1 1 7
9.Beşiktaş 3 2 1 0 0 6
10.Gazişehir Gaziantep 4 2 2 0 -4 6
11.Eyüpspor 5 1 3 1 -5 4
12.Kasımpaşa 4 1 3 0 -2 3
13.Fatih Karagümrük 4 1 3 0 -5 3
14.İstanbul Başakşehir 3 0 1 2 -1 2
15.Kayserispor 3 0 1 2 -4 2
16.Kocaelispor 4 0 3 1 -4 1
17.Rizespor 3 0 2 1 -5 1
18.Gençlerbirliği 4 0 4 0 -5 0