Teknolojiye ayak uydurulmalı

Dönem Başkanlığı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul tarafından yürütülen Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapıldı.

GÜNDEM 4.10.2021 19:01:00 1209 0
  Teknolojiye ayak uydurulmalı

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı, Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın da katılımıyla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Dönem Başkanlığı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul tarafından yürütülen Anadolu Üniversiteler Birliğinin Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Dönem Toplantısına; Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Cengiz Yılmaz, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Elmacı, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Ahmet Karadağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vatan Karakaya, Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Semih Aktekin, üniversitelerin Ar-Ge ve eğitimden sorumlu rektör yardımcıları katıldı.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı, Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan açılış programı ile başladı.

Toplantıya ev sahipliği yapan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, genç bir üniversite olan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi’nin “Anadolu’da Bir Dünya Üniversitesi” olma öz ülküsüyle çıktığı yolda birçok alanda başarılara imza attığını belirtti. Rektör Levent; “Komşu üniversiteler olarak oluşturulan bu platformda üyelerimizin deneyim paylaşımlarıyla üniversitemizin daha da büyüyüp gelişeceği ve bizlere çok katkısı olacağı inancındayım. Bu amaçla bugüne kadar Sivas, Kayseri, Tokat ve Yozgat’ta, Erasmus, uzaktan eğitim, uluslararası öğrenci ofisi ve kariyer merkezleri konularında toplantılar yapıldı. Bugün de Erzincan’ımızda bir yenisi yapılacak. Bu toplantıda Ar-Ge ve Araştırma Merkezleri ana konuları hakkında paneller oluşturularak bilgi ve tecrübeler paylaşılacak. Toplantının, üniversitelerimiz ve öğrencilerimiz adına verimli olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Levent’in ardında konuşan Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Başkanı Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Birliğin ilk istişare toplantısının Mayıs ayında Sivas’ta yapıldığını söyledi. Rektör Kul “Günümüzde teknoloji çok hızlı değişiyor ve gelişiyor. Yükseköğretim de buna ayak uydurabilmelidir. Piyasanın, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları yetiştirmek yükseköğretim kurumlarının temel görevlerinden birisidir. Bu nedenle de sektörün beklentilerini karşılayacak yeni eğitim yöntemlerinin, yeni öğretim materyallerinin geliştirilmesi gerektiği kanaatindeyim. Dijital materyallerin kullanılabileceği, özellikle kişisel iletişim araçlarının, mesela cep telefonlarının entegre edilebileceği eğitim metotları ve materyalleri geliştirilmeli. Birlik bünyesinde yer alan 12 üniversitenin her birinin belirli alanlarda tecrübe ve deneyimleri var. Bu Birlik sayesinde üniversitelerimiz bilgi ve deneyimlerini paylaşma imkânı bulmaktadır” dedi.

Anadolu Üniversiteler Birliğinin temel amacının, birlikte büyümek ve güçlenmek olduğunu ifade eden Rektör Kul, 15 bin akademisyen ve 300 bine yakın öğrenci ile büyük bir aileyi temsil ettiklerini söyledi.

Açılış programında bir konuşma yapan Yükseköğretim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Naci Gündoğan, bölge üniversitelerinin kendi aralarında bilgi ve deneyimlerini paylaştığı bir birliktelik oluşturmasının son derece faydalı olduğuna dikkat çekti. Prof. Dr. Naci Gündoğan “Her üniversitenin farklı deneyimleri, birikimleri ve uzmanlıkları var. Bunların ortak kullanılması ve bu kapsamda öğretim elemanlarının tecrübelerini paylaşmaları çok güzel ve faydalı. Başka üniversitelerimizin de katkılarıyla bu birliktelikler daha da zenginleşecektir.” dedi.

Anadolu Üniversiteler Birliği Dönem Toplantısı programı, Birlik üyesi rektörlerin “Ar-Ge” ve “Yeni Nesil Eğitim” konularını görüştükleri Üst Kurul toplantısıyla devam etti.  Eş zamanlı olarak, Ar-Ge ve eğitimden sorumlu rektör yardımcıları ve diğer yetkililerin katılımıyla “Araştırma Merkezleri (EUTAM) Sorumluları Toplantısı” ve “Eğitim Komisyonları Sorumluları” toplantısı yapıldı.

Birliğe üye üniversitelerin ortak sorunlarının görüşülüp çözüm önerilerinin istişare edildiği toplantı, katılımcılar tarafından son derece verimli olarak değerlendirildi. Bir sonraki toplantının “Eğitimde Kalite Güvencesi” ana temasıyla Kırşehir Ahi Evran Üniversitesinde yapılması kararlaştırıldı. /SULTAN ŞEHİR/

 

Anahtar Kelimeler: Teknolojiye uydurulmalı

BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Sivas ses getirecek

Kampanyaya destek istedi

"Cumhuriyet döneminin en büyük altyapı hamlesini gerçekleştireceğiz"

SİVAS'A DEĞER KATACAK PROJE HAYATA GEÇECEK

TEŞEKKÜRLER ADEM BAŞKANIM

ESTAŞ’ı tebrik ediyoruz

Kurbanlık alırken dikkatli olun!

STSO sayesinde Divriği’yi gezdiler

Borsa Meclisi toplandı

Camiler, sevgi merkezleridir

Bozyiğit: "Başarılarımızı, Açı Eğitim Kurumları çatısı altında sürdüreceğiz"

  • Cuma 19.9 ° / 6.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 13.7 ° / 6.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Pazar 15.7 ° / 4.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50