Kanser verileri kayıt altına alınıyor

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam, aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarını sürdürdüklerini, tüm hastanelerde görevlendirilen personellerin geçmiş yılların verilerini kayıt altına aldığını belirtti.

SAĞLIK 20.10.2014 04:41:25 907 0
Kanser verileri kayıt altına alınıyor

Kanser verileri kayıt altına alınıyor

İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam, aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarını sürdürdüklerini, tüm hastanelerde görevlendirilen personellerin geçmiş yılların verilerini kayıt altına aldığını belirtti.

Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, Aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Son günlerde daha sık rastlanan kanser olaylarını azaltmak ve erken teşhis yapmak amacı ile kanser taramalarının sürdüğünü belirten Sağlam; “Geçtiğimiz günlerde kadınlarda görülen Meme Kanseri hastalığı ile ilgili bilinçlendirme çalışması yaptık. Konferansta erken teşhise giden yolları anlattık” dedi. Meme Kanserinin korkulan bir kanser türü olmaktan çıktığını da vurgulayan Sağlam; “Erken teşhis çok önemli. Kadınlar düzenli aralıklarla doktora gitmeli ve belli yaş aralıklarında meme muayenesini mutlaka yaptırmalı. Meme Kanseri ne kadar erken teşhis edilirse tedavi o kadar iyi olur. Şu anda aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarımız sürüyor. Kanser Kayıtçılığı çalışmamızın amacı verileri daha doğru bir şekilde elde etmek. Eskiden verilerimiz tam anlamı ile güvenilir değildi. Aktif Kanser kayıtçılığı olarak bu konu ile görevlendirilmiş arkadaşlarımız tüm hastanelerdeki birimlerde bu işi yapıyorlar. Tek işleri aktif kanser kayıtçılığı. Bu sayede daha sağlıklı kanser verilerine ulaşacağız. Personeller eğitimini aldılar çalışmaya başladılar. Şuan itibari ile 2013’ün verilerini alıyoruz. Önümüzdeki yıl ise 2014 yılının verilerini alacağız. Ama 2015 yılında o yılın verilerini alarak sağlıklı bilgilere ulaşacağız. Zamanla sistemi oturtacağız” ifadelerini kullandı. İl Halk Sağlığı Müdürü Uzman Dr. Levent Sağlam, aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarını sürdürdüklerini, tüm hastanelerde görevlendirilen personellerin geçmiş yılların verilerini kayıt altına aldığını belirtti. Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, Aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi. Son günlerde daha sık rastlanan kanser olaylarını azaltmak ve erken teşhis yapmak amacı ile kanser taramalarının sürdüğünü belirten Sağlam; “Geçtiğimiz günlerde kadınlarda görülen Meme Kanseri hastalığı ile ilgili bilinçlendirme çalışması yaptık. Konferansta erken teşhise giden yolları anlattık” dedi. Meme Kanserinin korkulan bir kanser türü olmaktan çıktığını da vurgulayan Sağlam; “Erken teşhis çok önemli. Kadınlar düzenli aralıklarla doktora gitmeli ve belli yaş aralıklarında meme muayenesini mutlaka yaptırmalı. Meme Kanseri ne kadar erken teşhis edilirse tedavi o kadar iyi olur. Şu anda aktif kanser kayıtçılığı çalışmalarımız sürüyor. Kanser Kayıtçılığı çalışmamızın amacı verileri daha doğru bir şekilde elde etmek. Eskiden verilerimiz tam anlamı ile güvenilir değildi. Aktif Kanser kayıtçılığı olarak bu konu ile görevlendirilmiş arkadaşlarımız tüm hastanelerdeki birimlerde bu işi yapıyorlar. Tek işleri aktif kanser kayıtçılığı. Bu sayede daha sağlıklı kanser verilerine ulaşacağız. Personeller eğitimini aldılar çalışmaya başladılar. Şuan itibari ile 2013’ün verilerini alıyoruz. Önümüzdeki yıl ise 2014 yılının verilerini alacağız. Ama 2015 yılında o yılın verilerini alarak sağlıklı bilgilere ulaşacağız. Zamanla sistemi oturtacağız” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sivas ses getirecek

Kampanyaya destek istedi

"Cumhuriyet döneminin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştireceğiz"

SİVAS'A DEĞER KATACAK PROJE HAYATA GEÇECEK

TEŞEKKÜRLER ADEM BAŞKANIM

ESTAŞ’ı tebrik ediyoruz

Kurbanlık alırken dikkatli olun!

STSO sayesinde Divriği’yi gezdiler

Borsa Meclisi toplandı

Camiler, sevgi merkezleridir

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

  • Cuma 19.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 15.7 ° / 4.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50